Hamarosan költözik a Freeware blogom. Pontos időpontot még nem tudok, és mindenkit megnyugtatok, hogy semmiről nem fog lemaradni. Az oldal működését szeretném áttenni a https://tigrincs.hu címre, illetve azon belül is egy alcímre (feltehetőleg freeware.tigrincs.hu), itt minden korábbi írás megtalálható lesz. További infók itt >

Simple Port Forwarding 2.6.1

2009.12.01. 16:42

Simple Port Forwarding ismertetésAki torrentezett már, vagy használt olyan programot, aminek közvetlen net-elérésre volt szüksége, és az internet-kapcsolatán más gépekkel is osztozik, annak talán ismerős a port-forwarding fogalma. De van, aki csak annyit érzékel, hogy hiába szeretné mondjuk az uTorrentet használni, vagy nem, vagy nagyon lassan működik a dolog. A probléma abból ered, hogy amikor két számítógép az interneten keresztül közvetlen kapcsolatot szeretne létesíteni, akkor az a gép, amelyik az internet-kapcsolatán megosztozik, azt nehéz az internetről azonosítani. Az, hogy bizonyos netről érkező üzenetekre a helyi hálózatba kötött gépek közül melyik válaszoljon, azt a hálózat megosztását végző routeren lehet beállítani, méghozzá üzenet-tipusonként, portonként. Ezt hívják port-forwarding-nek. Akinek már eddig is sok az érthetetlen szakzsargon, vagy egyszerűen nem akar a routerének beállításával vesződni, annak a következő program mindezt egyszerűen elvégzi.

Annak ellenére, hogy sajnos magyarul nem tud a program (jónéhány más nyelvet igen), a használata egyszerű, s a beállításon egy varázsló-szerűség is végigvezet: egy külön ablakban felsorolva várnak ránk a lépések, melyeket a "Do it now", Végezd el feliratú gomb megnyomásával lehet elindítani. Először frissítsük a program által ismert routerek listáját, majd azonosítsuk be a routerünk tipusát. Ezt a főablakban még kis kép is segíti. Ezután válasszuk ki a hálózati kártyát, mellyel a gép a routerhez csatlakozik, negyedik lépésben pedig azt a programot, mely a közvetlen hozzáférést szeretné használni, ennek a portszámát fogja a program beállítani. A listában megtalálható a uTorrent kliens is. Ezután 5-6. lépésben a program először a routert, majd a windows beépített tűzfalát állítja be. Az előbbi lépéshez lehet, hogy újra kell indítani a routert! A hetedik lépésben tesztelhetjük, hogy a változtatás sikeres volt-e. Ha igen, akkor ezzel a probléma elhárult, a netet használó alkalmazás végre probléma nélkül fog futni.

Értékelés: Egészen jó, de lehetne még jobb.

A program honlapja: http://www.simpleportforwarding.com/

Direkt letöltés: innen

A program legutolsó frissítését itt találod (Simple Port Forwarding 2.7.11) >


 
szerintem: (3/5)
szerintetek: (0/5)

A bejegyzés trackback címe:

https://freeware.blog.hu/api/trackback/id/tr451566684

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása