Hamarosan költözik a Freeware blogom. Pontos időpontot még nem tudok, és mindenkit megnyugtatok, hogy semmiről nem fog lemaradni. Az oldal működését szeretném áttenni a https://tigrincs.hu címre, illetve azon belül is egy alcímre (feltehetőleg freeware.tigrincs.hu), itt minden korábbi írás megtalálható lesz. További infók itt >

FeedReader 3.14

2009.11.27. 16:28

FeedReader ismertetésAmikor kissrác voltam, még Lópici Gáspár volt az utca hírmondója. A híreket a plakátokról, az újságokból és a rádióból tudtuk meg. Aztán jött a tévé, majd az internet. A világhálón a kezdetekben turkálni kellett a friss infókért, ha valaminek a híre hamar elterjedt, akkor is inkább szájról-szájra vagy e-mailben futott szét a világban. Majd jöttek a hírportálok, ahol már szépen, újságszerűen rendbe szedve jelentek meg a hírek. Igaz, időről időre rájuk kellett nézni, jött-e valami újdonság, s ha sokáig nem ellenőriztük, akkor volt, hogy valamiről lemaradtunk. Ráadásul egyre több és egyre többféle híroldal jelent meg, a személyes naplókról, blogokról és az ott frissen írottakról nem is szólva. Információdömping van, s ember legyen a talpán, aki ebben el akar igazodni. Ebben lesz segítségünkre a FeedReader.

Tartozom egy vallomással. Szándékaim ellenére ma is sokat késtem a cikkel, és ennek az az oka, hogy egy másik blogomban az egyik cikk elég szép karriert futott be. Nem dicsekvésnek szánom, ezért nem is részletezem a dolgot. Ugyanakkor kapóra jött eme cikk megírásában a történet, hiszen pont egy híroldalra került ki a cikk, és ha nem lennének a FeedReaderhez hasonló alkalmazások, akkor az írásomat nem kaphatta volna a szárnyára a hírnév ilyen gyorsan.

Aki nem tudná, mi az az RSS, és hogy mi ez a kicsi narancssárga jel a blogokon, híroldalakon, azok ideje, hogy megismerkedjenek vele. Ahol ezt a jelet látják, ott az ottani tartalomhoz, tehát percrekész hírekhez, naplóbejegyzésekhez, frissítésekhez nem kell fellépni az oldalra, hanem a cikkek egésze vagy fejléce elérhető az úgynevezett hírolvasók segítségével, amik folyamatosan figyelik az oldalakat, újdonságra vadászva. Ha új hír jön, nekünk semmit sem kell tennünk, jön egy diszkrét értesítés a hírről, a fejlécet elolvashatjuk, majd eldönthetjük, hogy valóban érdekel-e minket, és akkor egy kattintásra megkapjuk a teljes tartalmat, vagy nem, és akkor nem rabolja az időnket, figyelmünket feleslegesen.

Tehát adott mondjuk akár egy tucat oldal, blogok, híroldalak, mindenféle, amiket mondjuk munka, vagy más hasonló rendes elfoglaltság miatt nem lenne időnk folyamatosan figyelni. Csak felvesszük az oldalak hírcsatornáit (ezek vannak a narancssárga jelre linkelve), és a program már tölti is le a legfrissebb híreket. Ha elolvastuk azt, amit érdekesnek találtunk, vagy olvasottnak jelöltünk, amit nem akarunk megnézni, utána a program jelez, ha érkezik valami újdonság. Aztán amikor van időnk, kedvünk, figyelmünk, elolvassuk, olyan rendben, ahogy csak akarjuk. Persze arra is van lehetőség, hogy ha mondjuk egy nyaralás után a több száz friss hírt nem akarjuk elolvasni, akkor mindet egy kattintásra olvasottá tehetjük.

Aki pedig több helyen szeretne híreket olvasni, azok a figyelni kívánt hírforrásokat importálni/exportálni is tudják. Bevallom, az első telepítésnél bajom volt a betűtípus méretével, túl kicsi volt. A program jobb alsó sarkában az A+/A- gombokkal ezen is állíthat, de a hírek megjelenítésében is három elrendezés közül választhat. Teszi mindezt teljesen korrekt magyar kezelőfelületen!

Értékelés: Egészen jó, de lehetne még jobb.

A program honlapja: http://www.feedreader.com/

Direkt letöltés: innen


 
szerintem: (3/5)
szerintetek: (0/5)

Szerző: Tigris

Szólj hozzá!

 

Címkék: feedreader

A bejegyzés trackback címe:

https://freeware.blog.hu/api/trackback/id/tr711556695

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása