Hamarosan költözik a Freeware blogom. Pontos időpontot még nem tudok, és mindenkit megnyugtatok, hogy semmiről nem fog lemaradni. Az oldal működését szeretném áttenni a https://tigrincs.hu címre, illetve azon belül is egy alcímre (feltehetőleg freeware.tigrincs.hu), itt minden korábbi írás megtalálható lesz. További infók itt >

Frissítés 2010. 08. 09.

2010.08.10. 14:42

A mai frissítés gazdagra sikeredett, több olyan programból is érkezett új verzió, ami szerintem szép példája az ingyenes, jó minőségű és magyarul is tudó programok kategóriájának. Sőt, még játékot is találunk a választékban: az AssaultCube-ot. A legjobban talán a zenekedvelők örülhetnek, hiszen a zenelejátszó AIMP mellett a zenekonvertáló AIMP Tools-ből és a zeneszerzést segítő LMMS-ből érkezett friss. Új funkciókban gazdag a „személyes titkárunk/titkárnőnk”, az Essential PIM is, de aki a Thunderbird-öt használja, az is kap frissítést. A kiadványszerkesztésre használható Scribus és az elektronikus könyveket katalogizáló Calibre az írott szó szerelmeseinek örömet okozni. A Windows-szerelgetők, tuningolók kedvében pedig a friss Double Driver, a Glary Utilities és a VirtualBox fog járni. Érkezett néhány panasz az utóbbi időben a JDownloaderre, illetve jómagam is tapasztaltam, hogy néha kicsit döcögős lett a letöltögetés a programot használva (pl. volt, amikor a HotFile-ról nehezen lehetett letölteni, vagy captcha-t kért), ezt a gondot a legújabb változat orvosolja.

Első ajánlatom a kreatívabbaknak szól, méghozzá azoknak, akik nem csak fogyasztói, hanem létrehozói is szeretnének lenni a zenének. Régebben, amikor még a PC-k nem igazán voltak alkalmasak zeneszerzésre, néhány lelkes zenész és programozó megálmodta a MOD formátumot, melyben előre tárolt hangminták felhasználásával és manipulálásával szerkeszthető és élvezhető zenét lehetett előcsalni az addig muzsikálásra képtelen PC-ből. Addig a zeneszerzésre csupán a MIDI szabvány létezett, ami kotta alapú szerkesztést tett lehetővé, drága hardvereken; a MOD, majd az S3M, az ULT és a többi ún. tracker-formátum egy teljesen új megközelítést alkalmazott. Ma a korszerű szerkesztők mindkét módszer előnyeit felhasználva működnek, de nem csak a drága kereskedelmi szoftverek, hanem az LMMS is. Az új verzió sok előrehaladást mutat a 0.4.6-os előző verzióhoz képest, tehát aki még nem nézte meg, és szeretne saját ízlése szerint zenét szerezni, az próbálja ki!

A második ajánlat a hibajavításai miatt már emlegetett JDownloader. Ha valaki olyan olyan oldalról szeretne letölteni valamit, ahol a letöltés nem egyszerű, hanem többlépéses, esetleg regisztrációt igénybe vevő dolog, ráadásul lehet, hogy várni is kell majd ide-oda kattintgatni, kódot beírni, stb., akkor a JDownloader nagy segítségére lehet. A program több mint 300 fájlmegosztó oldalt ismer, a YouTube-tól a RapidShare-ig, de a választék napról napra bővül, a változásokat is követve. A program erőssége, hogy jópár hasznos funkciót építettek bele, mint pl. a vágólap figyelése (elég csak kimásolnunk a letöltési oldal címét, a háttérben a JDownloader már fel is veszi a letöltendők közé a fájlt), a letöltések végeztével a gép lekapcsolása, vagy a letöltött fájlok automatikus kicsomagolása, de a funkciók a program honlapjáról letölthető kiegészítőkkel tovább bővíthetők. Aki szeretné a letöltéseit „maceramentesen” intézni, automatizálni, vagy csak egyszerűen egy jó letöltésvezérlőt keres, annak bátran ajánlom.

Végezetül a teljes keddi frissítés-lista:

  • AIMP 2.61.583
  • AIMP Tools 2.61.583
  • AssaultCube 1.1
  • Calibre 0.7.13
  • Double Driver 4.1
  • Essential PIM 3.7
  • Glary Utilities 2.27.0.982
  • JDownloader 0.9580
  • LMMS 0.4.7
  • Mozilla Thunderbird 3.1.2
  • Scribus 1.3.8
  • Spybot S&D updates 2010-08-04
  • VirtualBox 3.2.8.64453

 

AIMP 2.61.583

A program honlapja: http://www.aimp.ru/index.php

Direkt letöltés: innen

Ugrás az ismertetőre >

 

AIMP Tools 2.61.583

A program honlapja: http://www.aimp.ru/index.php

Direkt letöltés: innen

Ugrás az ismertetőre >

 

AssaultCube 1.1

A program honlapja: http://assault.cubers.net/

Direkt letöltés: innen

Ugrás az ismertetőre >

 

