Hamarosan költözik a Freeware blogom. Pontos időpontot még nem tudok, és mindenkit megnyugtatok, hogy semmiről nem fog lemaradni. Az oldal működését szeretném áttenni a https://tigrincs.hu címre, illetve azon belül is egy alcímre (feltehetőleg freeware.tigrincs.hu), itt minden korábbi írás megtalálható lesz. További infók itt >

BUÉK 2010!

2009.12.31. 13:43

BUÉK 2010!

 

Minden visszatérő és új látogatómnak
Szerencsés, Sikerekben és Örömökben Gazdag
Boldog Új Esztendőt Kívánok!

Tigris

 


 

Sun Java futtatási környezet

2009.12.30. 10:19

A Sun által fejlesztett platformfüggetlen Java nyelv mára már szabványnak mondható, ilyen nyelven írt programokat egyaránt képesek futtatni mobiltelefonok és asztali számítógépek. Hogy a mi számítógépünk is képes legyen erre, telepítsük a Java futtatási környezetét.

Sun Java futtatási környezetJava Runtime Environment 1.6.0.17
Direkt letöltés: innen

A program legutolsó frissítését itt találod (Java Runtime Environment 1.6.0.20) >


 

Szerző: Tigris

Szólj hozzá!

 

Címkék: java runtime

Adobe böngésző pluginek

2009.12.29. 10:14

Az Adobe cég híres innovatív média-formátumairól is, ezek közül a webes formátumok sem maradtak ki. Az internetezéshez már nélkülözhetetlen a Flash és a Shockwave, de elterjedőben van az Air is.

Adobe AirAdobe Air 1.5.3.9120
Direkt letöltés: innen

Adobe Flash PlayerAdobe Flash Player 10.1.51.66 Beta 2 Internet Explorerhez
Direkt letöltés: innen

Adobe Flash PlayerAdobe Flash Player 10.1.51.66 Beta 2 egyéb böngészőkhöz
Direkt letöltés: innen

Adobe Shockwave PlayerAdobe Shockwave Player 11.5.2.602
Direkt letöltés: innen

A program legutolsó frissítését itt találod (Adobe Adobe Air 1.5.3.9130) >

A program legutolsó frissítését itt találod (Adobe Flash Player 10.1.45.2) >

A program legutolsó frissítését itt találod (Adobe Shockwave Player 11.5.6.606) >


 

Frissítés 12. 28.

2009.12.28. 10:27

Frissítés 12. 28.Elérkezett az év utolsó hétfői frissítése. Nem akarom szajkózni magam, de ismét több program frissült, mint múlt héten. Ez egyben két dolgot is jelent. Egyfelől jövő évtől valószínűleg bevezetem a heti kétszeri frissítést, másrészről pedig, mivel a frissítéseket is figyelnem kell, ezzel egy kicsit kevesebb új cikk is lesz. De ez utóbbira még alszom egyet.

  • 7-Zip 9.10 beta
  • A Note 4.2.2
  • CCleaner 2.27.1070
  • Facebook modul a Pidgin-hez 1.6.4
  • Mp3tag 2.45a
  • NameBench 1.0.5
  • Notepad++ 5.6.4
  • Orbit Downloader 2.8.20
  • Recuva 1.34.460
  • RadioSure 2.0.886
  • Simple Port Forwarding 2.7.3
  • Spybot S&D 2009-12-23
  • Sweet Home 3D 2.2
  • Unreal Commander 0.96 beta 5 build 755
  • uTorrent RC1 2.0 build 17668
  • xVideoServiceThief 2.3.1

NVIDIA Forceware driverek

2009.12.28. 10:12

Az nVidia videovezérlőinek közös drivere ForceWare néven elérhető, a következő csomagokban lehet letölteni:

NVIDIA ForcewareNVIDIA Forceware 195.62 WHQL Vista 64
Direkt letöltés: innen

NVIDIA ForcewareNVIDIA Forceware 195.62 WHQL Vista
Direkt letöltés: innen

NVIDIA ForcewareNVIDIA Forceware 195.62 WHQL XP 64
Direkt letöltés: innen

NVIDIA ForcewareNVIDIA Forceware 195.62 WHQL XP
Direkt letöltés: innen

A program legutolsó frissítését itt találod (NVIDIA Forceware 197.45 WHQL) >


 

