Hamarosan költözik a Freeware blogom. Pontos időpontot még nem tudok, és mindenkit megnyugtatok, hogy semmiről nem fog lemaradni. Az oldal működését szeretném áttenni a https://tigrincs.hu címre, illetve azon belül is egy alcímre (feltehetőleg freeware.tigrincs.hu), itt minden korábbi írás megtalálható lesz. További infók itt >

TKexe 1.1.0.1

2010.01.27. 10:10

TKexe ismertetésMivel egy egyéni naptár ideális karácsonyi ajándék, ezért a programot december végén lett volna stílszerű bemutatnom, de sajnos most akadtam rá, talán január végén sem késő, hogy ismertessem. Akinek egy szép és hasznos falinaptár hiányzik az életéből, mert mondjuk nem ajándékozták meg vele, vagy mást akar meglepni vele, akár saját fotóival (így legalább felkerülhet az idei naptárra a decemberben készült karácsonyi-szilveszteri fotó is!), az a következő programmal könnyen és gyorsan készíthet kalendáriumot.

Az alkalmazás egyike azon programoknak, melyek kevés célra jók, de arra egyszerűen és nagyszerűen. Készíthetünk vele éves, havi vagy heti naptárat, vagy születésnap-naptárat (ez olyan, mint a havi, csak a napok egy listában szerepelnek, melléjük előre beírhatjuk, mikor minek van évfordulója, s ezt képpel is illusztrálhatjuk), vagy akár egy szolídabb bemutatót a fotóinkból is. A méret és a tájolás sem probléma, álló és fekvő naptár-sablonok is vannak.

Ha kiválasztottuk a nekünk megfelelő formátumot, a program sablonokkal is segít, különböző megszokott és praktikus kép- és szöveg-elhelyezések közül válogathatunk. Ha ezeken a lépéseken végigmentünk, akkor ízlésünknek megfelelően szabhatjuk át a kalendárium kinézetét: a képböngészőből saját képeket tehetünk a naptárba, beállíthatjuk a szövegek betűtípusait, méretét, színét, de természetesen minden elemet átpakolhatunk tetszés szerint, sőt, a naptár által mutatott periódust is beállíthatjuk. Ha többoldalas naptáron dolgozunk, akkor az oldalak közt lapozhatunk is, minden oldalnak mondjuk más hátteret adva. Ha változtatunk egy tételen, mondjuk egy hónap betűtípusán, vagy egy hónap-lapon, akkor ezeket a módosításokat a többi tételre is átvihetjük. Sajnos a program -bár a lehetőség adott- nem tartalmazza a magyar ünnepnapokat és iskolai szüneteket, de kézzel minden különleges napot, születésnapot, évfordulókat, stb. bejelölhetünk kiemelésre.

Ha elkészültünk, az oldalakat nem csak nyomtatni tudjuk, hanem képként akár a teljes méretű oldalt, akár egy előnézetet BMP/JPG/PNG-nek is elmenthetjük.

A program, bár nem tökéletes (s ez inkább a magyar segítők hiányának, nem a fejlesztő hanyagságának köszönhető, gondolok itt a magyar ünnepnapok nemtudására), minimális munkával lehet szép munkát végezni vele, ráadásul a magyar kezelőfelület is adott. Összességében egy kellemes programról van szó.

Értékelés: Már-már tökéletes. Ajánlom.

A program honlapja: http://www.tkexe.de/kalender/index.htm

Direkt letöltés: innen (magyar verzió) vagy innen (angol verzió)

A program legutolsó frissítését itt találod (TKexe 1.1.0.2) >


 
szerintem: (4/5)
szerintetek: (5/5)

Szerző: Tigris

10 komment

 

Címkék: tkexe

A bejegyzés trackback címe:

https://freeware.blog.hu/api/trackback/id/tr301705527

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gipszfej 2010.01.27. 13:17:05

Küldtem egy hosszút. Nem ment át? Mert itt nem látható.
üdv:gfej

Tigris 2010.01.27. 13:26:44

Sajnos nem, kimoderálásra nem került. Ha van lelkierőd begépelni még egyszer, akkor örülnék neki.

gipszfej 2010.01.27. 20:22:31

Aú!
Csak most látom, hogy nem látom...
Egyszerűsítsünk. Adok egy címet, onnan elküldöm, ha úgy jó.
plasterhead@rocketmail.com

Bármilyen válaszcím jó, mert itt a felületen -úgy látom- nehézkes a 10 sornál többet tartalmazó szöveg küldése.
Várom a címet.
üdv: gfej

Tigris 2010.01.28. 05:05:04

Köszi, eljutott hozzám az üzeneted és az e-mail is, hamarosan válaszolni fogok rá!

apacuka11 2010.08.19. 08:14:31

Nem tudom ki, hogy van vele,de nálam nem műkszik ez a T-sex...vagy kex...
Te Tigri, honnan a fax-ból nyissak meg
hozzá mdb kiterjesztésű filéket?
Újraindítás után, meg bejött németül...

apacuka11 2010.08.19. 08:16:58

A templates-ben ktm a kiterjesztés...

apacuka11 2010.08.19. 08:26:31

@Tigris:
Kombináld össze a T-Kexet a T-Rexel, meg
a Yowindowwal, oszt lesz egy naon faxa
dínós egy évre időjárás előrejelzős naptárunk...(persze névnapokkal...)

apacuka11 2010.08.19. 13:34:03

Ádám, hol vagy?
Nem műkszik a tkeksz...

Tigris 2010.08.20. 12:16:57

@apacuka11: Szió!
Az indításkor nem egy meglevő mdb fájlt keres a program, hanem szeretne létrehozni egyet, amibe menet közbe menteni fog a program. Tehát ha megadsz egy helyet és nevet, akkor létrehozza az .mdb-t! Ha ez megvan, akkor már tudsz naptárat készíteni.

apacuka11 2010.08.20. 19:20:51

Hogy ez miért nincs felettébb leírva....?
Az még a bajom, hogyha éves naptárat csinálok, a hétköznapok egybeérnek elég rendesen...
Azt lehet v.hogy korrigálni?
Egyébként tök jó, kössz szépen!
süti beállítások módosítása