Hamarosan költözik a Freeware blogom. Pontos időpontot még nem tudok, és mindenkit megnyugtatok, hogy semmiről nem fog lemaradni. Az oldal működését szeretném áttenni a https://tigrincs.hu címre, illetve azon belül is egy alcímre (feltehetőleg freeware.tigrincs.hu), itt minden korábbi írás megtalálható lesz. További infók itt >

PicPick 2.1.2

2009.10.17. 19:22

PicPick ismertetésA blogot egy nagyszerű és picike programmal kezdem, amiről elsőre el se hittem, hogy ingyenes. Kb. 2,5 megát foglal el a gépen, tehát minden gépen elfér, ugyanakkor webeseknek, grafikával foglalkozóknak, de még rosszul látóknak is igen hasznos dolog. Kicsit bajban vagyok a kategorizálásnál, a sokrétű tudása miatt. Első látásra képlopó program, ami szinte minden lehetséges képforrásból tud menteni: teljes képernyő, ablak, kontroll, régió, kijelölt részlet. Persze DirectX képet nem ment, viszont amit hiányolok belőle (és pl. a HyperSnap tudja...) az a szöveg mentése. Sebaj. Természetesen fájlba, programba (saját szerkesztője is van), FTP-re, vágólapra is ment, BMP/JPG/GIF/PNG-ben, szerintem ez elég jó.

 

Ennyi lenne az ismertető, ha ez valóban egy képernyőlopó program lenne... de nem az. Sokszor van olyan bajom, hogy kéne egy ablakból egy szín, vagy egy pixeles távolság. No, ezeket tudja a PicPick, de színt nem csak a képernyőről, hanem saját színkeverőből is nyerhetünk, továbbá nem csak távolságot, hanem bezárt szöget, abszolút és relatív képernyőpozíciót is lehet mérni vele. A rosszul látóknak jól jöhet a nagyító funkció, ami általam érthetetlen módon nem frissül, ha a nagyított területen történik valami, ez mondjuk egy hiba. Végezetül van egy whiteboard funkciója is, ami arra jó, hogy a képernyőre firkáljunk, ábrákkal, nyilakkal jelölgessünk, majd elmentsük. Pl. munkák korrigálására remek.

Ennyi lenne tehát a PicPick, egy nagyszerű kis program, néhány kisebb hibával, fejlesztési lehetőséggel. Kedves figyelmesség: a program tud magyarul is! Ha tetszik, akkor a fejlesztő adományokat elfogad!

Értékelés: Kihagyhatatlan! Töltsd le most!

A program honlapja: http://picpick.wiziple.net/

Direkt letöltés: innen

A program legutolsó frissítését itt találod (PicPick 2.2.8) >


 
szerintem: (5/5)
szerintetek: (0/5)

Szerző: Tigris

2 komment

 

Címkék: picpick

A bejegyzés trackback címe:

https://freeware.blog.hu/api/trackback/id/tr941456611

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zsola2 2009.10.19. 00:04:01

No, ez egész jó kis program, fel is pakoltam, remélem,tesztelni is tudom majd nemsokára. :)
Nagy kalappal a bloghoz!
Zs.

Tigris 2009.10.19. 16:20:18

Köszönöm Zsola, igyekszem! :) A PicPicket és a többi ajánlott cuccot pedig használd egészséggel!
süti beállítások módosítása