Hamarosan költözik a Freeware blogom. Pontos időpontot még nem tudok, és mindenkit megnyugtatok, hogy semmiről nem fog lemaradni. Az oldal működését szeretném áttenni a https://tigrincs.hu címre, illetve azon belül is egy alcímre (feltehetőleg freeware.tigrincs.hu), itt minden korábbi írás megtalálható lesz. További infók itt >

SpeedyFox 1.4

2010.02.02. 13:17

Bár nem tartom a legjobb böngészőnek (tessék kipróbálni a ChromePlus-t és figyelni a sebességet!), kétségtelenül a jelenlegi vezető az ingyenes Mozilla Firefox. Alapvetően nagyon jó böngésző, de sajnos kezd egyre nagyobb és nehézkesebb lenni, és sajnos a benne használt kicsit korszerűtlen motor sem tudja csúcsra járatni. Egyre többen panaszkodnak arra, hogy a Firefox huzamosabb használat után az eredeti sebességének harmadára-negyedére is képes lassulni. Indításkor is lassan tér magához, de böngészés közben is pár évvel régebbinek tűnik a gép, amit használunk. Erre szolgálok most orvossággal.

A böngésző belassulását elsősorban a különféle pluginek, bedolgozó programocskák, valamint a program által használt adatok adatbázisának fragmentálódása az oka. Az elsőre nincs más megoldás, meg kell szabadulni a lassú és a gép erőforrásaival pazarlóan bánó pluginektől. A második problémán javítani kézzel sokkal nehezebb lenne, hiszen ilyenkor több, a böngészési adatokat tároló fájl belső szerkezete gubancolódik össze, s ezt a megfelelő tudás és eszközök híján lehetetlen orvosolni.

A SpeedyFox pontosan itt lép a porondra, ugyanis pont ezeket az adatbázis-fájlokat teszi rendbe, szerkezetüket úgy optimalizálja, hogy a böngészőnek könnyebb és gyorsabb dolga legyen bármit megtalálnia. A program bár angol nyelvű, a kezelése gyerekjáték - szerencsére, tegyük hozzá, mert a SpeedyFox pontosan tudja, mi ilyenkor a teendő. Amennyiben többen is használják a Firefoxot, ezért több profil is található a gépen, akkor válasszuk ki a megfelelőt a Profile melleti lenyílómenüben. Ennyi, illetve a "Speed Up My Firefox!" gomb lenyomása minden teendőnk. Miután az alkalmazás elvégezte a feladatát, melyet egy kék csík végigfutása is jelez, nyugodtan kiléphetünk az Exit feliratú gombbal a SpeedyFoxból.

Ellenőrizzük, hogy valóban gyorsult-e a böngészőnk! Ha igen, akkor nem volt hiábavaló a munkánk, de ha mégsem, akkor érdemes a pluginek környékén körülnézni!

Értékelés: Már-már tökéletes. Ajánlom.

A program honlapja: http://www.crystalidea.com/speedyfox

Direkt letöltés: innen

A program legutolsó frissítését itt találod (SpeedyFox 1.4.2) >


 
szerintem: (4/5)
szerintetek: (0/5)

Szerző: Tigris

3 komment

 

Címkék: speedyfox

A bejegyzés trackback címe:

https://freeware.blog.hu/api/trackback/id/tr961721758

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

djbobi 2010.02.06. 09:37:25

???? ez a program ?? mé nem magyar??

Tigris 2010.02.06. 10:44:34

@djbobi: Mert angol, és mert még nem magyarítottad.
süti beállítások módosítása