Calibre 0.7.13

A program honlapja: http://calibre-ebook.com/

Direkt letöltés: innen

Ugrás az ismertetőre >

 

Double Driver 4.1

A program honlapja: http://www.boozet.org/dd.htm

Direkt letöltés: innen

Ugrás az ismertetőre >

 

Essential PIM 3.7

A program honlapja:
http://www.essentialpim.com/?r=products&pr=essentialpim&prr=features

Direkt letöltés: innen vagy innen (telepítés nélkül futtatható változat)

Ugrás az ismertetőre >

 

Glary Utilities 2.27.0.982

A program honlapja: http://www.glaryutilities.com/gu.html

Direkt letöltés: innen vagy innen (telepítés nélkül futtatható változat)

Ugrás az ismertetőre >

 

JDownloader 0.9580

A program honlapja: http://jdownloader.org/

Direkt letöltés: innen

Ugrás az ismertetőre >

 

LMMS 0.4.7

A program honlapja: http://lmms.sourceforge.net/

Direkt letöltés: innen vagy innen (64bit)

Ugrás az ismertetőre >

 

Mozilla Thunderbird 3.1.2

A program honlapja: http://www.mozillamessaging.com/

Direkt letöltés: innen (magyar) vagy innen (angol)

Ugrás az ismertetőre >

 

Scribus 1.3.8

A program honlapja: http://www.scribus.net/

Direkt letöltés: innen

Ugrás az ismertetőre >

 

Spybot S&D updates 2010-08-04

A program honlapja: http://www.safer-networking.org/hu/index.html

Direkt letöltés: innen

Ugrás az ismertetőre >

 

VirtualBox 3.2.8.64453

A program honlapja: http://www.virtualbox.org/

Direkt letöltés: innen

Ugrás az ismertetőre >


 

A bejegyzés trackback címe:

https://freeware.blog.hu/api/trackback/id/tr82208648

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Angelika70 2010.08.16. 19:59:38

Tigi!!Hülye kérdés bocsi!
Hogyan tudok modemet(webstar) a gépemmel összehozni? Valamit kitöröltem....UPC-s netem van, a gépem most nem látja a modemet, de a modemen világít az online. :S

Tigris 2010.08.18. 09:10:12

@Angelika70: Szió! Hülye kérdés nincs… :)
Mondjuk ez függ attól is, hogy milyen Windows, meg aztán kérdezhetném azt is, hogy és a modem telepítő-CD-jét hová ástad el, de nem kérdezem. Ha a modem régebbi, mint a Windows, akkor elvileg minimum egy általános modemként fel kéne ismernie, le kéne tudnia kezelnie. Ha nem, akkor tényleg illő meglennie a modemhez kapott CD-nek (akár a boltban kaptad vele, akár a netszolgáltató adta), és akkor arról ésszerű telepíteni a modemet. Nomármost ha nagyon új a Win (Vista/Win7), akkor lehet, hogy túl régi a modem neki, ha a CD-n van még XP-illesztő program, akkor is van esély, hogy működni fog ún. kompatibilitási módban telepítve (jobb katt a telepítőn, tulajdonságok, kompatibilitás, itt vissza lehet menni a Windows 95-ig). De mondom, ha nem egy nagyon különleges modem, akkor minimum mezei általános modemnek fel kéne hogy ismerje a Win alapból is.
Nomármost én telefonos modemről írtam (ezt szokás csak úgy simán modemnek hívni), a kábelmodem más történet. Hogy UPC-s vagy, ez arra utal, hogy kábelmodemről lehet szó, és ez egy kicsit más, lévén hogy ez egy kicsit spécibb hálózati eszköz. Bevallom, sosem volt kábelnetem, szóval ha hülyeséget írok, akkor bocs, de ha jól sejtem, a kábelmodem szokásos hálózati UTP kábelen csatlakozik a géphez (ez olyan mint a négyeres kockafejű telefondugó, csak ez nyolceres és szélesebb, de hasonlóan fésűs). Ha ez így van, akkor nem kell semmit telepíteni, hanem mint hálózati kapcsolat fogod megtalálni a Windows-on belül, s érdemes a beállítást varázslókra vagy a UPC technikai forró drótjára bízni. (Ezt azért mondom, mert bár nálam alapból elég kusza a házi hálózat két routerrel, wifivel, de ha egy netre kötött gép netkapcsolata megkattant, akkor általában a Windows „öngyógyító folyamatai” jobb munkát végeztek, mint amikor én kézzel bíbelődtem a beállítással. „If all else fails, check out the manual”, azaz ha minden kötél szakad, akkor vedd elő a használati utasítást! Vagy UPC hotline…
Ja és még egy… Minden hálózati eszközön kétféle lámpa van, vagy a lámpának két állapota van (pl. világít és villog), ami két külön dolgot jelent: hogy a fizikai kapcsolat fennáll a nettel, és hogy ténylegesen van-e kapcsolat. Az online lámpa jelentheti azt is, hogy a gép van rosszul beállítva, de azt is, hogy a géped jó, de a UPC-nél valami nem frankó. Szóval a legtutibb az ügyfélszolgálat, szerintem.
süti beállítások módosítása