Hamarosan költözik a Freeware blogom. Pontos időpontot még nem tudok, és mindenkit megnyugtatok, hogy semmiről nem fog lemaradni. Az oldal működését szeretném áttenni a https://tigrincs.hu címre, illetve azon belül is egy alcímre (feltehetőleg freeware.tigrincs.hu), itt minden korábbi írás megtalálható lesz. További infók itt >

O&O Defrag 11 Pro

2010.03.07. 10:22

Még decemberben volt a blogon egy akció, melyben az O&O Defrag 10-es Pro változata volt elérhető ingyen egy egyszerű regisztráció ellenében. Most örömmel jelenthetem, hogy megérkezett a friss akció, melyben a 11-es Pro változatot tették ingyenessé. Az új verzióban sok újdonság nincs, főleg a kezelőfelület lett egy kicsit használhatóbb, illetve a lemezhibák ellenőrzése lett hatékonyabb a 10-es verzió óta. A probaváltozatot eddig is bárki letölthette, viszont ez csak korlátozott ideig működött, ám most ingyen kaphatunk teljesen legális kódot hozzá, amennyiben regisztráljuk magunkat a fejlesztő oldalán.

Nem szeretném magamat ismételni, akit érdekel egy profi, 30€-s áron árult élvonalbeli töredezettség-mentesítő program legálisan és ingyen, az regisztráljon az alábbi linken (megszólítás, név, e-mail és ország kötelező megadásával, s a szerződés elfogadásával - a kis checkboxot ki kell pipálni a yes, "I have read…" szöveg mellett), töltse le a program 32/64 bites próbaverzióját a második linkről (download gomb), majd az e-mailben kapott aktivációs kóddal regisztrálja a programot, hogy ezek után korlátlan ideig használhassa a teljes értékű alkalmazást.

Regisztráció > Letöltés

S ha valaki egy kicsit több infót szeretne kapni a programról és a regisztrálás menetéről, annak a decemberi cikkemet ajánlom olvasásra.


 

Szerző: Tigris

14 komment

 

Címkék: oodefrag pro

A bejegyzés trackback címe:

https://freeware.blog.hu/api/trackback/id/tr461810487

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

filipo 2010.03.08. 12:58:59

Köszönöm a "figyelmeztetést".Ez egy valóban jó program,regisztráltam is.

Tigris 2010.03.08. 13:20:15

Nagyon szívesen! Ha abból indulok ki, hogy ez a program gyorsabban elérte az ingyenes státuszt, mint az előző, akkor bizakodnék, hogy mondjuk a 14-es verziót mondjuk a piacra dobásakor fogják ingyenessé tenni, de mondjuk a 16-os verziótól mindig előbb lesz ingyenes, aztán 1-2 év múlva fizetős... jó lenne. :) Na jó, ez csak egy vicc, semmi realitása, de azért ettől függetlenül jó szokás, hogy a régebbi verziót ingyenessé teszik. Nagyon tudnám értékelni, ha ezt a "szokást" más neves cégek is átvennék. Microsoft, Adobe, Corel, Eset...

filipo 2010.03.09. 12:53:12

Ez valóban rendes tőlük.Kipróbálás előtt megnéztem a régi t.mentesítőmmel,nagyon szép látványt nyújtott.Majd elindítottam az O&O De­f­rag-ot.Feltűnően hosszú ideig pakolgatott(20 perc),ami engem nem zavart mert feltételezem,hogy alaposabb munkát végzett.Érdekesnek találtam,hogy az első sort free azaz üresre teszi.Utána két t.mentesítő is ezt jelezte.Biztos van rá oka.

Atee 2010.03.09. 15:11:46

Hello Tigris!
Lenne 2 (hülye) kérdésem:
1. A OneButtonDefrag az gondolom h egy gombnyomásra elindítja a töredezettségmentesítést, de te biztos jobban tudod:)
2. A Monitoring mit csinál?

Üdv, Atee

Tigris 2010.03.09. 15:36:56

@Atee: Hülye kérdés nincs, csak hülye válaszoló. :D
1, Teljesen jól gondolod. Ez egy olyan lehetőség, hogy megpróbálja megsaccolni, hogy a te gépedre, beállításaidra (nem az O&O beállításokra, hanem a Windows-éra gondolok) feltehetőleg melyik módszer az, ami a legmegfelelőbb. Ez azoknak szó, akik nem szeretnének szakmai kérdésekkel foglalkozni, állítgatni a program paramétereit, ennek megfelelően a hatásfoka rosszabb, mint egy egyénileg jól beállított töredezettség-mentesítés. Persze még mindig sokkal jobb, mint a semmi, vagy a Windows beépített defragja.
2, A monitoring egy okos dolog, hátránya, hogy lassítja a gépet használat közben, de cserébe figyeli a fájlhasználatot. Egyfelől felméri, hogy hogyan, milyen fájlokat használsz, melyik mappa az ami ritkán változik, mi az ami gyakran, és a következő defragolást ennek figyelembevétel végzi el. A másik pedig, hogy ha módja van, akkor próbál a Windows fájlkezelésének besegíteni, hogy a használat közben lehetőleg ne fragmentálódjanak a fájlok, legalábbis kevésbé, mint a monitoring használata nélkül, ezáltal a fájl-hozzáférés kicsit gyorsabb lesz.
Persze ez HDD-használatba és prociidőbe is kerül, tehát intenzív használatkor (pl. játék, videoszerkesztés, ilyesmik) érdemes kikapcsolni.

Tigris 2010.03.09. 16:10:30

@filipo: Bevallom, a defrag-programoknak a lelki világába nem merültem el nagyon, van jópár dolog, amire azt mondom én is, hogy feltétlezem, hogy ő tudja mit csinál és én nem akarok okosabb lenni. Igazából ez a dolog olyan, mint a tömörítési vagy a rendezési eljárások, vannak egyéni esetek, amiben az egyik módszer jó, van, amikor a másik, és persze sok hasonló helyzet van, amikor egy módszer-típus alkalmazható. Tehát tuti recept nincs, csak sablonos megoldások, az általános feladat néhány tipikus helyzetre. Bár a különböző defrag-megoldások egymás bevált módszereit, sablonjait másolják, mégis mindig vannak eltérések, titkos receptek, amire egy-egy fejlesztő esküszik, és ezek néha nagyon jól be is válnak. Amikor az O&O-ra azt írtam, hogy jó, és mondjuk az Auslogics-re azt, hogy kevésbé akkor azért tettem, mert sokszor van szükség a tökéletes munkánál, hogy a rendszerfájlokat is tudja pakolászni a defrag-program, és az O&O tudja, ez határozott előny. Ugyanakkor tény, hogy az Auslogics van, amikor ennek ellenére jobb munkát végez, ebből adódóan arról is fogok írni hamarosan! Szóval csak bártran tessék kipróbálni az O&O-t, a Defragglert, az Auslogics-t, vagy bármi mást is, és az a tuti, ami nálad beválik. Más kérdés, hogy van ahol eleve ingyenes a jobbik megoldás, van ahol pedig a fejlesztők jószándéka jóvoltából tudom ingyen átnyújtani a fizetős megoldást, ami lehet, hogy másnak jobb. Tuti recept nincs, de legalább vannak jó alternatívák.

filipo 2010.03.12. 14:51:16

Március 9-én rendbe rakta a gépem,azóta eltelt bő 3 nap.Ismét ráeresztettem a 33 GB-os C meghajtóra(13GB adat).12 perc után -mivel félig sem jutott-lekapcsoltam.A Vopt-al folytattam ami 5 perc alatt befejezte.Annyi szent,hogy még saját maga után is tud szöszmötölni.Tehát ez a program-lehet csak nálam- 2-est érdemel.

Tigris 2010.03.12. 15:01:06

Nem akarok kekeckedni, de nem csak a sebesség az egyetlen minőséget meghatározó jellemző a defrag programoknál, ugyanakkor a "rendrakás" minőségét szemre nem lehet meghatározni. De szerintem ha egy ilyen dologra nincs egy órád, mondjuk akkor, amikor a gép amúgyse csinálna semmit, és lekapcsol, ha végzett, akkor nem biztos hogy érdemes belefogni.
A Vopt-ról nem tervezek leírást, mivel fizetős program, és nem csinálnak olyan akciót sem, mint az O&O.

Tigris 2010.03.12. 15:26:27

Még két dolog a Vopt-hoz:
1, nem tud rendszerindítás előtt rendet rakni, ami azt jelenti, hogy azokkal a fájlokkal, amire a Windowsnak és a vele induló programoknak szüksége van, azokat nem tudja defragmentálni, tehát a bootolás idejét nem tudja csökkenteni, ellentétben az O&O-val és más hasonló programokkal.
2, az MFT-t (Master File Table - pongyolán fogalmazva, ez a fájlszerkezet tartalomjegyzéke) egyszerű, méretét nem változtató fájlként kezeli a Vopt, ami hiba, hiszen a rendszer minden egyes fájlműveletnél ezt is írja-olvassa, a mérete folyamatosan változik. Más defrag programok hagynak egy kis szabad helyet utána, hogy a folyamatosan változó MFT-nek legyen hová terjeszkednie.

nama13 2010.03.15. 11:48:56

Kedves Tigris!

Csodálatos az oldalad - ma fedeztem fel, és az egész délelőttöt ennek az átbogarászásával töltöttem el, sok hasznos progit találtam. Nagyon jók az ismertetők is, köszönet az önzetlen munkádért, hogy megosztod mindenkivel.
Viszont az "O&O Defrag 11 Pro" letöltésekor a "Bejelentett támadó webhely" üzenet fogadott.
Tudnál ezzel kapcsolatban megerősítést adni, ill. egy másik program-elérhetőséget? Jó lenne hozzájutni ehhez a töredezettségmentesítőhöz, persze a gépemet nem szeretném megfertőzni.
Köszönet a válaszért, és minden jót!
nama13

nama13 2010.03.15. 12:07:32

Kedves Tigris!

Ha már az ingyenes programokról van szó...
Régebbi gépemen nagy megelégedéssel használtam a jdictionary szótárt, mely Kertész Csaba fejlesztése. Sajnos egy ideje az angol-magyar pluginokat nem lehet elérni. Tudnál ebben segíteni? (Esetleg nincs meg a gépeden?)

Köszönettel!

Tigris 2010.03.15. 12:58:11

@nama13: Kedves nama13!
Nagyon köszönöm a kedves szavakat, sokat segítenek hogy mindig tovább csináljam.
Az O&O-val kapcsolatban (és általában minden általam ismertetett programmal kapcsolatban) csak annyit, hogy mindent az általam megadott linkről töltök le és mindig minimum pár óráig nyúzok, de van olyan program ami már közel tíz éve fent van. Az átlag persze az, ami néhány éve de legalábbis pár hónapja a gépemen van. Az O&O-ból is december óta fent volt a 10-es, most pedig a 11-es, és a vírusirtóm (NOD32) sem a letöltésre, sem a telepítőre nem riasztott. Kicsit értetlenül állok a jelenség előtt, de szeretném kideríteni, mi a baj. Kérlek, írd meg, hogy pontosan mikor, hogyan jelent meg ez az üzenet, melyik oldalra írta ezt, és melyik vírusirtó vagy más program írta ezt.
Ha megbízol bennem, hogy sem az oldalon, sem a telepítőben nincs vírus, akkor nyugodtan hessegesd el a riasztásokat és használd a programot egészséggel.
Azt még el tudom képzelni, hogy valami más van a gépeden, ami módosítja a linket, átirányít máshová, vagy csuda tudja mi van, ezért biztos ami biztos, innen másold ki a címeket (szóközök nélkül!):
www.oo-software.com/ home/ en /special /defragspecial/
www.oo-software.com/ corp/ en/ download/ archive/ index.php?product=oodefrag11pro

De azt is megértem, ha óvatos vagy, ezesetben van egy másik program, amit szintén ismertettem, az ingyenes és magyar nyelvű Defraggler. A március 1-i frissítésben találsz letöltést is, meg linket az ismertetőre is!

A JDictionary-val kapcsolatban jó hírem van, csupán a JDic honlapjának szerkesztője adott meg az oldalon rossz linket (egészen pontosan régi típusút, a sourceforge-nál már újfajta címzésre álltak át), ezért nem működik a letöltés. Ettől függetlenül a szótárak letölthetőek a következő címen: sourceforge.net/projects/jdictionary/files/
Lent, a fájl-listában nyisd ki a Plugins... mappát, ezen belül vannak a szótár pluginek, ezeken belül pedig a .jar fájlok a telepítők. Ha a fájlnevekre kattintasz, akkor elindul a letöltés. Amúgy ismered a programot? Ajánlod?

No, remélem tudtam segíteni. Minden jót neked is! :)

nama13 2010.03.20. 01:34:16

Kedves Tigris!

Nem tudom első alkalommal mi lehetett a vírus-riasztás oka, a válaszod útmutatásait követve simán le tudtam tölteni a defragmenter progit.
(A gépemen egyébként lefutattam keresést, de nem talált az avast! vírust - azt használok.)

Azt meg nem is álmodtam, hogy a jDictionary pluginjaihoz tudsz elérést adni, csak egy kósza ötlet volt hogy rákérdezek - sokat kerestem, hiába, már minden reményemet feladtam. S láss csodát, Te ebben is tudtál segíteni!
Hálás köszönetem érte!!!
Kérdezted, ismerem-e, ajánlom-e?
A progi kis méretű, nagyon gyors, az angol-magyar szótár szókészlete 130000 szó és 30000 kifejezés, más nyelveknél ez kevesebb. Nincsenek számottevő extrái: megad szinonimákat, lehet vágólapról és -ra beilleszteni.
Manapság, amikor már állandó a online net, találni jobbat - de én régen megszerettem.

Köszönöm a segítségedet!
További munkádhoz jó egészséget kívánok, üdv: nama13

Tigris 2010.03.20. 01:45:38

Hali nama!
Azt hiszem, erre szokták azt mondani, hogy minden jó, ha a vége jó... :)

Amúgy egy anekdotát hadd osszak meg veled, meg aki még olvassa. Nincs híresen jó memóriám, ha netán vmi hülyeséget írok, akkor bocs. Szóval úgy emlékszem, Neumann Jánosról, a számítógépek magyar származású "atyjáról" mesélik, hogy állítólag mindig magával cipelt egy táskát, benne pár nagy könyvet. Egyszer megkérdezték, hogy mit hord magával mindenhová, talán valami lexikont? Erre ő megmutatta az akkor négykötetes nagy New York városi telefonkönyvet, amit a kérdező nem egészen értett. Neumann elmondta, hogy ha már mindent nem tudhat ő egyszemélyben, ezért az a legpraktikusabb, ha legalább azt tudja, miről kit kell megkérdezni: tehát a telefonkönyv arra jó, hogy mindig elérje a megfelelő embert, aki választ tud adni a kérdésére.
No, az esti mese megvolt, most már lehet aludni! :D
Köszönöm az ajánlást, meg fogom nézni!
Ahogy köszönöm a jókívánságokat is, és nekem öröm, hogy tudtam segíteni!
süti beállítások módosítása