ATI Catalyst driverek

2009.12.28. 10:11

Minden ATI videokártyához egységes meghajtóprogram tartozik, ezt a drivercsomagot Catalyst néven teszi közzé a gyártó:

ATI CatalystATI Catalyst Drivers 9.12 Vista 64
Direkt letöltés: innen

ATI CatalystATI Catalyst Drivers 9.12 Vista
Direkt letöltés: innen

ATI CatalystATI Catalyst Drivers 9.12 XP 64
Direkt letöltés: innen

ATI CatalystATI Catalyst Drivers 9.12 XP
Direkt letöltés: innen

A program legutolsó frissítését itt találod (ATI Catalyst 10.3) >


 

Újabb témakör: RendszerszoftverekMostantól számított kb. két héten át a letöltendő szoftverek újabb körét fogom bemutatni a blogon. Bár az ismertetők csak pár sorosak lesznek, ezek a programok, rendszerösszetevők a Windows fontos extra részei. Nélkülük a gyors és hatékony hardverkezelés, a biztonságos és megbízható használat és a látványos internetezés szinte lehetetlen. De lesz szó PDA-khoz és mobiltelefonokhoz is szükséges letöltenivalókról is.

Apropó... Én leginkább Nokia mobilokat használtam, örömmel venném, ha valaki segítene nekem a többi tipusú telefonhoz a hasznos programok összeszedésében. Tehát ha Motorolád, SonyEricsson-od, LG-d vagy más fajta mobilod van, és rendszeresen össze szoktad kötni a géppel, kérlek írj, mondjuk ide, kommentben! Előre is köszönöm!

Az új témakör elemeiből minden nap egyet előveszek, mert már lehet, hogy valakinek az egyik elem már eddig is hiányzott, mondjuk hasznát tudta volna venni egy letöltésnek, de későbbiekben a frissítéseket is természetesen figyelni fogom.


 

Boldog Karácsonyt!

2009.12.24. 18:30

Boldog Karácsonyt!A karácsony a szeretet és az ajándékozás ünnepe, ebből természetesen az én blogom sem marad ki. Először is köszönöm minden olvasómnak, hogy figyelmével, hozzászólásaival megtisztelt, és remélem ezen túl is velem tart még sokáig. Természetesen szeretném ezt meghálálni, méghozzá úgy, hogy Télapó ajándékait megosztom az olvasóimmal. Igyekeztem mindenkinek tartogatni valami jót és szépet, hogy fiúk is, lányok is, kicsik és nagyok egyaránt találjon magának valamit a karácsonyfa alá. Mivel a felnőtteknek általában több programot ajánlok, ezért most inkább a gyerekek kedvében igyekeztem járni, de a lista végén a felnőtteknek is nyújtok át néhány kisebb-nagyobb ajándékot.

A kisebbeknek:

A nagyobbaknak:

 

Valamint ezúton szeretnék minden kedves olvasómnak
ingyenes programokban gazdag, 
Békés, Boldog Karácsonyt Kívánni!

Tigris


 

Santa Claus in Trouble

2009.12.24. 18:29

Santa Claus in Trouble ismertetésKarácsony este van, Télapó útra kel, hogy a gyerekeknek elvigye az ajándékokat. Igen ám, de szánja balesetet szenvedett, karambolozott egy repülőgéppel. A rénszarvasok szanaszét futottak, a csomagok pedig szétszóródtak, ezért nekünk kell a felhők, facsúcsok és sziklák közt ugrálva összeszedni mindet, vigyázva, nehogy lepottyanjunk a magasból.

Lego Digital Designer 3.0.11

2009.12.24. 18:28

Lego Digital Designer ismertetésAz építőjátékok fejedelme a Lego. Én is ezen nőttem fel, igaz, akkor még nem volt olyan sokféle építőelem, de egy egyszerű tégla alakú elem is sokmindenné tudott válni a fantázia segítségével. Építettem űrhajót, autót, működő gépezeteket, vasutat, mindent amit egy kissrác csak akarhat, de a lányok is pillanatok alatt készíthettek vele Barbie-házat, természetesen lakókkal, és mindenféle kiegészítőt is kaptak hozzá. Igaz, öltöztetni nem lehetett egyszerű, de volt olyan ovistársam, aki ezt is megoldotta. Aztán felnőttem, várom, hogy gyerekem legyen, hogy újra legózzak... vagy mégsem? A következő programmal a világ összes lego eleme a zsebünkben lehet, hogy a teremtés határa pedig csak a saját kreativitásunk.

Szerző: Tigris

Szólj hozzá!

 

Címkék: legodesigner

SnowCraft 1.3

2009.12.24. 18:27

SnowCraft ismertetésGondolkodtam, hogy karácsonykor illik-e öldöklős játékot a fa alá tenni. Egy kedves ismerősöm bíztatott, hogy igen, csak nyugodtan, egy kis mészárlás a szeretet ünnepén sem árt. Valahogy mégsem hagyott nyugodni a kérdés... egyszercsak eszembe jutott ez a kis programocska. Aki véres hentesmunkát és 3d csodát vár, azt ki kell hogy ábrándítsam, ez tulajdonképpen egy békés hógolyó-csata. De hogy mennyire nem csupán egy békés hógolyó-csata, az úgy a 3-4. pálya körül mindenki meg fogja érezni.

Szerző: Tigris

Szólj hozzá!

 

Címkék: snowcraft

Renault Truck Racing

2009.12.24. 18:26

Renault Truck Racing ismertetésÍrtam már utcai autók versenyéről, versenyautókéról, most egy különleges élményt élhet át az, aki letölti a következő játékot. Hatalmas bivalyerős gépmonstrumok nyergébe ülhetünk és próbálhatjuk ki, milyen több tonnával száguldozni egy keskeny és kanyargós aszfaltcsíkon. Akinek még nem állt volna össze a kép, nyergesvontatók versenyébe csöppenünk.

Air Assault

2009.12.24. 18:25

Air Assault ismertetésEz a játék egy kitűnő példa arra, hogy hogy lehet egy régi, klasszikus játékötletet sok ötlettel, látványelemmel és akcióval újjá varázsolni. A felülről lefelé gördülő táj felett repülünk harci helikopterünkkel, és a legkülönfélébb harci eszközök törnek az életünkre, melyeket mind ki kell kerülnünk, illetve el kell pusztítanunk. Hogy ne csak a pontszám ösztönözzön minket, a hadi tevékenységünkért különféle bónuszokat kapunk, melyek vagy a fegyvereinket teszik erősebbé, vagy a leharcolt állapotunkon javítanak.

Szerző: Tigris

Szólj hozzá!

 

Címkék: air assault

Mario Forever 4.4

2009.12.24. 18:24

Mario Forever ismertetésSzerintem olyan gyerek nincs, aki ne ismerné Mariot, az olasz ősökkel bíró, köpcös, bajszos brooklyni vízvezetékszerelőt, aki a számítógép-játékok egyik első és a mai napig is az egyik legnépszerűbb figurája. Az 1985-ben kiadott játékot egy rajongó újraírta, PC-re, hogy ingyenesen minél több gyerekhez és felnőtthöz jusson el. Most mi is eljuthatunk Csiperke királyságba, ahol a gonosz Bowser rabságából kiszabadíthatjuk Barack hercegnőt.

Szerző: Tigris

Szólj hozzá!

 

Címkék: marioforever

Stellarium 0.10.2

2009.12.24. 18:23

Stellarium ismertetésKarácsonykor egy stílusos ajándékkal szerettem volna meglepni felnőtt olvasóimat. Ilyenkor nem illik praktikus ajándékot adni, jobban szerettem volna egy szép és alkalomhoz kötődő programot ajánlani. December végén, Karácsonnyal egyidőben van a téli napforduló, ilyenkor leghosszabbak az éjszakák, ekkor győzi le a sötétség birodalmát a fény, hogy újra meleget, termést és életet hozzon a földre. Ilyenkor stílusos lenne az éjszakai égboltnak is egy kis figyelmet szentelni, ám a téli hideg miatt megértem, ha valaki nem tölti a Karácsony éjjelét a szabad ég alatt. De hogy a meleg szobába hozzam a csillagbámulás örömét, egy égbolt-szimulátorral lepem meg a kedves olvasókat.

szerintem: (4/5)
szerintetek: (0/5)

Szerző: Tigris

Szólj hozzá!

 

Címkék: stellarium

süti beállítások módosítása