Hamarosan költözik a Freeware blogom. Pontos időpontot még nem tudok, és mindenkit megnyugtatok, hogy semmiről nem fog lemaradni. Az oldal működését szeretném áttenni a https://tigrincs.hu címre, illetve azon belül is egy alcímre (feltehetőleg freeware.tigrincs.hu), itt minden korábbi írás megtalálható lesz. További infók itt >

Frissítés 2010. 06. 25.

2010.06.25. 15:28

Ma sem lehet okunk panaszra, szép mennyiség érkezett a frissítésekből, egy híján egy egy tucat új verzió várja, hogy letöltsék. A szívemnek talán a legkedvesebb a ChromePlus 1.4-es verziója, mely már külső letöltőprogramokat is támogat, a Google Chrome-ról való áttérést a beállítások könnyű átemelésével egyszerűbbé tették, s a magyar helyesírás-ellenőrző, amivel kisebb gondok voltak, visszakerült a böngészőbe. De sok újdonságot tartogat a 3.1-es Thunderbird és az új 1.1-es VLC is. Ezek mellett is jópár program kapott apróbb kiegészítéseket, hibajavításokat, s a szokásos heti Spybot S&D frissítés is megérkezett. Az új Sweet Home 3D bár jelentős újdonságokat nem tartalmaz (na jó, talán egyet: már a Google SketchUp-ból is importálhatunk tervrajzokat!), a hibajavítások és a funkciók gyorsításai miatt érdemes letölteni.

Ma két programot ajánlok az olvasó figyelmébe, az egyik a VLC médialejátszó, ami filmekkel és zenékkel egyaránt elboldogul, sőt, ezt külső segítség, kodekek nélkül, önállóan. A friss verzió legjelentősebb újdonságai a házimozizás körül forognak. A legújabb HD-kodekek kerültek a programba, ráadásul a programnak mind a képi, mind a hangteljesítményén is optimalizáltak, többek között a videokártyák GPU-teljesítményének kihasználásával. A program előnye a többi lejátszóval még mindig ugyanaz: teljesen kompakt, kicsi, gyors, és bármilyen rendszerben gyorsan fut, akár telepítés nélkül is. Kodekeket nem igényel: minden, amire szükség lehet akár zene, akár film lejátszásához, az benne foglaltatik a csomagban. A kezelőfelülete még mindig egy kicsit puritán a hasonló programokhoz képest, de ha úgy vesszük, akkor a sallangmentesség miatt is tud a többinél gyorsabb, kisebb erőforrásigényű lenni. Akinek már volt problémája filmekkel, hogy egy gépen nem tudott lejátszani valamit, ami a másik gépen ment, vagy esetleg a szokásos video-lejátszó programja csak akadozva küzd meg egy-egy filmmel, annak melegen ajánlom ezt az okos médialejátszót.

A másik ajánlott program egy egyre kellemesebbé, használhatóbbá váló levelezőprogram, a Thunderbird. A Microsoft Outlookja a mai napig a legnépszerűbb levelezőprogram, köszönhetően a nagyon jó kezelőfelületnek, és persze annak is, hogy része annak az Office programcsomagnak, melybe az elterjedt Word és Excel is található. Sok e-mail kliens próbálta megszorongatni az Outlook uralmát, de a mai napig nem sok sikerrel. Az egyik legjobb ingyenes alternatíva a Thunderbird, mely lassan kezdi kinőni a gyerekbetegségeit, és kezd szép lassan egyre pofásabb és kezelhetőbbé válni. Az új, 3.1-es változat főleg a kezelhetőségben próbál újat és hatékonyabbat alkotni, no meg az egyszerű áttéréssel és üzembe helyezéssel próbálja elcsábítani a többi levelezőprogramtól a felhasználókat. Az utóbbi azt jelenti, hogy ha új e-mail fiókot szeretnénk a programmal kezelni, akkor már nem feltétlenül kell tudnunk a különféle technikai adatokat, szerverek címeit, portszámát, elég csak megadnunk a nevünket, a címünket és a jelszavunkat. Természetesen ez akkor működik igazán, ha olyan szolgáltatónál jött létre a címünk, amit a Thunderbird ismer, de szerencsére ez rengeteg embernek így is megkönnyíti a dolgát. Ha már eleve használunk egy e-mail klienst, az arról áttérés is könyebb, legyen az a Thunderbird egy régebbi (akár 3.0 is) verziója, akár egy teljesen más program: a „költözést” egy importáló segédprogram kísérli meg automatikusan elvégezni. A külsőt már rengeteg beépülő modul, plugin segít testre szabni, akár naptárat is illeszthetünk a programba, de aki megszokta a lapokra, fülekre osztott dokumentum-kezelést, vagy böngészést, az örülni fog a Thunderbird újításának: az egyes levelek, keresések mind egymás mellett, új füleken jelennek meg úgy, hogy köztük kényelmesen tudunk váltogatni. A levelek szűrése és a köztük való keresés is egyszerűbb és hatékonyabb lett. Jelenleg – minden hibája és hiányossága ellenére – a Thunderbird a legjobb ingyenes levelezőprogram. Aki ingyenes programot keres, vagy meglevő kliensét szeretné leváltani, az próbálja ki a Thunderbird-öt!

