Hamarosan költözik a Freeware blogom. Pontos időpontot még nem tudok, és mindenkit megnyugtatok, hogy semmiről nem fog lemaradni. Az oldal működését szeretném áttenni a https://tigrincs.hu címre, illetve azon belül is egy alcímre (feltehetőleg freeware.tigrincs.hu), itt minden korábbi írás megtalálható lesz. További infók itt >

JDownloader 0.9.579

2010.01.08. 14:00

JDownloader ismertetésA mai nap úgy látszik az alternatív megoldásoké, ugyanis most a letöltésekre ajánlott, nemrég megújult Orbit Downloadernek csinálok konkurrenciát. Persze a dolog nem ilyen sarkított, a két program nálam is remekül megfér egymás mellett, egyik sem váltja ki a másikat teljesen. Ezért most főleg azokat a funkciókat fogom sorra venni, amiért érdemes a JDownloadert is használni.

 

Manapság már sok letöltenivalót olyan tömeg-tárhelyre töltenek fel, ahonnan ugyan ingyenes a letöltés, de ha egyszerre több dolgot szeretnénk letölteni, két letöltés között nem akarunk perceket, vagy akár negyed órát várni, és azt sem szeretnénk, ha a letöltés korlátozott sebességen menne, akkor azért már fizetni kell. Ráadásul az ilyen oldalakról bonyolult az egyszeri letöltés is, hiszen keresgélni kell, hogy melyik letöltő-gombra, mikor kell nyomni, szövegeket kell felismerni (captcha) majd beírni, várni, aztán a letöltésre kattintani... egyszóval macera az egész. Ilyen oldalak a RapidShare, a Hotfile, a DepositFiles, a MegaUpload, a LetItBit, vagy a magyarok közül a Data.hu. Persze elő is fizethetünk ezekre a gördülékeny letöltés érdekében, de akkor a cikkemet nem a freeware oldalra írnám...

Talán a legerősebb ütőkártyája a JDownloadernek az, hogy épp az ilyen oldalakról teszi könnyűvé a letöltést: megspórolja nekünk a kattintgatást, tudja, mikor indíthatja és honnan a letöltést, sőt, az esetek többségében a beírandó szövegeket is képes felismerni, és helyettünk 'beírni' - mindezt úgy, hogy magát a letöltési oldalt meg sem nyitottuk. Hogy akkor mégis honnan tudja, mit szeretnénk letölteni?

Ez a másik előnyös tulajdonsága a programnak: figyeli a vágólapot (igaz, ezt az Orbit Downloader is tudja), tehát ha letöltenivalónk akad, akkor csak jobb katt a linken, másoljuk ki a letöltés címét, s ez rögtön megjelenik a JDownloader letöltési sorában, a Linkgyűjtő fül alatt. Ha valóban szeretnénk letölteni, akkor csak a Tovább gombot kell megnyomnunk, és már indul is a letöltés az azonos nevű fül alatt. Amennyiben egy letöltéshez több forrást adtunk meg, akkor ezt a program felismeri, és csak egyet fog elindítani, ha időzáras letöltőoldalakról töltünk, akkor mindig onnan, ahonnan épp lehetséges. Ilyenkor a letöltés folyamatát, a letöltéssel kapcsolatos adatokat is láthatjuk, pl. hogy mennyi idő van még hátra a letöltésből, mennyi adatot töltöttünk le, de itt láthatjuk azt is, mennyi idő van még hátra az időzáras letöltés indításáig.

Persze van, aki türelmetlen, és tudja, hogy ezek az időzárak IP-címhez vannak kötve, tehát ha az internetszolgáltatótól új címet kér, akkor nem kell kivárnia az időzár végét. Egy másik előnye a programnak, hogy amennyiben beállítottuk, milyen routerrel rendelkezünk, akkor a program automatikusan utasíthatja a routert új IP kérésére, az azonnali letöltés érdekében, mindezt csupán egy kattintásra meg tudjuk tenni.

Másik előnye a JDownloadernek, hogy a letöltött tömörített fájlokat automatikusan ki tudja csomagolni, még akkor is, ha ezeket jelszó védi, persze ilyenkor meg kell adnunk a megfelelő jelszót is.

A program modulokkal bővíthető, ezek közül jópárat eleve megkapunk a telepítéskor, továbbiak pedig a honlapról letölthetőek. Ilyen modul tudja kezelni a manapság már alapkövetelménynek számító gépleállítást a letöltések befejezése után, de a letöltések ütemezését is egy ilyen plugin kezeli. Lehetőség van a programot webes felületről vezérelni, akár az interneten keresztül is, ezekért is beépülő modulok felelnek.

Amennyiben prémium, tehát fizetős fiókunk van egy letöltőoldalon, akkor ennek paramétereit is beállíthatjuk a programban, ezesetben ennek megfelelően folyamatosan és nagyobb sávszélességben tudunk ezektől a szolgáltatóktól letölteni. Lehetőség van a Youtube-ról, a Vimeo-ról és pár másik média-megosztó oldalról letölteni, hasonlóan csak a cím megadásával.

A program Java alapú, ennek megfelelően minden Java-t futtató platformon létezik, bár ennek az az ára, hogy a program nem bánik nagyon takarékosan az erőforrásokkal. A program felülete lecserélhető, ha valakinek ez a szíve vágya. Nem írtam, de talán az eddigiekből kiderült, hogy a program magyarul is tud.

Értékelés: Már-már tökéletes. Ajánlom.

A program honlapja: http://jdownloader.org/

Direkt letöltés: innen (a Free Download linkre kell kattintani)


 
szerintem: (4/5)
szerintetek: (5/5)

Szerző: Tigris

52 komment

 

Címkék: jdownloader

A bejegyzés trackback címe:

https://freeware.blog.hu/api/trackback/id/tr961656718

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

filipo 2010.01.08. 22:14:15

Nekem 1 hete van fenn a gépemen,aki szereti állítgatni a programjait ezt imádni fogja.Akkor is tölt mikor a másik progi túlterheltség miatt bedobja az unalmast.

waresz62 2010.02.02. 18:11:42

jó a progi, de tudna valaki segíteni a képkód beállításnál, hogy ne kelje minden letöltött fájl után a chaptát beírni

Tigris 2010.02.02. 18:20:59

Hali waresz!
A captcha automatikus felismeréséről egy modul gondoskodik a JDownloaderen belül, ami elég sok mintát felismer beírás nélkül. Persze ezt a letöltőoldalak nem szeretik, ezért a mintákat sűrűn változtatják, hogy a AntiCaptcha modul elakadjon és téged maceráljon a beírással. Ha szerencséd van, akkor hamarosan érkezik frissítés a letöltőoldaladhoz, amit a JDownloader automatikusan fog letölteni és telepíteni neked. Ha olyan a captcha, hogy túl sok mintát kéne hozzá tárolni, vagy bonyolult a felismerés, akkor lehetséges, hogy nincs rá minta.
Persze az is lehet, hogy nálad valamiért le van tiltva az AntiCaptcha, ezt a Beállítások fülön, az AntiCaptcha mellett tudod leellenőrizni.
Remélem sikerült segítenem, ha pedig a minta nem elég friss, akkor légy egy kis türelemmel, vagy kérdezz körül a honlapon, hogy mi az oka, hogy a te esetedben nem megy a captcha.

waresz62 2010.02.03. 15:02:47

@Tigris: Hali Tigris köszönöm a segítséget,sikerült a beállítás, csak a Hotfile rakoncátlanlodik. A blogod nagyon jó sok hasznos cuccot találtam rajta,további jó munkát. szia Waresz62

Tigris 2010.02.03. 17:14:54

@waresz62: Örülök, hogy sikerült megoldani a dolgot! Velem is fordult már elő, talán akkor a DepositFiles szórakozott, hogy döcögve ment a dolog, aztán pár nap múlva megoldódott minden. Reméljük nálad s ez lesz a helyzet.
Köszönöm a kedves szavakat, ha bármi olyan van, legyen az számodra kedves, és ideillő program, vagy megoldandó probléma, írj nyugodtan! További jó böngészést!

töklámpa 2010.02.06. 22:54:19

Én néhány hónapja tértem át az USDownloaderről a JDownloaderre, és nem bántam meg, pedig vannak hibái a programnak (legalábbis nálam).
Pl. ha két fájlt töltök párhuzamosan kölönböző tárhelyről, de az egyik mégsem kell, akkor nem lehet megszakítani a letöltését a jobbklikk/tiltás funkcióval, mert kilép a program, és a másik töltés is megszakad. Muszáj megvárni amíg az a fájl is letöltődik, ami mégsem kell.

töklámpa 2010.02.06. 23:01:28

Itt felismeri a képkódot:
badongo.com
enterupload.com
ifolder.ru
letitbit.net
megaupload.com

Itt kézzel kell beírni:
extabit.com
hotfile.com
sharingmatrix.com
turbobit.net

Tigris 2010.02.06. 23:45:52

Köszönöm az észrevételeket!
A kódfelismeréshez csak annyit tennék hozzá, hogy ez folyamatosan változik, ahogy a tárhelyszolgáltatók időről időre új captchát vezetnek be, és ahogy a program felismerő-mintáit frissítik.
(kicsit később:)
Utánatúrtam a dolognak. Van a JDownloader fórumoldalán egy frissített lista, amin az AntiCaptchák állapotát jegyzik:

board.jdownloader.org/showthread.php?t=7305

A színkódok jelentése:
Zöld: a metódus működik, tesztelve van, a következő frissítéssel elérhető lesz.
Sárga: jelenleg írják a megoldást.
Piros: a jelenlegi rendszer szerint megoldhatatlan a probléma.
Fekete aláhúzott: pillanatnyilag nincs megoldás, de várhatóan lesz rá, bizonytalan, hogy mikor.
Fekete: új szolgáltató, még nincs rá megoldás.

A post 2009-esnek tűnik, de mindig a legelső hozzászólást, a listát szerkesztik, tehát ez a mérvadó! Akinek problémája van az AntiCaptchával, az nézegesse ezt az oldalt sűrűn, addig is, a kézi captcha-beírás működik.

czok1213 2010.02.13. 13:01:25

Hello remélem tudtok segíteni. JDownloadernél amikor elinditom a letöltés egy pár mega után megszakadt és azt irja ki, h a merevlemezre való írás védet. remélem tudtok segíteni.

lalolib 2010.02.14. 13:44:32

Néhány hónapja használom és nagyon elégedett vagyok vele. A Java miatt a betöltődése egy kicsit lassú, de után "angyalként" dolgozik. Van Rapidos előfizetésem, amit folyamatos figyel és összegez. Plusz pont jár a kicsomagolásért és a jelszók megjegyzéséért is. Lehetne még finomítani a programon (önálló gyüjtőkosár, jobb beépülés a böngészőkbe), de ezektől függetlenül számomra megoldotta hosszú távon a letöltéseket.

Tigris 2010.02.14. 14:47:07

Régóta használom a progit, nem tudom, hogy ezért, vagy mindenki kapott egy invitálást a legutóbbi frissítésnél, de engem a készítők meghívtak egy kérdőív kitöltésére, melyben a fejlesztések irányairól, a program használhatóságáról, hibáiról kérdeztek.
Nekem is a Java-val van a legtöbb gondom, kértem, hogy ha tudnak, csináljanak egy Java-független, lehetőleg C++-ban írt binárist a programból, mert az tutira lemosna minden alternatívát a színről. A böngészőbe beépülést is írtam, ezen is lehetne javítani. A gyűjtőkosárra nem gondoltam, de jó ötlet, a legközelebbi kérdőívnél javasolni fogom.
Természetesen - publikus kérdőív lévén - nem reagáltak a dologra, de valsz. figyelembe veszik a fejlesztések jövendő irányában.

waresz62 2010.03.07. 14:47:38

Hali! Tegnap a Hotfile a free letöltésen kivárás nélkül 3-400 kb-tal nyomta egész este,a captchát sem kérte.Sajna ma már nem Tigris nem tudod váletlenül, hogy lehetne ezt ahibát megismételni

Tigris 2010.03.08. 05:08:42

@waresz62: "hogy lehetne ezt ahibát megismételni"
Szerintem a kérdésben benne van a válasz is... Gyanítom, hogy a Hotfile-nál új captcha-szervert vetettek be, s az átállás alatt ideiglenesen "szabadrablás" ment. Ez egy szervízidőszak, egy szolgáltatás-kimaradás, ha úgy tetszik, hiba, s mint olyat, kijavították. Erősen kétlem, hogy "tervbe lenne véve" ennek a hibának a megismétlése... sajnos.

