Hamarosan költözik a Freeware blogom. Pontos időpontot még nem tudok, és mindenkit megnyugtatok, hogy semmiről nem fog lemaradni. Az oldal működését szeretném áttenni a https://tigrincs.hu címre, illetve azon belül is egy alcímre (feltehetőleg freeware.tigrincs.hu), itt minden korábbi írás megtalálható lesz. További infók itt >

Frissítés 11. 30.

2009.11.30. 16:23

Frissítés 11. 30.Hétről hétre egyre több ismertetett program frissítéséről tudok hírt adni, az aktuális lista a következőket tartalmazza:

 
  • Recuva 1.33.451
  • ChromePlus 1.3.2.0 
  • CCleaner 2.26.1050
  • XnView 1.97 Beta 4
  • uTorrent 2.0.0 Beta 17427
  • Notepad++ 5.6
  • Pidgin 2.6.4

 

xp-AntiSpy 3.97-3

2009.11.30. 09:50

xp-AntiSpy ismertetésAki már akár egy tűzfal-alkalmazás, akár egy hálózati forgalom-monitor segítségével a rendszerének internetes adatcseréjét, az tudja, hogy böngészés, fájlletöltés, üzenetküldés nélkül is hajlandó a Windows olyan információkat küldeni a Microsoftnak, vagy letölteni dolgokat kérdés nélkül, amibe nem biztos hogy beleegyeznénk. A legnagyobb forgalmat a frissítések szokták okozni, de erre kisebb mértékben a Media Player is hajlamos. De van még az alap Windowsban sok olyan szolgáltatás is, ami több bosszankodást okoz, mint hasznot, pl. a Microsoft Messenger, a hibajelentések, egyéni használatra a fájlindexelés. Ezek megléte néha csak idegesítő, de sokszor lassítja is a rendszert.

 
szerintem: (2/5)
szerintetek: (0/5)

Szerző: Tigris

Szólj hozzá!

 

Címkék: xp antispy

1848

2009.11.29. 11:30

1848 ismertetés1848 március 15. Van-e magyar, aki ne tudná, ez a dátum mit jelöl? Ha azt mondom, Bem, Klapka, Görgey vagy éppen Haynau, valószínűleg mindenki tudja, a 48-49-es szabadságharcról beszélek, sokaknak talán még ütközetek, helyek és dátumok is beugranak. Természetesen én is tanultam az iskoláim alatt ezt az időszakot, de bevallom, a részletekről már nem tudnék ötösre felelni. Arról meg, hogy konkrétan mi volt az ütközetek konkrét lefolyása, a csapatmozgásokról, az erőviszonyokról pedig már csak nagyon halvány elképzeléseim vannak. Ezzel valószínűleg nem vagyok egyedül, ugyanis 2005-ben az Oktatási Minisztérium megbízásából történelmi hűségű játék készült a szabadságharcból.

Szerző: Tigris

Szólj hozzá!

 

Címkék: 1848

UFO: Alien Invasion

2009.11.28. 11:08

UFO: Alien Invasion ismertetés2084-at írunk, az UFO-megfigyelések egyre gyakoribbak a Földön. Nem ritka, hogy földet érnek, s már nem csak az általunk nagyon intelligensnek hitt szürkék, hanem mindenféle más fajtájú idegen száll ki belőle, hogy nem igazán barátságos szándékkal portyázzon az emberek között, raboljon el, vagy mészároljon le egyeseket. A feladatod nem más, mint szervezett idegen-vadászokból és kutatókból álló csapatoddal szembeszállj a megszállókkal, kutass és fejlessz felszerelést, épületeket, pajzsot, fegyvereket magadnak, akár idegen forrásból is. Vigyázz, a világ egyre inkább rettegésben tartott népessége pénzeli tevékenységedet, ha nem tartod szem előtt az ő érdekeiket és véded meg a lakosságot a támadásoktól, a küldetésed veszélybe kerül!

Szerző: Tigris

1 komment

 

Címkék: ufo ai

FormatFactory 2.20

2009.11.27. 18:13

FormatFactory ismertetésAmióta a különböző hang- és mozgókép-tömörítési eljárások elterjedtek, és az internet is egyre nagyobb sávszélességben áll rendelkezésére az átlagembernek, azóta a filmek és zenék megosztása szinte olyan egyszerűvé vált, mint egy havernak megmutatni a nyaraláson készült fotókat. A YouTube-on és a többi megosztó-oldalon a legnevesebb filmarhívumokat megszégyenítő mozgókép-anyag gyűlt össze, ráadásul bárki által elérhetően. De a jó minőségű HD-video kamkorderektől a webkamerákon át a mobilba épített és egyre fejlettebb kamerákig már szinte mindenkinek elérhető a videózás. A digitális fényképezés és a hangrögzítés, pl. a mobilokba épített diktafonokkal, már szinte mindennapi része az életünknek. Igen ám, de nem mindig van közös nevező, amiben ezeket a képi és hanganyagokat tároljuk vagy csereberéljük. A formátumok tengerében kíván rendet vágni a következő alkalmazás.

szerintem: (4/5)
szerintetek: (0/5)

Szerző: Tigris

Szólj hozzá!

 

Címkék: formatfactory

FeedReader 3.14

2009.11.27. 16:28

FeedReader ismertetésAmikor kissrác voltam, még Lópici Gáspár volt az utca hírmondója. A híreket a plakátokról, az újságokból és a rádióból tudtuk meg. Aztán jött a tévé, majd az internet. A világhálón a kezdetekben turkálni kellett a friss infókért, ha valaminek a híre hamar elterjedt, akkor is inkább szájról-szájra vagy e-mailben futott szét a világban. Majd jöttek a hírportálok, ahol már szépen, újságszerűen rendbe szedve jelentek meg a hírek. Igaz, időről időre rájuk kellett nézni, jött-e valami újdonság, s ha sokáig nem ellenőriztük, akkor volt, hogy valamiről lemaradtunk. Ráadásul egyre több és egyre többféle híroldal jelent meg, a személyes naplókról, blogokról és az ott frissen írottakról nem is szólva. Információdömping van, s ember legyen a talpán, aki ebben el akar igazodni. Ebben lesz segítségünkre a FeedReader.

szerintem: (3/5)
szerintetek: (0/5)

Szerző: Tigris

Szólj hozzá!

 

Címkék: feedreader

Tippek és trükkök: Késő vagy siető filmfelirat korrigálásaAdott egy film, amihez nagy nehezen sikerült feliratot vadásznunk a neten. Igen ám, de a felirat csúszik a filmhez későn, azaz a szövegek kicsit előbb vagy később érkeznek, mint ahogy a filmen elhangzanak. Hogy ezt a hibát kijavítsuk, nem kell gyakorlott filmesnek lennünk: pár kattintással orvosolható a hiba, csupán a Subtitle Workshop szükséges hozzá.

 

Unlocker 1.8.8

2009.11.26. 15:28

Unlocker ismertetésElőfordult már, hogy egy fájlt nem tudott törölni vagy átnevezni, mert a Windows szerint egy másik program használja? Vagy nem tudta a gépről lekapcsolni szabályosan a pendrive-ot, hasonló okokból? Az Unlocker segít kideríteni, hol a probléma, de megoldást is ad az orvoslására.

 
szerintem: (3/5)
szerintetek: (0/5)

Szerző: Tigris

Szólj hozzá!

 

Címkék: unlocker

System Information for Windows ismertetésSok programot ismertettem, ami azzal foglalkozott, hogy információt nyújtson arról, hogy gépünket hogyan lehetne gyorsabbá tenni. Viszont alapvetően a hardverről és a szoftverekről mindig csak annyit írt, amennyi az adott program használatához szükséges volt. Ha szeretnénk bővebb információt kapni mondjuk a BIOS-ról, vagy a hálózatról, esetleg a területi beállításokról, akkor csak a Windows belső eszközeire hagyatkozhattunk, amik sokmindent nem kötnek az orrunkra. Most itt egy program, amivel a gép szinte minden paraméterét, tulajdonságait deríthetjük ki.

szerintem: (3/5)
szerintetek: (0/5)

Szerző: Tigris

Szólj hozzá!

 

Címkék: siw

zzEPG 2.0 beta

2009.11.25. 17:23

zzEPG ismertetésLassan vége a munkaidőnek, sőt, a szerencsésebbek már otthonról nézik a blogomat. Hazaérve sokan szívesen a kanapéra, fotelbe dőlnek, jobbkézbe a TV-távirányító és már kezdődhet is a napi robot után az ujjtorna. Ha nincs konkrét elképzelésünk, hogy mit is nézzünk, akkor nincs más hátra, mint kapcsolgatni, végignézni, melyik adón mi van. Természetesen egyiken sincs semmi, tehát lehet újra végignézni mindent, aztán megint. Jobb lenne, ha tudnánk, a kedvenc csatornáinkon hol lesz valami jó film, akár több is, ami lehet hogy ütközik egymással. Persze műsorújságot nincs kedvünk átnézni, a teletextre várni kell, meg aztán minden csatornán meg kell keresni a műsort, a neten is több helyről kell összevadászni, mi lesz a tévében. Macera macera hátán, amikor legszívesebben csak bambulnánk. A dolgunkat megkönnyítendő készült a a most ismertetésre kerülő zzEPG.

szerintem: (4/5)
szerintetek: (5/5)

Szerző: Tigris

Szólj hozzá!

 

Címkék: zzepg

Tippek és trükkök: Skype és Facebook modul a Pidgin-hezAz előző cikkem a Pidgin nevű üzenetküldőről szólt, melynek erőssége a sok üzenetküldő összefogása egy alkalmazásba. Telepítés közben kiderült, két, számomra fontos üzenetküldési módszer nincs az alapprogramba. A Pidgin remek bővíthetőségének köszönhetően ez kb. 5 percig okozott fejfájást, ennyibe telt hozzá a megfelelő modulokat megtalálni, a tippek és trükkök rovat első cikkeként ezeket mutatom be.

Szerző: Tigris

Szólj hozzá!

 

Címkék: skype pidgin

Pidgin 2.6.3

2009.11.25. 14:46

Pidgin ismertetésAz e-mailek felett eljárt az idő, manapság sokkal jobban szeretünk élő kapcsolatban lenni azzal, aki az internet túloldalán ül. Több tucat azonnali üzenetküldő áll a rendelkezésünkre a kommunikációra, sőt, a már ismertetett Skype az élő audio-video kapcsolattartás úttörője, és máig is élen járó résztvevője. A másik népszerű üzenetküldő a Microsoft Messengerból lett Windows Live Messenger (amit sokan hibásan MSN-nek hívnak, hiszen az MSN a Microsoft Network-öt, tehát a MS internetes szolgáltatásait fedi, Hotmailestül, Windows Live-ostul, Messengerestül). De sokan használnak ICQ-t, Google Talkot, Yahoo Messengert, AIM-et is, sőt, van aki FaceBookon tartja a kapcsolatot az ismerőseivel, és van, aki marad az ősöreg, ám a mai napig jól működő IRC-csatornáknál. Aki már most beleszédült a sok alternatívába, annak nyújtok egy egységes megoldást.

szerintem: (4/5)
szerintetek: (0/5)

Szerző: Tigris

Szólj hozzá!

 

Címkék: pidgin

BonkEnc 1.0.14

2009.11.24. 14:50

BonkEnc ismertetésA napi betevő zenehallgatásunk érdekében már mindent megtettünk, már le tudunk tölteni zenéket a uTorrenttel, tudjuk rendezgetni a őket az Mp3tag-gel, le tudjuk játszani őket a Winamppal vagy a VLC Media Playerrel, sőt, audio CD-t is tudunk írni a CDBurnerXP-vel. De hogyan jutnak át kedvenc CD-ink a számítógépre, vagy az MP3 lejátszóra, mielőtt még agyonhallgatnánk és szétkaristolnánk őket? Aki már próbálta a CD-ről a CDI fájlokat, az tudja, így nem.

szerintem: (5/5)
szerintetek: (5/5)

Szerző: Tigris

Szólj hozzá!

 

Címkék: bonkenc

Google Toolbar ismertetésSzeretnéd, ha a Google, a szolgáltatásai, a könyvjelzői és még csomó apró hasznos kiegészítő mindig kéznél lenne a böngésződben? Még akkor is, ha nem otthon, a saját géped előtt ülsz? Vagy unod, hogy a mindenféle rosszindulatú oldalak eltérítik a kezdőlapod, vagy felugró ablakokkal bombáznak? Esetleg szeretnél a beépítettnél jobb szövegkeresőt, ami az oldalban kiemeli a találatokat? Netán unod mindig kitölteni a webes űrlapokat, és jó lenne ha egy program okosan kitöltené neked, hogy neked csak javítanod kell benne, ha szükséges? Nincs kedved Chrome-ra váltani, mert nem ismered még? Akkor a Google Toolbar kell neked!

szerintem: (5/5)
szerintetek: (0/5)

Szerző: Tigris

Szólj hozzá!

 

Címkék: google toolbar

Recuva 1.32.444

2009.11.23. 14:30

Recuva ismertetés- Törölni szeretné az XY fájlt?
- Igen.(Katt.)
- Biztos hogy törölni akarja az XY fájlt, annak ellenére, hogy értékes információk veszhetnek el?
- Igen, persze. (Katt.)
- Teljesen biztos benne?
- Igen... NEEEEEEEEEEEEEEEEEEM!

És akkor már késő. Járt már így? Vagy esetleg a digitális fényképezőgépéről vesztek el képek? Nem? Akkor majd fog! :) És akkor nem gonoszkodtam, ugyanis előbb-utóbb mindenkivel előfordul a véletlen, vagy műszaki hibából adódó adatvesztés. De nem kell aggódni, még van esély visszahozni egy részét, ha nem az egészét annak, ami elveszett, csupán a megfelelő eszköz kell hozzá.

szerintem: (4/5)
szerintetek: (0/5)

Szerző: Tigris

Szólj hozzá!

 

Címkék: recuva

süti beállítások módosítása