És akkor lássuk, mi került a pénteki frissítés-kosárba!

  • CCleaner 2.33.1184
  • ChromePlus 1.4.0.0
  • Defraggler 1.20.201
  • Google Toolbar 6.5.621.1538 Internet Explorerhez
  • Mozilla Thunderbird 3.1
  • NetWorX 5.1.2
  • Nokia PC Suite 7.1.51.0
  • Revo Uninstaller 1.89
  • Spybot S&D updates 2010-06-23
  • Sweet Home 3D 2.5
  • VLC Media Player 1.1.0

 

CCleaner 2.33.1184

A program honlapja: http://ccleaner.com/

Direkt letöltés: innen vagy innen (telepítés nélkül futtatható változat)

Ugrás az ismertetőre >

 

ChromePlus 1.4.0.0

A program honlapja: http://www.chromeplus.org/

Direkt letöltés: innen vagy innen (telepítés nélkül futtatható változat)

Ugrás az ismertetőre >

 

Defraggler 1.20.201

A program honlapja: http://www.defraggler.com/

Direkt letöltés: innen vagy innen (telepítés nélkül futtatható változat)

Ugrás az ismertetőre >

 

Google Toolbar 6.5.621.1538 Internet Explorerhez

A program honlapja: http://toolbar.google.com/

Direkt letöltés: innen

Ugrás az ismertetőre >

 

Mozilla Thunderbird 3.1

A program honlapja: http://www.mozillamessaging.com/

Direkt letöltés: innen (magyar) vagy innen (angol)

Ugrás az ismertetőre >

 

NetWorX 5.1.2

A program honlapja: http://www.softperfect.com/products/networx/

Direkt letöltés: innen vagy innen (telepítés nélkül futtatható változat)

Ugrás az ismertetőre >

 

Nokia PC Suite 7.1.51.0

Direkt letöltés: innen (magyar) vagy innen (angol)

Ugrás az ismertetőre >

 

Revo Uninstaller 1.89

A program honlapja: http://www.revouninstaller.com/

Direkt letöltés: innen vagy innen (telepítés nélkül futtatható változat)

Ugrás az ismertetőre >

 

Spybot S&D updates 2010-06-23

A program honlapja: http://www.safer-networking.org/hu/index.html

Direkt letöltés: innen

Ugrás az ismertetőre >

 

Sweet Home 3D 2.5

A program honlapja: http://www.sweethome3d.eu/hu/index.jsp

Direkt letöltés: innen

Ugrás az ismertetőre >

 

VLC Media Player 1.1.0

A program honlapja: http://www.videolan.org/

Direkt letöltés: innen vagy innen (telepítés nélkül futtatható változat)

Ugrás az ismertetőre >


 

A bejegyzés trackback címe:

https://freeware.blog.hu/api/trackback/id/tr312109546

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

apacuka11 2010.06.25. 18:34:48

Apacuka11 CPU-ja feljavult 600Mhz-ről
1.1Ghz-re....(aki röhög t k-ön rúgom...)
No Tigri légyszi...
Ezt értékeld!
Amúgy érdekelne, stresszes napjaid hogy telnek...?

