Hamarosan költözik a Freeware blogom. Pontos időpontot még nem tudok, és mindenkit megnyugtatok, hogy semmiről nem fog lemaradni. Az oldal működését szeretném áttenni a https://tigrincs.hu címre, illetve azon belül is egy alcímre (feltehetőleg freeware.tigrincs.hu), itt minden korábbi írás megtalálható lesz. További infók itt >

AM-DeadLink 3.3

2009.10.31. 10:04

AM-DeadLink ismertetésVége a hétnek, sokan állnak neki a webet böngészni, s biztosan lesz, aki szomorúan tapasztalja, hogy az az oldal, amit korábban megjelölt, hogy majd később elolvassa, már nem létezik. Ugyan ez ellen nem sokat tehetünk, de ha időben értesülünk egy oldal megszűnéséről, akkor még talán a böngésző gyorsítótárából megmenthetünk valamit az elveszett infókból. De biztosan van, akinek sok kedvencek/könyvjelzők közé tett oldala van, akár több száz vagy több ezer, és nem szeretné feleslegesen őrizgetni a már megszűnt régi oldalak cimkéit. Tudom, hiszen nekem is egy egész "telefonkönyvem" van a sok-sok év alatt összegyűlt hasznos oldalakból, és néha jó lenne kiirtani belőle a szemetet. Erre egy nagyszerű kis eszköz az AM-DeadLink.

Először is, sokféle forrásból szedhetjük elő az ellenőrizendő címeket, böngészőkből (IE, FF, Moz, Opera - legnagyobb szomorúságomra Chrome nem... de erre is van megoldás!), .url fájlokból vagy szöveges listából, ha megnyitottuk a listát, elindíthatjuk a címek ellenőrzését, s a listában a folyamatnak megfelelően látjuk a címhez tartozó eredményt, jó esetben egy OK-t, vagy egy átirányítás-jelentést, rosszabb esetben pedig a hiba típusát. Érdekességképp beépítették a programba annak a lehetőségét is, hogy az ellenőrzéssel együtt a címekhez tartozó, böngészéskor a cím előtt megjelenő kis ikont (favicon) is letöltethessük... akinek ez fontos, az most örülhet. A listát természetesen rendezhetjük a megjelenített oszlop-adatok szerint a fejlécre kattintással, de két speciális rendezés is van, az egyik az ikonnal rendelkező, a másik pedig a hibás eredménnyel lekért címeket teszi a lista tetejére. Az utóbbi az elavult címek kigyomlálásakor kap fontos szerepet. A program osztott ablakos módban is tud működni, ilyenkor felül a címlista, alul pedig egy böngésző látható, CTRL-Enter vagy dupla kattintásra a kijelölt cím alul megnyílik. Ha valaki szeretné a régi, elavult, átirányított címet az újra cserélni, megteheti az F2-vel. Tehát pl. nekem a MÁV menetrend még a www.elvira.hu címen szerepelt a listában, de az ellenőrzés során kiderült, hogy innen már az új címre irányít át az oldal, a www.mav-start.hu oldalra. Ez azért érdekes, mert az ilyen átirányított oldalaknál a régi oldal csak ideig-óráig él, tehát érdemes kijavítani az új címre a bejegyzést, nehogy végleg szem elől tévesszük a még meglevő, de új címre költözött oldalt. A program képes a duplán felvett címek kikeresésére is, ha netán figyelmetlenek lettünk volna. A címek közt keresni is lehet, ha valaki egy bizonyos címet szeretne ellenőrizni. Ha minden hibás címet kijavítottunk vagy töröltünk, utána az eredményt több formátumban is elmenthetjük. Menthetünk egy tagolt listát vagy jelentést is, menthetünk zip archívumban a fent említett böngészők számára is könyvjelzőket/kedvenceket, és természetesen a böngésző alapértelmezett helyére, formátumába is. Amennyiben az ikonokat is letöltöttük, a program ezeket is menti, tehát a címtárunk mérete akár többszörösére is nőhet fájlméretben, de ez így van jól. Amiért magyar nevükön neveztem a "bookmark"-okat, az az, hogy ez a program is tud magyarul.

Értékelés: Már-már tökéletes. Ajánlom.

A program honlapja: http://www.aignes.com/deadlink.htm

Direkt letöltés: innen (Katt a downloads felirat alatti linkek egyikére!)

A program legutolsó frissítését itt találod (AM-DeadLink 4.1) >


 
szerintem: (4/5)
szerintetek: (0/5)

Szerző: Tigris

Szólj hozzá!

 

Címkék: am deadlink

A bejegyzés trackback címe:

https://freeware.blog.hu/api/trackback/id/tr741488133

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása