Hamarosan költözik a Freeware blogom. Pontos időpontot még nem tudok, és mindenkit megnyugtatok, hogy semmiről nem fog lemaradni. Az oldal működését szeretném áttenni a https://tigrincs.hu címre, illetve azon belül is egy alcímre (feltehetőleg freeware.tigrincs.hu), itt minden korábbi írás megtalálható lesz. További infók itt >

Skype 4.1.0.179

2009.11.06. 09:53

Skype ismertetésMai bemutatóm tárgya is történelmet írt. Egy csevegőprogramról van szó, mely kitört a csevegőprogramok közül, és lehetőséget adott, hogy jól használható telefonként használhassuk a PC mikrofonját és hangszóróját. Az igazi szenzáció az az volt, hogy a készítők elsőként tették tömegesen lehetővé, hogy az internetről lehessen földi, kábeles vagy mobil számokat hívni, illetve a neten földi hívásokat fogadni. Persze ez utóbbi már fizetős szolgáltatás volt, mégis megfizethető árban volt és a mai napig van is, nem véletlen hogy sok cég telefonos alközpont helyett a Skype-ot használja hívásainak lebonyolításaira.

Aki már használt csevegőprogramot, annak nem lesz nagy megrázkódtatás az alkalmazás használata, nekik csupán azt kell megszokni, hogy nem extraként, hanem kéznél levő alapszolgáltatásként van jelen a hang/kamerás hívás, illetve hogy a kapcsolatainkat nem csak a neten, hanem telefonon is felhívhatják. És persze van egy telefonbillentyűzetre hasonlító panel is, amin akár a sarki pizzástól is rendelhetünk, ha tudjuk a számát, anélkül, hogy kapcsolatként ismernünk kellene - no persze csak akkor, ha a földi hívásokra fedezetéül szolgáló egyenlegünkön van pénz.

Aki netán még sosem találkozott csevegőprogrammal, annak először regisztrálnia kell egy nevet, címet, jelszót, majd kezdheti gyűjteni a Skype-pal rendelkező ismerőseit a kapcsolatainak listájára. Ezen a listán látjuk, ki az aki éppen elérhető, ki nincs a neten, illetve azt is, hogy akit technikailag hívhatunk, mennyire áll rendelkezésünkre, hogy zavarhatjuk-e, vagy épp nagyon elfoglalt, vagy talán nincs is a gépnél. Ezeket az állapotokat természetesen mi is beállíthatjuk. Aztán ha valakit sikerült éppen jó időben elcsípni, azzal szövegesen is beszélgethetünk, hang- vagy videohívást is kezdeményezhetünk, vagy fogadhatunk, de még fájlt is küldhetünk/fogadhatunk, vagy ad absurdum játszhatunk is vele mondjuk backgammont. Igazából sokkal többet nem lehet elmondani a programról, kétfajta ember van, aki még nem használta, de előbb-utóbb fogja és belerázódik, mint a mobiltelefonálásba, és aki már ismeri, akinek az ismerősei is ott figyelnek a kapcsolatok listájában, és aki már aktívan használja egy ideje. Lévén hogy a program mögött egy hatalmas üzlet, s bevétel is van, annak ellenére, hogy maga a program, és alapvető használata ingyenes, ezért joggal várható, hogy tudjon magyarul. Tud is.

Értékelés: Kihagyhatatlan! Töltsd le most!

A program honlapja: http://www.skype.com/

Direkt letöltés: innen

A program legutolsó frissítését itt találod (Skype 4.2.0.158) >


 
szerintem: (5/5)
szerintetek: (0/5)

Szerző: Tigris

Szólj hozzá!

 

Címkék: skype

A bejegyzés trackback címe:

https://freeware.blog.hu/api/trackback/id/tr671504075

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása