Hamarosan költözik a Freeware blogom. Pontos időpontot még nem tudok, és mindenkit megnyugtatok, hogy semmiről nem fog lemaradni. Az oldal működését szeretném áttenni a https://tigrincs.hu címre, illetve azon belül is egy alcímre (feltehetőleg freeware.tigrincs.hu), itt minden korábbi írás megtalálható lesz. További infók itt >

Volvo The Game 1.0

2009.11.22. 08:30

Volvo The Game ismertetésA recept egyszerű. Végy egy frankó autóverseny-fejlesztő csapatot, egy tehetős, neves autómárkát, néhány típust, pár tesztelőpilótát és két pályát, no meg sok-sok reklámot, és gyúrj belőle össze egy olyan játékot, ami kellően olcsó legyen, hogy tisztán reklámpénzből kijöjjön, de azért kellően jó legyen ahhoz, hogy valakinek nyüstölni legyen kedve, ha már ingyenes. A SimBin és a Volvo azt hiszem egy jó kis túraautó-versenyt hozott össze az adott lehetőségekből, de az ingyenesség miatt azért csodát ne várjunk.

Kezdjük a rosszal. A két pálya kevés. Az egyik ilyen, a másik viszont olyan, alapvetően szép is, jó is, de azért kevés. A hét kocsi (a régi kocka-volvóktól az S40-en át két koncepció-autóig) még csakcsak elég lenne, főleg mert szépek és rendesen ki vannak dolgozva, de törésmodellt ne várjunk. Aki látványos balhékat vár, az várja türelemmel a hétfői maunikasót, mert itt 1-2 szép kipördülésen és szaltón kívül egy karcolást nem fogunk látni, és a kocsi teljesítményében sem amortizálódik. De persze miért is tenné, a program a Volvók nagyságát és jóságát hivatott belénk dumálni. Az meg, hogy a pályán a 12 versenyzőből mondjuk 8-at Christian Ahlbergnek hívnak, az már egyenesen komikus. Node...

A játékot a SimBin csinálta, akik azért letettek már pár jó autóverseny-játékot az asztalra (GTR, Race) és a szimulációra nem lesz panaszunk, főleg kormánnyal-pedálokkal. A játékmenet és a hardver paramétereit is szanaszét lehet konfigurálni. Bevallom, nekem egy kőkori gépem van, az egy évvel ezelőtti játékok is heveny röhögőgörcsöt kapnak, amikor teszek egy merész kísérletet a telepítésükre, ennek ellenére a Volvo futott, lehetett vele játszogatni még billentyűzetről is, anélkül, hogy képregény-érzésem lenne. Persze a gépem teljesítményhiánya miatt nem bátorkodtam az interneten játszani vele, bár ilyen módja is van. Gyanítom, a TrackMania-nál kisebb rajongói tábora van, de akinek van kedve, próbálja ki és írja meg a tapasztalatait! Az aszfaltszaggatási ténykedésünket visszajátszhatjuk különböző kameraállásokból, ha valaki menet közben nem ért rá magát nézegetni a belső tükörben. :) A hangok korrektek, nem aléltam el tőlük, de azért a célnak megfelelnek.

No, remélem nem szegtem senkinek a kedvét a bemutatóval, mert szerintem megéri kipróbálni (főleg, ha valakinek nem olyan régi gépe van, mint nekem). Akinek pedig nem lenne elég eme ismertető, annak mellékelek egy videót is.

A program honlapja:
http://www.volvocars.com/intl/All-Cars-MY09/conceptcars/Pages/S60concept.aspx

Direkt letöltés: innen (588M!)


 

Szerző: Tigris

Szólj hozzá!

 

Címkék: volvo

A bejegyzés trackback címe:

https://freeware.blog.hu/api/trackback/id/tr661541537

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása