Hamarosan költözik a Freeware blogom. Pontos időpontot még nem tudok, és mindenkit megnyugtatok, hogy semmiről nem fog lemaradni. Az oldal működését szeretném áttenni a https://tigrincs.hu címre, illetve azon belül is egy alcímre (feltehetőleg freeware.tigrincs.hu), itt minden korábbi írás megtalálható lesz. További infók itt >

NetWorkX 5.0.7

2009.12.22. 10:33

NetWorkX ismertetésSzerencsére mára már lassan elmondható, hogy az analóg modemes internet-hozzáférés korszaka véget ért, elmúlt az az időszak, amikor a netezés miatt még súlyos telefonszámlát is kellett fizetni. Viszont a mai napig kétféle netezési tarifa van, az általánydíjas, ami nem számol a forgalommal, és a forgalmi díjas. Az utóbbi kategóriában, amibe főleg a mobiltelefonos és -kártyás elérés tartozik, minden letöltött adatmennyiségért fizetünk, ezért nem mindegy, hogy mekkora forgalmat csinálunk. Sajnos a Windowsnak nincsen beépített eszköze ennek mérésére, ezért most pótoljuk egy okos alkalmazással.

Mivel egy folyamatosan, háttérben futó programról van szó, ez is az óra mellé ül be, esetleg egy kicsi forgalmi grafikon-ablakot mutat magából, ami a le- és feltöltéseket mutatja. Jobb kattintással érhető el a többi funkció, melyek közül a használati statisztika és a kvóta a legfontosabb, legalábbis a korlátozott net-eléréssel, vagy netre fordítható anyagi kerettel rendelkezőknek. Az előbbiben részletes napi, heti, havi és összesített kimutatást kapunk az internet-forgalmunkról, az utóbbiban pedig egy maximumértéket tudunk beállítani, amit elérhetünk. A program képes figyelmeztetni is minket, ha már közelítünk a megadott limit eléréséhez. Mivel a számlálókat lehet nullázni, ezért a beállításokat jelszóval is lehet védeni, ezzel megakadályozható a forgalom szándékos kézi hamisítása.

A programhoz mellékeltek pár egyszerűbb netes eszközt is: van egy sebességmérő, ami az átvételi sebességünket hivatott mérni, egy ping (hálózati kapcsolat-tesztelő), egy netstat (hálózat-használati kimutatás) és egy traceroute (internetes útvonalkövető). Ezek persze mind nem extra funkciókkal teletömött profi eszközök, de az adott célra tökéletesen megfelelnek, pláne hogy kiegészítő szerepük van.

Laptopról, mobilon netezőknek egy fontos társa lehet ez a program, ami még magyarul is tud, erőforrásigényei sem nagyok.

Értékelés: Egészen jó, de lehetne még jobb.

A program honlapja: http://www.softperfect.com/products/networx/

Direkt letöltés: innen

A program legutolsó frissítését itt találod (NetWorx 5.1.1) >


 
szerintem: (3/5)
szerintetek: (0/5)

Szerző: Tigris

Szólj hozzá!

 

Címkék: networkx

A bejegyzés trackback címe:

https://freeware.blog.hu/api/trackback/id/tr411615273

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása