Hamarosan költözik a Freeware blogom. Pontos időpontot még nem tudok, és mindenkit megnyugtatok, hogy semmiről nem fog lemaradni. Az oldal működését szeretném áttenni a https://tigrincs.hu címre, illetve azon belül is egy alcímre (feltehetőleg freeware.tigrincs.hu), itt minden korábbi írás megtalálható lesz. További infók itt >

Néhány éve, amikor még a digitális fényképezőgépek nem terjedtek el, s a celluloid filmet be kellett adni előhívatni, akkor terjedt el az a szokás, hogy a kidolgozott papírképeink mellé kaptunk egy indexképet is, ami segített eligazodni, ha valakinek sok fotója volt. Elég volt csak ránézni az indexképre, melyen a tekercs képei voltak kicsiben, s máris tudtuk, hogy ebben az adagban találjuk-e meg a keresett fotót. A digitális fényképezőgépek sajnos nem gyártanak ilyen összegző gyűjteményt, vagy ha mégis, akkor csak magán a gépen lehet megnézni, ami nem sokat segít pl. archiváláskor. De segítsünk magunkon a már bemutatott XnView segítségével.

A következő videó azt mutatja be, hogyan lehet egyszerűen, gyorsan és kevés munkával indexképet készíteni, amit akár a képek mellett tárolva, digitálisan, akár kinyomtatva a fotó-sorozataink azonosítására használhatunk. A feladat egyszerű, csupán az XnView-ra és a képeinkre lesz szükségünk.

Értékelés: Már-már tökéletes. Ajánlom.

 
szerintem: (4/5)
szerintetek: (0/5)

Szerző: Tigris

Szólj hozzá!

 

Címkék: xnview

A bejegyzés trackback címe:

https://freeware.blog.hu/api/trackback/id/tr551728329

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása