Hamarosan költözik a Freeware blogom. Pontos időpontot még nem tudok, és mindenkit megnyugtatok, hogy semmiről nem fog lemaradni. Az oldal működését szeretném áttenni a https://tigrincs.hu címre, illetve azon belül is egy alcímre (feltehetőleg freeware.tigrincs.hu), itt minden korábbi írás megtalálható lesz. További infók itt >

Mp3tag 2.45

2009.11.23. 10:35

Mp3tag ismertetésHa MP3-ról van szó, akkor mindenkinek a Winamp ugrik be. Őszintén szólva, nekem nem. Sok zeném van, talán nem véletlen, hogy a zenéimről az az őskáosz ugrik be, ami volt az mp3-ak között, amíg el nem kezdtem szépen rendbe szedni őket. Mivel szeretek úgy zenét hallgatni, hogy a hangulatomhoz válogatom meg a muzsikát, nem utolsó szempont, hogy most már a rendbe tett zenetáramban már mindent pár kattintással megtalálok, sőt, a megfelelő cimkézés miatt a lejátszóra nézve is tudom, épp mit hallgatok. Ez különösen akkor érdekes, ha az ember nem a PC-n hallgatja a muzsikát, hanem mondjuk egy mp3-lejátszón, amin a 001-dat~1.mp3 és hasonló rejtélyes nevek nem igazán informatívak, különösen ha az mp3-lejátszón nagyon sok szám között kell megtalálni egy bizonyosat. Az Mp3tag-gel a rendetlenségnek vége.

Akinek esetleg nem lenne ismerős a fogalom: ID3 tag, vagy ID3 cimke, akkor neki eljött az idő, hogy megismerkedjen vele, hiszen a rendrakás elképzelhetetlen nélküle. Ez tulajdonképpen egy kicsi infó-cimke a zenei adat elé/után biggyesztve, ez mondja meg pl. a zenelejátszónak, hogy éppen mit is hallgatunk, még akkor is, ha a fájlnév nem is utal rá. Olyan adatok tárolódnak itt, mint a zene címe, előadója, az album címe és éve, amelyről származik, a korongon elfoglalt száma, műfaja, de pl. az album borítójáról egy kicsi képet is tárolhatunk itt. Inyencek még kritikát, vagy BPM-et is toldhatnak az mp3-hoz, de a program több tucat más, ritkán használt cimkét és formátumot (aac, ape, asf, flac, mp4, m4a, ogg, wma, stb) is kezel.

Az Mp3tag egy mp3-akat cimkéző/átsorszámozó/átnevező programocska, de az alapértelmezett lejátszóprogrammal is le tudja játszatni azokat a zenéket, amiket épp szerkesztünk, illetve lejátszási listát is tud készíteni az általunk kiválasztott fájlokból, az általunk megadott sorrendben. A cimkéket egy zenéhez többféleképpen lehet megírni. Lehet egyenként begépelve, lehet az interneten is számlistát kerestetni a programmal, de ha a fájlnév tárol adatokat a számokról, akkor meg lehet adni egy fájlnév-maszkot is, mely alapján a fájlok cimkéjét automatikusan megírja a program. Ez utóbbi művelet oda-vissza működik, tehát nemcsak fájlnév alapján ír cimkét, hanem cimke alapján is tudunk fájlnevet íratni a zenéinknek (mondjuk a 001-valami.mp3-ból, ha fel van cimkézve, tudunk csinálni 01. Tina Turner - Nutbush City Limits. mp3-at csinálni), akár sok zenére is, automatikusan.

Igazából a programról sokkal többet nem lehet elmondani, egy hasznos és megbízható kis alkalmazás, aki megismeri a működését, és egy kicsi időt szán a zenéinek rendbetételére, annak kis munka befektetésével nagyon nagy hasznot tud hozni, ha éppen azt a bizonyos mp3-at keresi. És ismét egy alapból magyarított nyelvű programról volt szó...

Értékelés: Kihagyhatatlan! Töltsd le most!

A program honlapja: http://mp3tag.de/en/index.html

Direkt letöltés: innen

A program legutolsó frissítését itt találod (Mp3tag 2.46a) >


 
szerintem: (5/5)
szerintetek: (0/5)

Szerző: Tigris

Szólj hozzá!

 

Címkék: mp3tag

A bejegyzés trackback címe:

https://freeware.blog.hu/api/trackback/id/tr711545323

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása