Hamarosan költözik a Freeware blogom. Pontos időpontot még nem tudok, és mindenkit megnyugtatok, hogy semmiről nem fog lemaradni. Az oldal működését szeretném áttenni a https://tigrincs.hu címre, illetve azon belül is egy alcímre (feltehetőleg freeware.tigrincs.hu), itt minden korábbi írás megtalálható lesz. További infók itt >

Frissítés 2010. 06. 29.

2010.06.29. 13:02

Úgy tűnik, végre tényleg kitört a nyár, remélem csak kevesen olvassák az írásomat, mindenki inkább sütkérezik, pancsol, pihen, vakációját tölti ebben a melegben. Persze délben ajánlatosabb az árnyékba húzódni, és a blogbeli frissítésemet olvasni. Csendesebb hétvégén vagyunk túl, ismét kevesebb és kevésbé jelentős változásokról tudok beszámolni: ezek főleg apró javítások, kiegészítések. Aki a Simple Port Forwarding router-beállító programot a 2.x-es verzióról szeretné frissíteni, annak felhívom a figyelmét, hogy a 3.x-es sorozat már egy funkcióiban korlátozott ingyenes változat, tehát érdemes a telepítés nélküli verziót először kipróbálni, aztán ha elégnek bizonyul a tudása, csak akkor telepíteni!

Most két régebben ismertetett programról szeretném letörölgetni a port ajánlómban. Az egyik a Microsoft Windows-ai után az egyik legnépszerűbb termékének, az Office irodai alkalmazásnak csinál konkurrenciát. Az OxygenOffice a népszerű ingyenes OpenOffice alapjaira épül, sok-sok szabadon felhasználható képpel, betűtípussal, sablonnal kiegészítve. A programcsomag mindent tartalmaz, amire egy irodában szükség lehet: szövegszerkesztőt (Writer), táblázatkezelőt (Calc), prezentáció-készítőt (Impress), rajzprogramot (Draw) és adatbáziskezelőt, amik méltó ellenfelei az Office-beli Word-nek, Excelnek, PowerPointnak és Accessnek. A magyar verzió kiemelkedően jó helyesírás-ellenőrzővel rendelkezik, megkockáztatom, hogy a MS Office-énál is jobb. A program írja és olvassa a Microsoft Office formátumait, a kezelőfelület fordítása is tökéletes. Akinek nincs pénze az Office-t megvenni, de a sok felhasználható sablonról se mondana le, annak bátran ajánlom az OxygenOffice Pro-t!

Aki nem szereti a Windows beépített frissítőjét, de szeretné az operációs rendszert naprakészen és veszélyforrásoktól mentesen tartani, annak van egy jó ajánlatom. Azokat is érdekelheti a dolog, akik szeretnének saját Windows-telepítőt készíteni, mondjuk mert egy nagyobb intézményben bízták meg több gép újratelepítésével, és szeretné a frissítéseket eleve a telepítéskor feltenni a gépekre. A Windows Update Downloader letölti a gépünkhöz elérhető frissítéseket anélkül, hogy ezeket rögtön telepítené, majd törölné, ahogy a Microsoft Windows Update-je teszi. A program honlapjáról letölthetők minden Windows-változathoz és azok nyelvi verzióihoz tartozó frissítés-listák, ezek alapján a program a megadott helyre menti el a különböző javításokat és frissítéseket, amiket már akár internet-kapcsolat nélkül is, egy későbbi időpontban kedvünk szerint telepíthetünk. Aki ezt a programot használja, bátran kikapcsolhatja az automatikus frissítéseket, a Windows nem fogja ezekkel zaklatni, elég csak néha letölteni az elérhető frissítéseket, majd ráérő időben telepíteni. Rendszergazdáknak és Windows-buherátoroknak erősen javasolt a használata.

Végül a hét eleji freeware-frissülések listája:

  • Calibre 0.7.6
  • K-Lite Codec Pack 6.1.0/3.6.0
  • OxygenOffice Pro 3.2.1
  • Simple Port Forwarding 3.0.3
  • Unreal Commander 0.96 build 782
  • VirtualBox 3.2.6.63112
  • Windows Updates Downloader 2.50 Build 1002

 

Calibre 0.7.6

A program honlapja: http://calibre-ebook.com/

Direkt letöltés: innen

Ugrás az ismertetőre >

 

K-Lite Codec Pack 6.1.0/3.6.0

A program honlapjai:
http://www.free-codecs.com/download/K_Lite_Codec_Pack.htm (Basic/Standard/Full)
http://www.free-codecs.com/download/K_Lite_Mega_Codec_Pack.htm (Mega)
http://www.free-codecs.com/download/K-Lite_Codec_Pack_64-bit.htm (64bit)

Direkt letöltés: innen (Basic), innen (Standard), innen (Full), innen (Mega)
vagy innen (64bit)
(Amennyiben a direkt letöltés nem működik, a honlapon a középső Download linkre, majd a megfelelő verzió letöltésének linkjére kell kattintani)

Ugrás az ismertetőre >

 

OxygenOffice Pro 3.2.1

A program honlapja: http://sourceforge.net/projects/ooop/

Direkt letöltés: innen (magyar), innen (angol) vagy innen (nemzetközi)

Ugrás az ismertetőre >

 

Simple Port Forwarding 3.0.3

A program honlapja: http://www.simpleportforwarding.com/

Direkt letöltés: innen (a három egymás alatti download gomb közül a középsőre kattintással a telepítőt, az alsóra a telepítés nélkül futtatható változatot tölthetjük le)

Ugrás az ismertetőre >

 

Unreal Commander v0.96 build 782

A program honlapja: http://x-diesel.com/

Direkt letöltés: innen

Ugrás az ismertetőre >

 

VirtualBox 3.2.6.63112

A program honlapja: http://www.virtualbox.org/

Direkt letöltés: innen

Ugrás az ismertetőre >

 

Windows Updates Downloader 2.50 Build 1002

A program honlapja: http://www.windowsupdatesdownloader.com/

Direkt letöltés: innen (a Download WUD250B1002Setup.exe linkre kell kattintani)

Ugrás az ismertetőre >


 

A bejegyzés trackback címe:

https://freeware.blog.hu/api/trackback/id/tr762118073

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

apacuka11 2010.06.30. 06:43:59

Asszem tényleg szemészetre kell mennem,
vagy pszichológushoz...
Azt hallucinálom, hogy a yowindow beépült
a blogodba....

Tigris 2010.06.30. 19:12:36

Pedig a hír igaz. Gondoltam megijesztelek vele, ezek szerint sikerült. :D
süti beállítások módosítása