Hamarosan költözik a Freeware blogom. Pontos időpontot még nem tudok, és mindenkit megnyugtatok, hogy semmiről nem fog lemaradni. Az oldal működését szeretném áttenni a https://tigrincs.hu címre, illetve azon belül is egy alcímre (feltehetőleg freeware.tigrincs.hu), itt minden korábbi írás megtalálható lesz. További infók itt >

ChromePlus 1.2.6

2009.10.18. 15:18

ChromePlus ismertetésSokáig MS Internet Explorert használtam (Netscape után... aki emlékszik még rá), aztán az egyre nehézkesebb működése, veszélyei miatt áttértem Firefoxra. Tetszett, okos volt, atomstabil, bővíthető, de mivel ez utóbbi jellemzőével sokszor éltem, ezért az is elkezdett túl lassú lenni. Kipróbáltam a Google böngészőjét, a Chrome-ot. Tetszett, sokat használtam, a tesztekben is jól szerepel, gyors volt, stabil. Igen ám, de nem volt ínyemre, hogy a felhasználó mappái közé települ és nem a program files-ba, hogy bizonyos funkciók hiányoztak belőle. Ekkor felfedeztem egy Chrome-ra épülő dolgot, ami rendelkezik az ős minden jó tulajdonságával, ám mégis kicsit összeszedettebb és funkcióiban is hallgattak a Chrome-használók panaszaira.

Aki nem használt volna Chrome-ot, annak javaslom, próbálja ki, tapasztalataim szerint az egyik leggyorsabb böngésző, azon túl, hogy az ACID-teszteken is jól szerepel (jobban mint a FF és az IE). A kereséshez nem kell a google oldalát kinyitni, a címhez beírt keresés google (vagy más beállított kereső) találatokat fog adni. Természetesen van kedvenc oldalakat tárolni és rendezni benne, a kellemes újítás, hogy amennyiben rendelkezünk google-os azonosítóval, jellemzően gmail-es címmel, akkor a kedvenc címeket a weben is tárolja, tehát ha több gépen használjuk a chrome-ot, akkor nem gond, ha az egyiken jelölünk kedvencnek egy címet, a másikon is meg fog jelenni (persze, feltéve, hogy élünk a lehetőséggel). A füles böngészést, a pornómódnak is nevezett rejtett módú böngészést, a szöveg nagyítását-kicsinyítését, a kódlapkezelést, a teljes képernyős módot csak megemlítem, ezeket már minden kulturált böngésző tudja, a Chrome is. Érdekesség, hogy ha új ablakban nyílik meg egy oldal, s annak fejlécét a többi fejléc mellé húzzuk, akkor az az oldal, mint egy új fül, be fog épülni a másik böngészőablakba. Szokatlan lehet, de manapság elterjedőben van, hogy egy új ablak nem üresen, vagy egy beállított honlappal indul, hanem egy "gyorstárcsázó" oldallal, ahol a Chrome esetében az előzményeket és 8 általunk leggyakrabban látogatott oldalt nyithatunk meg közvetlenül. Az utolsó és talán legkomolyabb újítás a többi böngészőhöz képest, hogy a Chrome komolyan veszik a böngésző-fagyásokat, minden ablakot és minden bővítményt külön folyamatként futtat, tehát ha egy ablak lefagy, akkor nem rántja magával a többit. Amennyiben ilyet tapasztal, fel is ajánlja kulturáltan, hogy bezárja a folyamatot, vagy esetleg várhatunk még a folyamat "magához térésére". Ráadásul van egy külön feladatkezelője is, ami azon túl, hogy itt is lelőhetünk beragadt oldalakat vagy bővítményeket, tájékoztat az elemek memória/processzor/net-használatáról is.

De hogy a ChromePlus miben tud többet az eredetinél? Elsősorban abban, hogy új ablak/fül esetén megadhatjuk, hogy a saját vagy az IE motorjával jelenítsen meg egy oldalt. Tehát ha szükségünk van ActiveX kontrollokra, vagy más hasonló IE-specifikus funkciókra, ehhez sem kell az Internet Explorert megnyitnunk. Aki nem szeret gombokat kattintgatni, az egérrel is vezérelheti a böngészést: egér-mozdulatokat is lehet használni, pl. ha a jobb egérgombbal kattintok az oldalra és balra húzom az egeret, akkor az előző oldalra lép. Hasznos funkció a letöltésvezérlők integrált használata is. A Chrome-hoz képest "rendesebb" ChromePlus Program Files-ba településéről már írtam.

Aki szeretne egy gyors, okos, jól működő böngészőt az egyre szélesedő palettából, annak merem ajánlani a ChromePlus-t!

Értékelés: Kihagyhatatlan! Töltsd le most!

A program honlapja: http://www.chromeplus.org/

Direkt letöltés: innen

A program legutolsó frissítését itt találod (ChromePlus 1.3.9.0) >


 
szerintem: (5/5)
szerintetek: (3/5)

Szerző: Tigris

14 komment

 

Címkék: chromeplus

A bejegyzés trackback címe:

https://freeware.blog.hu/api/trackback/id/tr21457137

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tigris 2010.01.08. 09:00:13

Annyit még hozzátennék a cikkhez, hogy a Google Chrome-ot szidták, hogy sok adatot küld a netezési szokásainkról a Google-nak. Bár ezek az adatok névtelenek, mégis a privát szféránkban turkálnak. Nos, a ChromePlus mentes ezektől, tehát NEM küld a Google-nak SEMMILYEN privát adatot!

filipo 2010.02.02. 16:22:27

Érdekes gépem lehet.10 kiegészítővel is gyorsabb(nak tűnik)a Firefoxom mint a friss ChromePlus.Ami viszont veri,az az Opera.Sosem fogom megérteni,hogy az Opera mért ilyen kis részt hasít a böngészőpiacból.

Tigris 2010.02.02. 16:33:53

Ennek biztosan van oka, legfeljebb nem tudjuk micsoda. :)
Szerintem a Chrome-od lassú, nem a FF gyors, ezt abból gondolom, mert nálam az Operát is veri, tehát a sorrendnek ezzel a részével egyetértek. Amúgy az Operával az a gondom, hogy sajnos néhány W3C szabványt elég lazán kezel a motorja, ezt pl. ennek az oldalnak a tördelésében is megfigyelheted. Van egy spec. HTML elem, a &shy, amivel feltételes kötőjelet lehet tenni a szavakba, amik csak akkor választódnak el, ha a sor végére nem férnek ki teljesen. A külalak érdekében (és mivel a DTP-s múltamban hozzászoktam az igényes tördeléshez) ezt intenzíven használom is. Ugyanakkor az Opera erre úgy reagál, hogy bár az elválasztást megcsinálja, az új sorba vitt szótagot nem, csak a helyét jelzi. Ezáltal a szöveg nálam, az Operában hiányos, és a bal széle cakkos.
Érdemes lenne kipróbálnod a Safarit is, ebben ugyanaz a motor van, mint a Chrome-ban, tehát ha az gyorsabb mint az Opera (annak kéne lennie), akkor a ChromePlus körül kell hogy legyen valami összeakadás. Ha nem gyorsabb, akkor viszont valami más gond lehet.
Ismétlem, tesztek is, és személyes tapasztalatom is az, hogy a Chrome gyorsabb.

Tigris 2010.02.02. 16:37:19

Közben valami eszembe jutott! Szinte minden böngésző olyan, hogy ha nem kap annyi processzoridőt, amennyit egy feladat igényelne, akkor a rendszert lassítva, de belefog. A Chrome ezzel szemben bele sem kezd, látszólag nem csinál semmit, és csak akkor kezdi el tölteni mondjuk az oldalt, ha rendelkezésére áll a megfelelő processzor-kapacitás. Ez főleg a régi, lassabb gépeken érhető tetten (pl. nálam). Ilyenkor érdemes kicsit lazítani a terhelésen.
Amúgy ha tudok segíteni a dolog kiderítésében, és szeretnéd, akkor szívesen segítek.

filipo 2010.02.03. 16:07:30

Megköszönném,de nincs ötletem hol lehetne javítani.Utoljára a Java alkalmazásokat tiltottam le mert egy szakértő (vagy az vagy nem) azt írta a blogjában.

Tigris 2010.02.03. 17:20:49

@filipo: Az a baj, hogy látatlanban nem egyszerű a dolog... Ha van kedved ezzel játszani, akkor nézd meg a Safarit, hogy az hogy megy. A Chrome-hoz hasonlóan annak is WebKit-motorja van, hasonló elven működik. Ha az jól fut, akkor valami a Chrome-ban van elszúrva. Ha nem, akkor inkább globálisan.
Egyvalami eszembe jutott. A ChromePlus-ból létezik portable, szedd le azt és próbáld ki! Ha gyorsabb, akkor valami rárakódott dolog a probléma, pl. hibás cache, előzmények vagy könyvjelzők adatbázis. Ha a portable is lassú, akkor az inkább vmi Windows-dolog lehet, talán egy registry-takarítást ejtenék meg először.

waresz62 2010.02.03. 18:30:56

hali Tigris, Kipróbáltam a ChromePlust hát a TüzesRóka símán veri gyorsaságba igaz innen töltöttem le a SpeedyFox-ot.A speedy elég durván dobott a sebességen

Tigris 2010.02.03. 18:41:02

:) Nem akarok igazságot tenni sebesség tekintetében, csupán a tapasztalataimat osztottam meg. Ugyanakkor egy a lényeg, akár így, akár úgy, szeretnék segíteni mindenkinek a gyorsabb böngészésben.

filipo 2010.02.06. 11:32:42

Csináltam egy registry tisztítást az Advanced Care system-mel.128 hibát talált elsőre,másodikra 13-at.Ez vajon utána keletkezett vagy átsiklott elsőre rajta?Vagy....(Minden segítséget köszönünk,nyilván Te sokkal jobban értesz hozzá mint mi akik nem tanultunk számítástechnikát és csak "hobbi" szinten gépezünk/netezünk.Tartsd meg jó szokásod. :-))

Tigris 2010.02.06. 11:50:18

Bárcsak igazad lenne... Nem értek hozzá, max több problémával találkoztam, és kényszerültem megoldani, ahogy tudtam, de még erre sem esküszöm meg.
A registry-t illetően valószínűleg azért nem takarította ki elsőre azt a pár hibát, mert a reg olyan, mint egy fájlrendszer egy fájlon belül: a benne levő kulcsokat ugyanúgy "lefogja" egy-egy program ideiglenesen, vagy huzamosabb ideig, mint amikor kinyitsz mondjuk egy Word doksit, és amíg nyitva van, addig törölni sem tudod. Ha érdekel a dolog működése, akkor keress rá olyanra, hogy SysInternals RegMon (ugyanúgy MS fejlesztés, mint az AutoRuns amiről szó volt már), ezzel megnézheted, hogy miközben a gép semmit sem csinál, mennyi registry írás-olvasás jön megy állandóan. Ezek akadályozhatták meg a rendrakást. Érdemes efféle dolgokat safe mode-ban csinálni.

filipo 2010.02.06. 16:01:16

Webfejlesztő,Technikus, rendszergazda, webmester,programozó, Nos ezek voltál ha jól látom.Én meg:Internet használó,program telepítő,(majd uninstalláló)éppen,hogy hozzáértő "szakember".A safe mode-tól meg úgy rettegek mint bagoly az erdőtűztől.

Tigris 2010.02.06. 18:48:38

Bár nem tartozik sem a ChromePlus-hoz, sem a freeware témához, de valóban dolgoztam ilyeneket, de ez még önmagában nem jelent semmit.

waresz62 2010.03.08. 20:48:36

Hali Tigris!A Mozzillával van egy kis gondom tegnap óta.Azt írja ki a fejlécen hogy,server overload, aképernyő közepén pedig AntiVir WebGate is busy.. újra tepítettem és szintén ugyanez. Ha tudsz kérlek segíts előre is köszi

Tigris 2010.03.08. 21:39:10

Hát, szerintem ez nem egészen ChromePlus probléma, de ha jól gondolom, akkor még csak nem is Mozilla. (Csak mellesleg jegyzem meg, hogy a Mozilla egy fejlesztőgárda neve, ők csinálják a Firefoxot és a Thunderbird-öt, gondolom te a Firefoxra gondoltál.

Az AntiVir WebGate egy Unix-os tartalomszűrő/tűzfal-féleség, ha jól tudom. Szerintem neked nem Unix-od van a gépen, tehát ezek szerint két dolog lehet:
1, a probléma nem nálad van, hanem abban a hálózatban, vagy a netszolgáltatónál, amire a géped kapcsolódik.
2, Valami vírus vagy trójai garázdálkodik a gépen.
Egyébként a felirat annyit jelent hogy a kiszolgáló túl van terhelve, és a WebGate megszakad, hogy teljesítse a kéréseket, de sok neki is a terhelés. Tehát vagy a hálózattal van gond, vagy a gépeden van valami, ami folyamatosan nagyon durva forgalmat szeretne csinálni, amit a hálózat nem képes kiszolgálni: mint írtam, ilyen lehet egy trójai/vírus is.

Nomármost amit írtál, az elég kevés infó, tehát pl. nem írod, hogy (feltéve, hogy a Firefoxról van szó) milyen oldal megnyitásakor jelentkezik a probléma, esetleg mindnél, de az is jó lenne, ha tudnál mutatni egy képernyő/ablak-képet a jelenségről (segítségedre lehet a képernyőmentésben a PicPick, megtalálod a frissítések között is, illetve írtam ismertetőt is róla). Szóval első körben ennyi.
süti beállítások módosítása