Tigris 2010.06.25. 18:45:34

Té a köbön, értem én…
Amúgy megsúgod a bűvésztrükk rejtélyét? (Visszavitted az üres üvegeket? :D )
Csak aztán a YoWindow meg ne tudja, mert akkor jön a gépedre a fagyás! :D

Köszönöm, telnek, múlnak, lassacskán, öregesen. Mondanám, hogy ismét megtapasztaltam, a magyar mekkora egy birka nép, hogy igazából csak egy kemény diktatúra tudna valamit tenni itthon, de nem mondom, mert úúúúúúúúúúútálnék belemenni a politikába. Ezért inkább azt mondom, hogy elkezdtem futni esténként, meg igyekszem tutujgatni a tigrincs.hu-t hogy a költözés meglegyen már. Meg aztán vadászom a programokat, de nem egyszerű. :) A következő egy órában is e-mail klienst próbálok ki neked, igéretemhez híven, de még mindig nem találok a T-birdnél alkalmasabbat… bár azért az is lehetne még mindig jobb. :)

Veled mizu? Ezer és egy éve… A tegnapi cikket ajánlom figyelmedbe, szerintem kerestél egy ilyesmi programot, mint a Soluto. Adj neki egy esélyt! Bár tény, hogy angol, és molyolós dolog. :(

apacuka11 2010.06.25. 19:15:06

Feltétlenül kipróbálom a Soloto-t, de
előtte reagálnék a :
"elkezdtem futni esténként,"-re...
A fosás nem szégyen barátom, fussál bátran,
oszt valami szén tabletta 6323-as verzió
talán helyrehoz...
Úgye , úgye ,ha nem megy a moci...

apacuka11 2010.06.29. 06:15:58

Te Tigri!
Lakberendezésre nincs valami szoftveres ötleted?

apacuka11 2010.06.29. 06:43:16

Már régóta meg akartam kérdezni,
hogy a könyvjelzőiddel hogyan boldogulsz?
Használsz rá valami szoftvert?
Nálam már úgy összegyültek, hogy eltévedek
közöttük...

Tigris 2010.06.29. 11:47:29

Nos, a könyvjelzőkkel már volt a kommentárok között egy kis konzultáció a témában.
A csacsogást megtekintheted itt:
freeware.blog.hu/2009/11/17/felmeres_10

Tehát a könyvjelzőket kezelni elvileg a böngésző dolga. Nekem többezer könyvjelzőm van, időnként nem árt végignézni, mi az ami egyáltalán működik ezek közül. Ezt a műveletet az AM-Deadlink-re bízom. Ez alapvetően két dologra jó: könyvjelzők, címek meglévőségét ellenőrizni, és böngészők között konvertálgatni.
Leírás itt:
freeware.blog.hu/2009/10/31/am_deadlink
Friss verzió itt:
freeware.blog.hu/2010/05/13/frissites_2010_05_11

A rendezgetésre nekem bőven jó a Chrome könyvjelző-kezelője, kicsit fapados, de a célnak megfelel. Rendet tartok rigorózusan, ez sokat segít. De persze mindegyik böngészőnek van valami módszere a rendezgetésre, de ha nem tetszik, az IE-t kivéve beépülő modulok is vannak a célra (bár ezekben annyira nem vagyok otthon, és a böngészőt is lassítják).

Van a rendezésre külön program is, emlegettük a Link Commandert és a LinkMan-t is… de egyik sem az igazi valahogy. Tehát jelenleg igazán használható megoldás nem nagyon van a problémára, bár a probléma valóban adott. Az AM-Deadlink fejlesztése sem éppen száguld, miközben a böngészők fejlődnek ezerrel. Szerintem csak arról van szó, hogy aki értene hozzá, az lusta, vagy jó neki a böngésző módszere, aki meg nem ért hozzá, az meg keresi a jó programot, de nem talál érdemlegeset.

Személy szerint továbbra is Chrome-párti vagyok, ha a címsorba olyan szöveget írsz, ami a könyvjelzők szövegei közt felbukkan, akkor felajánlja böngészésre a címet, ez nekem pl. fekszik. A könyvjelzőket úgy teszem elérhetővé, hogy rövid nevű mappákat csináltam a könyvjelző-sorra, így a cím alatt „menükben”, mappákban ott van minden, kategória szerint. Rendezgetni persze így is kell, pl. azt hiányolom, hogy amikor a csillaggal felveszek egy könyvjelzőt, akkor ott körülményes kiválasztani a helyét: nekem 3 kattintás plusz keresgélés erre már sok. De ez már lustaság. De persze a többi böngészőnek is megvan a maga megoldása, tessék kísérletezni vele, melyik fekszik neked a legjobban!
süti beállítások módosítása