Lalle 2010.03.08. 23:03:59

Hello
van egy olyan problémám, hogy 1hete még töltögettem a JDownloader programmal
és most nem tölt le.
Elindul ugyan a letöltés de kéri a
rar pass-t peddig nincs jelszoval védve
mert egyszerű letöltéssel lejön és ki is tudom csomagolni
A probléma "mediafire" oldalnál áll fenn

Lalle 2010.03.08. 23:46:59

megoldva

Frissiteni kellet a megfelelő oldalról

Tetszik ez a blog, és a Jdownloader
igazán hasznos kis program

Tigris 2010.03.09. 16:17:56

Igen, sajnos néha megesik az ilyesmi, általában a frissítés gyógyír szokott lenni az efféle panaszokra. Örülök, hogy megjavult nálad is a program, szerintem is egy nagyon hasznos darab! És örülök annak is, hogy tetszik a blog, tessék visszajárni, válogatni a cuccokból, kipróbálni őket, kommentálni, még akkor is, ha valamivel nem értesz egyet! :)
És köszönöm az infókat, biztos vagyok benne, hogy rajtad kívül más is belefutott a dologba, ő is hálás lesz neked, hogy leírtad a megoldást!

little green rooster 2010.03.19. 05:14:28

Sziasztok!
Gondom van. Hiába kapcsolom ki a vágólapfigyelést az eszköztár menedzserben, az továbbra is működik.
Hogyxan szabadulhatnék meg tőle?

Tigris 2010.03.19. 11:43:44

Egy olyan tippem van rá, hogy a linkgyűjtő alatt van egy linkszűrő a beállításoknál. Itt meg lehet adni, hogy milyen bemásolt adatot hagyjon figyelmen kívül:
#Ignorefiletype 'olo':
.+?\.olo
#Ignore hoster 'examplehost.com':
.*?examplehost\.com.*?
(ez az alapbeállítás)
Ezt cseréld ki erre:
#Ignorefiletype 'olo':
.*
#Ignore hoster 'examplehost.com':
.*

Tigris 2010.03.20. 01:53:51

Ezek szerint remélem működik a dolog... :) Nagyon szívesen!

t.bernadette · http://bernadette31.blogspot.com/ 2010.11.06. 10:50:32

Régóta használom a progit, és nagyon szeretem. A Javával én is vívok. A Firefox-szal nagyon nem mozognak együtt :-). Hol az egyik, hol a másik áll ki hibára.

De a captcha-val mindig buzerál. Eddig egyszer sem ismerte fel helyettem :-(. Pedig nincs tiltva. Viszont baromi bosszantó, mert sok oldal inkább éjszaka szeretne működni, de értelemszerűen nem ülök mellette, hogy idióta, sokszor olvashatatlan kódokat firkáljak:-(. A jelek szerint nincs igazi megoldás.

Tigris 2010.11.09. 09:31:50

Szia Bernadette!
Már párszor jeleztem a JD fejlesztőinek, hogy igazán üdvös lenne, ha létezne a programból egy eleve Windows binárisnak fordított, tehát Java nélkül is működő változat a programból… remélem ezek a vélemények egyszer áttörik a kritikus határt, és lesz alternatív megoldás.
Captcha… Régebben ez jól működött, mert butácska captchák voltak, akkor a JD is meg tudta oldani saját kis modulokkal a dolgot. Most már egyre többen használnak erős kódot, vagy sajátot, vagy 1-2 nagyobb szolgáltatóét, ez érezhető a JD-n is: szinte már nincs olyan captcha, amit felismerne, sajnos. Hozzászoktunk a jóhoz, most meg… No mindegy, én is szoktam letöltögetni, tehát szembesülök a problémával, amennyiben javulás lesz ezen a fronton, mindenképpen szólok!

apacuka11 2010.11.27. 10:03:30

@t.bernadette: Szerintem sincs rá megoldás...
Chrome-val, meg a chrome+ al műkszik...

t.bernadette · http://bernadette31.blogspot.com/ 2010.11.27. 20:54:20

Tigris, köszi:-). A megaupload-ot lenyomja :-). De ez az egy.

Apacuka: én is azzal használom. Csak már unoom, hogy 2 browserrel kommandózok. Van amit az egyikben szeretek, van amit a másikban :-)

hepatica 2010.11.30. 20:47:01

Szervusztok, én még uj vagyok itt, véletlenül találtam rátok, a JDownloader kapcsán.
Nekem sem, és a barátaimnak sem müködik a progi kb. öt napja. A datás linkeket leellenőrzi, aztán továbbitom, kiirja, hogy aktiv, és utána azonnal megjelenik a kis piros tábla, hogy megállt a letöltés.
Ti is tapasztaltatok ilyet?
Egyébként már a második éve használom, és eddig tökéletesen bevált.

dundi80 2011.01.04. 15:32:02

Szia Tigris! ÉN azt szeretném kérdezni,hogy mit kell tennem ha mindig a "nincs engedély a merevlemezre íráshoz" üzenetet kapom sajnos nem boldogulok nem tudom mit kell beállítani,hogy működjön a program ha tudsz segíts légyszives vagy bárki tud segíteni kérem tegye meg.Előre is köszönöm.

t.bernadette · http://bernadette31.blogspot.com/ 2011.01.04. 20:15:24

@dundi80: Ezt nekem akkor szokta kiírni, ha nincs elég hely a meghajtón.
Ma épp azt játszotta, hogy ha csak simán bemásoltam a linket valahonnan, offlineba tette. Ámde ha megnyitottam a linket és onnan másoltam be, akkor leszedte.

McKangi 2011.01.21. 10:11:21

Sziasztok!

Azt meg tudná mondani valaki,ha több file-t egymás utánban szeretnék letölteni ugyanarról a tárhelyről egymás után szépen sorba,akkor hogyan tudnám beállítani azt,hogy minden letöltés után automatikusan kérjen mindig úl ip címet?

Dinamikus ip-jű a netem,az első file letöltése után töltené a másikat,de a webtárhely megakadályozza bizonyos idő kiváratásával.Ezt szeretném elkerülni.

Sajnos nekem kell mindig manuálisan újracsatlakoztatnom.

A router beállítás jó (rebootolja az eszközt),de valahogy automatizálnom kellene.

Zsofazsofa 2011.01.27. 22:21:42

Szervusztok! Kedves Tigris, szeretném megkérdezni, hogy a leírásban említett modult, ami a letöltések után elzárja a számítógépet, merre találom pontosan a JD oldalán? Előre is köszönöm a segítséget.
Ui.: Nagyon örülök a programnak, a tökéletesen működő verziót innen töltöttem. Köszönöm.

tremka 2011.02.06. 11:50:14

Heló!Uj vok itt még,de már rég hassználom a JD-t.Extrém és megvok elégedve vele.Csak kicsit a chapcha kódok beirása idegesit :) igy probálok olyan oldalakról töltögetni amelyek nem kérik a kódot,és még ha lassabban is töl mint máshonnan mint pl. a data.hu.Egyedül annyit kérdeznék hogy a beállitásoknál az anti chapcha menüpontban ki kell pipáznom vagy sem,tehát tiltanom kell v sem h esetleg a JD illessze be helyettem a kódot? Köszi előre is a segitséget.

nemguest 2011.07.02. 23:35:31

Üdvözlet! Hasznos kis oldal köszönet érte,magam is szeretem ezt a letöltő programot s otthon vagyok a használatában.Viszont most segítségre szorulok,bármit teszek a Jdownloader nem hajlandó magától letölteni,mindig rákell mennem a "Play" gombra azután pedig gyorsan force downloadra a linken.Csak így kezd el,de mostmár ezt is egyre ritkábban.Nos a kérdésem miért van ez,de inkább hogyan lehetne ismét normális.Mivel nem ritkán és nem kis mennyiséget töltök,nem ülhetek itt mindig játszadozni vele.Próbáltam újra telepíteni többször,többféleképp(Sajnos egyik figyelmetlenségemből adódóan több mint 50gb letöltésem odaveszett,pótolhatatlan dokumentumok is..)Majd egyszer feltettem egy régebbi Java-t azzal működött egy napig utána frissitettem hogy most hátha,de nemvolt jó.Eljátszottam ugyanezt,de már a régi Java-val sem volt automata.Remélem hogy van erre valami épkézláb megoldás és ha igen kaphatok-e rá választ. Köszönöm!

Tigris 2011.07.05. 15:05:52

@nemguest: Szia! Szerintem próbálj meg egy friss verziót a honlapról leszedni, aztán minden modulfrissítést feltenni.
Nekem hasonló gondjaim voltak, állandóan megszakította a letöltést, stb. és ezzel elmúlt. 0.9.581-es verzió a legfrissebb.

GaborG · http://kephost.hu/kep/2011/06/gee_2.jpg 2011.07.06. 09:25:46

Szia Tigris!

Mostanában jdownloados letöltésnél, ezt a hibaüzenetet kapom:
"nincs engedély a merevlemezre íráshoz"
és megszakad a letöltés.

Mi lehet a problémája, segíts légy szíves?!

Köszi

Tigris 2011.07.06. 10:52:40

@GaborG: Maga a JD nem szokott ilyen hibát írni, ilyenkor általában valami más van a háttérben. Pl. megnyitottál valamit, ami félig volt letöltve, vagy valami hasonló lezárta a fájlt, a JD pedig megjegyezte, hogy neki ez nem frankó. De az is előfordulhat, hogy valamiért a szerver bontotta a kapcsolatot és már nem enged be, vagy akár törölte a letöltenivalót, és ezért nem hajlandó tovább tölteni.
A következő dolgokat próbáld meg:
- állíts meg a stop gombbal minden letöltést és indítsd újra
- reseteld annak a fájlnak a letöltését (igen, tudom, törlődni fog az eddig letöltött cucc, de azt eddig sem tudtad használni)
- leállított, resetelt letöltés mellett indítsd újra magát a JDownloadert (nem elég a kereszttel bezárni, a fájl menünél lépj ki!)
- ha tudod, válts, kérj új IP-t a szolgáltatótól, vagy ha be van állítva, használd az új IP-t kérő gombot a JD-ben
- másold ki a forrás URL-t, töröld a listából, majd vedd fel újra
- a tűzfalad egy rövid időre kapcsold ki teljesen, ha ezzel beindul a dolog, akkor a tűzfal a hunyó
No, pár ötletet kaptál, szólj, mi lett az eredmény!

apacuka11 2011.07.06. 13:39:00

@Tigris: No néé máá Tigri, te még élsz...?
Szia...!Naon hiányoltam má a hangodat olvasni...!Jól vagy...?

Tigris 2011.07.06. 13:45:38

@apacuka11: Na ettől féltem, hogy megjelensz. :D Na jó, nem, de tényleg most van egy csipet időm. Pörgés van, meló is van, a költözést ne is kérdezd, de lesz az is.
Megvagyok, köszi, éldegélek. Kicsit félek a cenzúratörvénytől, mert egy párezres büntit sem tudnék kicsengetni, nem hogy 10 millásat. Pedig jó lenne, ha már legalább 10 Ft hasznom lenne az oldalból. Webeket csinálok, szakértek, meg ilyenek. Lesz új oldal, ha lesz költözés, „hogyan legyen frankó weboldalad ingyen” irányú tartalommal. A frissítéseket követem, de csinálni a régi rendszerben nem tudom, ezért kéne az új. Viszont a forgalom nem nagyon akar apadni, hálistennek!
Veled mizu?

GaborG · http://kephost.hu/kep/2011/06/gee_2.jpg 2011.07.06. 15:38:57

@Tigris:

Köszönöm szépen a gyors választ és a tippeket.

Végigzongorázom őket, ha megvan a megoldás jelentkezem...:)

Bye

GaborG · http://kephost.hu/kep/2011/06/gee_2.jpg 2011.07.08. 13:56:48

@Tigris: Végre megvan a megoldás :)))

Amit a fórumokon lehetett olvasni, sajnos semmit nem érnek: töredezettségmentesíts, telepítsd újra a JD-t, kapcsold ki a vírusirtót vagy a tűzfalat egy rövid időre, mind fals információ, mert a hiba nem nálad van, hanem a fájlmegosztónál!

A különböző hibaüzenetek amiket a JDownloader generált a fájlmegosztóknak "köszönhető", elsősorban a Fileserve-nek.
Ha eléred az általuk megadott letöltési limitet, először belassul a letöltés, majd a fájlok letöltése félbeszakad a következő hibaüzenetek valamelyikével:

-"Daily limit reached"
-"Nincs engedély a merevlemezre íráshoz"
-"Plugin hiba (dátum)"

Mindhárom hibaüzenet ugyanarra a hibára vonatkozik, mégpedig, hogy elérted a letöltési limitet.
Kétféle megoldás van:
A legegyszerűbb (ami mégsem olyan könnyű), IP-t kell váltani és akkor kb. megint letölthetsz 40GB filmet hibaüzenet nélkül, vagy pedig ha ez nem megy, kell várni néhány napot és akkor megint tudsz tölteni, napi néhány darab filmet...

(Azt még megjegyezném, attól hogy dinamikus IP-d van és áramtalanítod a modemet és a routert, vagy egész éjszakára lekapcsolod, nem biztos, hogy új IP-t kapsz a szolgáltatótól.)

Tigris 2011.07.08. 14:10:40

@GaborG: Szia Gábor!
Akkor ezek szerint volt némi hasznosítható abban, amit írtam. Bevallom, nem szoktam ilyen ipari mennyiségű letöltést csinálni, ezért csupán a belassulást tapasztaltam itt-ott, a letiltást még nem. Az IP-váltás ilyenkor általában segít (hacsak az IP előző tuladjonosa nem ugyanígy töltött le az oldalról). Örülök, hogy sikerült megoldani a problémát!

GaborG · http://kephost.hu/kep/2011/06/gee_2.jpg 2011.07.08. 14:24:45

@Tigris: Köszi Tigris még egyszer!

Remélem, tudtunk ezzel másoknak is segíteni :)

Tigris 2011.07.08. 14:32:10

@GaborG: Nagyon szívesen, bármikor!
Szerintem tuti hogy tudtunk segíteni. Azt mondják, a blogokban található hasznos tudásanyag kétharmada a kommentekben található. Te most ezt alátámasztottad, köszönöm, hogy te is hozzátetted a magad infóját!

nemguest 2011.07.08. 18:02:14

Tigris! Köszönöm megoldódott egyelőre,néha a legegyszerübb megoldás a legjobb. =)

Tigris 2011.07.08. 18:25:46

@nemguest: Nagyon szívesen! A letöltőoldalak nagyon gyorsan változnak, hogy a JD-hez hasonló, macerákat megkerülő programok működését megnehezítsék, ezért érdemes ezeket frissen tartani.
Örülök, hogy tudtam segíteni!

peeter26 2011.09.23. 17:11:42

Hello.
lenne egy kérdésem a Jdownloader progirol.
miért van az hogy amit elkezdett letölteni pl 178mb abbol letölt pl 100 at és utánna ujjrakezdi?
a másik gépemen nem kelett állitanom semmit.az ha abbahagyta és ujjra kapcsolodott akkor onnan folytatta ahol abbahagyta.és azon müködött tökéletesen,de ennél megvagyok löve:(!
elöre is köszi!

Mara79 2011.09.24. 14:52:44

Lenne egy olyan problémám ami mostanában jött elő a JDownloader-nél, ami eddig nem volt, hogy a számítógép kikapcsolása vagy újraindítása után nem menti el a már letöltött file-t, hanem egyszerűen az indítás után elölről kezdi a letöltést, és ez bosszantó, mert veszik a már meglévő letöltés és volt, hogy 3X álltam neki egy filmet letölteni, de akkor megszakítás nélkül lejött, régebben pedig onnan folytatta ahol meg lett szakítva. Miért van ez? Talán el lett rajta valami állítva? Vagy a másik az, hogy sokszor ha kéri a kódot, akkor is az elejéről kezdi letölteni a filmet és ismét veszik minden. Mit tudok csinálni, hogy folyamatos legyen és ne kezdje elölről az egészet?

Tigris 2011.09.27. 12:46:42

@Mara79: Gyanítom, hogy ez nem a te géped, vagy a JDownloader hibája, hanem az oldalé, ahonnan letöltesz. A letöltéseknél a szolgáltató határozza meg, mi történik szakadás esetén, hogy lehessen-e folytatni, vagy sem. Szerintem arról van szó, hogy az oldal, ami eddig támogatta a megszakított letöltést, már nem támogatja, vagy a fizetős szolgáltatás részévé tette a dolgot. A captcha felismerésénél is ez lehet a gond, sajnos, lévén hogy a letöltés megszakad ilyenkor.

Mara79 2011.09.27. 19:02:20

@Tigris: Nagyon szépen köszönöm a válaszod.

Lambador 2011.10.15. 17:40:34

Segítséget szeretnék kérni az alábbi probléma megoldására: "Plugin hiba (dátum)" hibaüzenet jelenik meg a linkek letöltésekor. Én kb. egy éve használom a JD-t soha ilyen problémám nem volt, viszont pár napja a több linkből álló letöltésekben igen gyakran megjelenik, esetleg egy vagy két linknél így ezek a linkek nem töltődnek le, hiába próbálom csak azt a linket külön utána
letölteni, ott is ezt írja ki. Prémium előfizető vagyok a data.hu-ná, s nagyon bosszantó hogy az utóbbi időben szinte minden letöltésnél ez a probléma.
A datás ügyfél szolgálat azt javasolta hogy töröljem az érvényesítésemet a JD-n, valamint frissítsem, ezt mind megcsináltam, de ugyanaz a probléma.
Próbáljam esetleg újra telepíteni a JD-t?, vagy esetleg a Javat? Ha valakinek lenne egy jó ötlete szívesen fogadnám. Segítségedet előre is köszönöm.

Noty 2011.11.04. 21:48:39

Üdv mindenkinek!

Segítséget szeretnék kérni tőletek. Már pár hete én is használgatom, de sajnos nem irja be automatikusan a captha kódokat, pedig nincs kijelölve az anticaptcha tiltása. Ötlet?
Mit csináltam esetleg rosszul?! Honnan lehet esetleg friss kódokat letölteni?
Segítségetek előre is köszönöm!

Pramper 2012.10.21. 20:44:59

Üdv Mindenkinek!

Segítséget szeretnék kérni tőletek. Régóta használom már a JDownloadert, de pár hete összeomlott a laptopom és újra kellett rakni, ezt a progit is újra telepítettem, de azóta nem működik megfelelően. Vagy folyamatosan plugin hibára hivatkozik, vagy elkezdi ugyan a letöltést, de kb. a felénél megáll és nem csinál semmit, pedig frissítettem is. Lehet, hogy valamilyen beállítási hiba lenne? Teljesen tanácstalan vagyok, már egy hete kínlódok vele. Kérlek segítsetek!

meli87 2013.11.23. 17:35:18

Énekem nagyon régen voltr ez a progi a gépemen.Nagyon jó
de most bár honnan letöltöm innen is probáltam mindig virust írt vagy ha letöltöm és ofutatom az is végbemegy majd jön a nyelv beállitás és utána se kép se hang.eltünik és nem tudom megnyitni.na ilyenkor mi a helyzet?

andras5278 2014.12.26. 15:51:17

Sziasztok! segítséget szeretnék kérni! Évek óta használom a jdownloader programot de sajna a napokban a "lejárt plugin" hibaüzenetet irta ki és nem tudok letölteni semmit pedig prémium elöfizető vagyok!Hogyan tudnám kiiktatni ezt a hibaüzit hogy tudjak továbbra is letölteni?
süti beállítások módosítása