Hamarosan költözik a Freeware blogom. Pontos időpontot még nem tudok, és mindenkit megnyugtatok, hogy semmiről nem fog lemaradni. Az oldal működését szeretném áttenni a https://tigrincs.hu címre, illetve azon belül is egy alcímre (feltehetőleg freeware.tigrincs.hu), itt minden korábbi írás megtalálható lesz. További infók itt >

Tippek és trükkök: rádióműsorok letöltése M3U listábólJónéhány rádióadó a műsorait M3U lejátszási listában teszi fel a műsorait, amit a legtöbb zenelejátszó program ismer és meg tud nyitni, pl. a Winamp is. Ilyenkor a zene általában MP3 formátumban érkezik a gépünkre, a lementése mégsem ilyen egyszerű. Vagy mégis?

 

Egy ismerősöm keresett fel a kérdéssel, hogy a honlapomon nem talált olyan programot, amivel rádióadók arhív műsorát le tudná menteni használhatóan, vagy valami olyat, ami M3U formátumból kódol át MP3-ba. Ez inspirált, hogy írjak az Orbit letöltéskezelőről, ami remekül alkalmas erre az amúgy egyszerű műveletre. Arról van szó, hogy az M3U nem más, mint egy fájllista, amit a zenelejátszó feldolgoz, és a listán szereplő elemeket sorra lejátssza. A listában lehetnek egyszerű fájlnevek, elérési útvonallal ellátott fájlnevek (ha mondjuk a gépünkön egy másik mappában vannak a zenék), és internetes elérési útvonallal ellátott fájlnevek is (ilyenkor természetesen az mp3-ak a netről töltődnek le). Egy ilyen fájl egy mezei szövegszerkesztőben (pl. Notepad++) is megnyitható, belőle kézzel is kiszedhetjük és az Orbittal letölthetjük az egyes fájlokat, de ennél adódik egy kézenfekvőbb módszer is.

Említettem a róla szóló cikkben, hogy az Orbit tud letöltési listát menteni és betölteni. Ha úgy vesszük, a rádióadó M3U fájlja is egy letöltési lista, ami speciálisan a zenelejátszónak szól. De mi most az Orbittal fogjuk letölteni a zenéket. Tehát töltsük le az adás M3U fájlját az Orbittal, és ne mint .M3U, hanem mint .OLT mentsük el. Ha kész, akkor az Orbit Fájl menüjének Letöltési list hozzáadása... pontjával nyissuk meg az imént mentett .OLT fájlt. A letöltési listába kerül minden hangfájl, amit normális esetben a zenelejátszó nyitna meg, és igényeink szerint most már akkor töltjük le az adást, amikor csak akarjuk.


 

A bejegyzés trackback címe:

https://freeware.blog.hu/api/trackback/id/tr551604760

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása