Hamarosan költözik a Freeware blogom. Pontos időpontot még nem tudok, és mindenkit megnyugtatok, hogy semmiről nem fog lemaradni. Az oldal működését szeretném áttenni a https://tigrincs.hu címre, illetve azon belül is egy alcímre (feltehetőleg freeware.tigrincs.hu), itt minden korábbi írás megtalálható lesz. További infók itt >

Tippek és trükkök: Késő vagy siető filmfelirat korrigálásaAdott egy film, amihez nagy nehezen sikerült feliratot vadásznunk a neten. Igen ám, de a felirat csúszik a filmhez későn, azaz a szövegek kicsit előbb vagy később érkeznek, mint ahogy a filmen elhangzanak. Hogy ezt a hibát kijavítsuk, nem kell gyakorlott filmesnek lennünk: pár kattintással orvosolható a hiba, csupán a Subtitle Workshop szükséges hozzá.

 

Nyissuk meg a feliratot és a filmet az alkalmazásban (Fájl/Felirat betöltése és Film/Megnyitás), majd indítsuk el a filmet a lejátszás gombbal. Állítsuk meg a lejátszást az első szöveg elhangzásakor, és nézzük meg, hogy milyen időt mutat az első felirat mellett a megjelenítés oszlop. Amennyiben a felirat késik, a felirat melletti oszlopan található számérték nagyobb lesz, mint a film alatt látható felső érték. Az értékeket a program óra:perc:másodperc,ezredmásodperc alakban jelzi. Tehát ha a felirat melletti időjelzés mondjuk 2,46 másodperccel nagyobb, mint a film alatti, akkor a felirat ennyit késik, tehát valószínűleg a mi film-verziónkban ahhoz képest, ami alapján a feliratot csinálták, a film előtti bevezető üres fekete kép 2,46 másodperccel rövidebb. Tehát minden feliratot ennyivel kell előrébb csúsztatni, hiszen a film feltételezhetően mindkét változatban ugyanolyan hosszú, tehát minden felirat ennyit csúszik. A Szerkesztés menüben keressük ki az Időzítés/Késleltetés funkciót! Mivel minden felirat várhatóan ugyanannyit csúszik, a késleltetés beállítása legyen "Az összes felirathoz". Ha a felirat siet, tehát a film előtt jár, akkor +, ha siet, akkor - értéket kell beállítanunk, majd adjuk meg a konkrét értéket. Az előbbi példánál 2,46 másodpercet késett a felirat, tehát - az előjel, értéknek pedig 00:00:02,460-et írjunk be, majd okézzuk le az ablakot. Biztos ami biztos, ellenőrizzük az eredményt, mert lehet, hogy kicsit magas értéket adtunk meg, akkor kicsit igazítsunk rajta, amelyik irányba kell. Ha eljutottunk arra a pontra, hogy a felirat és a film hangja szinkronban van, az eredményt mentsük (Fájl/Mentés). A változtatás a feliratba kerül.

Remélhetően most már élvezhetőbb lett a filmünk!


 

A bejegyzés trackback címe:

https://freeware.blog.hu/api/trackback/id/tr71554124

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása