Hamarosan költözik a Freeware blogom. Pontos időpontot még nem tudok, és mindenkit megnyugtatok, hogy semmiről nem fog lemaradni. Az oldal működését szeretném áttenni a https://tigrincs.hu címre, illetve azon belül is egy alcímre (feltehetőleg freeware.tigrincs.hu), itt minden korábbi írás megtalálható lesz. További infók itt >

FormatFactory 2.20

2009.11.27. 18:13

FormatFactory ismertetésAmióta a különböző hang- és mozgókép-tömörítési eljárások elterjedtek, és az internet is egyre nagyobb sávszélességben áll rendelkezésére az átlagembernek, azóta a filmek és zenék megosztása szinte olyan egyszerűvé vált, mint egy havernak megmutatni a nyaraláson készült fotókat. A YouTube-on és a többi megosztó-oldalon a legnevesebb filmarhívumokat megszégyenítő mozgókép-anyag gyűlt össze, ráadásul bárki által elérhetően. De a jó minőségű HD-video kamkorderektől a webkamerákon át a mobilba épített és egyre fejlettebb kamerákig már szinte mindenkinek elérhető a videózás. A digitális fényképezés és a hangrögzítés, pl. a mobilokba épített diktafonokkal, már szinte mindennapi része az életünknek. Igen ám, de nem mindig van közös nevező, amiben ezeket a képi és hanganyagokat tároljuk vagy csereberéljük. A formátumok tengerében kíván rendet vágni a következő alkalmazás.

Fenntartásokkal kezdtem bele a FormatFactory nyüstölésének, mivel a program több tucat kép-, hang- és videoformátum közti átjárást ígér, ráadásul nem éppen puritán külsővel - és magyarul. Konvertálgattam vele ide-oda, próbáltam belekötni... de nem tudtam túljárni az eszén. Nincs más hátra, mint előre, be kell mutatnom.

Az első, ami fogad a telepítés után, az a csicsás külső és a lehetőségek szembombázó kavalkádja. Nincs mese, itt minket le akarnak nyűgözni. Aztán használva a programot, rá kellett hogy jöjjek, igen, egy ilyen konvertáló program lehet úgy is okos, hogy közben a legkezdőbbektől a legprofibbakig mindenkivel megpróbál szót érteni, megpróbál minden lehetőséget tetszetősen, a szándékainkat megsejtően elénk tárni, úgy hogy az információkból se túl keveset, se túl sokat ne kapjunk. Mindent a használhatóságnak rendeltek alá, és a tudásra sem lehet panasza senkinek.

Mondjuk youtube-ról lementett videót akarunk a mobilra konvertálni? A program megkérdezi, milyen típusú PDA-nk vagy mobiltelefonunk van. Filmet szeretnénk a DVD-ről a gépbe írni? Megkérdezi, milyen felirattal vagy hanggal csinálja. Mi akarunk mindent beállítani? Persze, a beállítások hosszú listáját tolja elénk. A fapados konvertáló programokhoz szokott gondolkodásom áll és bámul bután maga elé: ilyet is lehet? Lehet. Konvertáltam vele, próbáltam a gyenge pontját keresni, nem hagyta magát.

Akinek ez még mindig nem elég, mert valami extrára vágyna, annak még pár nyalánkság. A konvertálás után a program le tudja állítani a gépet, ez kulturált szokás, szinte már elvárható extra. De mielőtt nekiállnánk a képünket/hangunkat-zenénket/videónkat konvertálgatni, mindenféle infót is kérhetünk róla a Haladó modulban. Aki több rövid filmecskét akar összevágni, vagy esetleg zenét-hangot, az az egyesítést is megtalálja ugyanitt. Akinek a "muxolás", a multiplexelés szavak is jelentenek valamit, azoknak is jó hírem van, igen, videó alá hangot is lehet keverni, méghozzá csatornánként. Vágni is lehet vele, ha a fájl helyi menüjében a beállításokra kattintunk, majd kijelöljük a kezdő és végpontot. Persze van aki rögtön morog, hogy a program nem tud demuxolni (hangot a videótól leválasztani), dehát hagyjunk valamit a V3.0-ba is... Hab a tortán a nyelvtudás, tehát a legzöldfülűbb kezdő, aki egy nyikkot sem tud angolul, az is kap a kezébe egy olyan képpet-hangot-videót kezelő univerzális "svájcibicskát".

Értékelés: Már-már tökéletes. Ajánlom.

A program honlapja: http://www.formatoz.com/

Direkt letöltés: innen

A program legutolsó frissítését itt találod (FormatFactory 2.30) >


 
szerintem: (4/5)
szerintetek: (0/5)

Szerző: Tigris

Szólj hozzá!

 

Címkék: formatfactory

A bejegyzés trackback címe:

https://freeware.blog.hu/api/trackback/id/tr451556944

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása