Hamarosan költözik a Freeware blogom. Pontos időpontot még nem tudok, és mindenkit megnyugtatok, hogy semmiről nem fog lemaradni. Az oldal működését szeretném áttenni a https://tigrincs.hu címre, illetve azon belül is egy alcímre (feltehetőleg freeware.tigrincs.hu), itt minden korábbi írás megtalálható lesz. További infók itt >

WinHTTrack 3.43-7

2009.11.11. 10:06

WinHTTrack ismertetésEgyre több és több weboldal lát napvilágot minden nap, szinte követhetetlen az az információmennyiség, ami a világhálón elérhető. Az újságokkal, könyvekkel egyszerű volt minden, ha szerettünk egy könyvet, vagy tetszett egy cikk egy újságban, csak eltettük, és legrosszabb esetben is egy rendrakáskor a kezünkbe került. A világhálóval már sajnos nem ilyen egyszerű a helyzet. Bár a böngészőkkel meg tudjuk jegyeztetni a későbbi elolvasásra ítélt oldalakat, mégis van, hogy mire időnk lesz elolvasni egy érdekes cikket, addigra az oldal már el is tűnik. Felváltja valami más, valami újabb, vagy csak egyszerűen a szerzője réginek ítéli, és törli. Most ajánlok egy alkalmazás, mellyel megőrizhetjük magunknak az oldalak tartalmát, méghozzá nem csak egy oldalt, hanem akár egy egész bonyolult honlapot is.

Régen, kockafejű informatikusok között viccek tárgya volt az internet teljes tartalmának letöltése. Régen erre még volt egy picike esély, de mára már gyakorlatilag esélytelen sziszifuszi munka lenne. Viszont egy szeletét megpróbálhatjuk a WinHTTrack weboldal másolóval, méghozzá képekkel, stíluslappal, mindenféle tartozékkal együtt. Csodát nem szabad várni tőle, komplexebb oldalakat kézzel is nehéz lementeni, nem véletlen, hogy ilyen, tipikusan web 2-es oldalaknál lesz olyan tartalom, amit nem fog tudni feldolgozni, de azért így is sok munkától ment meg minket a program. A működése windows-os varázslóhoz hasonlít, először a munkamenet nevére, a letöltés helyére kérdez rá, majd kéri a kiindulási weboldal címét, illetve a letöltés különböző paramétereit állíthatjuk be. Nem kell megijedni, a kezdők az alapbeállításokkal is jól el fognak boldogulni. Ha a varázsló végére értünk, akkor az alkalmazás a megadott helyre elkezdi az oldalak elemeinek letöltését, akár több szálon is. Ha a művelet befejeződött, és nem egy interaktívabb, bonyolultabb oldalról van szó, akkor máris böngészhetjük a tartalmat saját gépről, vagy később is, amikor akarjuk. Ilyenkor a saját gépen vannak az oldal elemei is, tehát pl. akár egy egész fotógalériát is le lehet tölteni így, hogy aztán kedvenc képnézegető programunkkal, adott esetben gyorsabban is nézegethessük a galéria tartalmát.

A beállítások közt sok érdekes dolgot találunk, megadhatjuk, hogy csak bizonyos alkatrészeit töltse le a program a weboldalnak, vagy hogy csak bizonyos számú kattintás mélységéig menjen a honlap aloldalaiba a letöltés. Megadhatjuk azt is, hogy a WinHTTrack milyen böngészőnek álcázza magát letöltés kozben, illetve hogy milyen böngésző-viselkedéseket mutasson. Korlátozhatjuk a forgalmat is, sebességre, méretre is, ahogy a sikertelen próbálkozások számát is megadhatjuk. Szerencsére a magyar nyelvvel sincsenek gondjai a programnak, a használatot és a részletes beállítást ez is megkönnyíti.

Értékelés: Már-már tökéletes. Ajánlom.

A program honlapja: http://www.httrack.com/

Direkt letöltés: innen

A program legutolsó frissítését itt találod (WinHTTrack 3.43-9C) >


 
szerintem: (4/5)
szerintetek: (0/5)

Szerző: Tigris

Szólj hozzá!

 

Címkék: winhttrack

A bejegyzés trackback címe:

https://freeware.blog.hu/api/trackback/id/tr101517342

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása