Hamarosan költözik a Freeware blogom. Pontos időpontot még nem tudok, és mindenkit megnyugtatok, hogy semmiről nem fog lemaradni. Az oldal működését szeretném áttenni a https://tigrincs.hu címre, illetve azon belül is egy alcímre (feltehetőleg freeware.tigrincs.hu), itt minden korábbi írás megtalálható lesz. További infók itt >

Unreal Commander 0.96.752

2009.11.13. 10:18

Unreal Commander ismertetésEgyszer volt, hol nem volt, Windowson innen DOS-on túl, volt egyszer egy Norton Commander. Azzal vált híressé, hogy addig nem tapasztalt módon tette használhatóvá a PC-t, s a DOS parancsgépelgetéseitől megmentett minket a kétpaneles fájl- és mappalistás (akkoriban még directorynak, könyvtárnak hívták), vizuális fájlkezelő módszerével. Aztán jött a Windows, és mindent felforgatott a grafikus kezelőfelületével... de fájlkezelési hatékonyságában mégis elmaradt a jó öreg NC mögött. Lehetett fájlokat lasszózni, húzkodni, stb. de egy vérbeli NC-virtuózzal senki nem vette fel a versenyt. Egészen addig, míg meg nem jelent a Windows (későbbiekben: Total) Commander, s tovább nem vitte a dicső hagyományokat... pénzért. Persze a nagy TC tudásával, funkcióival semmi nem veheti fel a versenyt, mégis létezik ingyenes, és közel olyan jó alternatíva is.

Én személy szerint a TC-t az újabb és újabb funkciói miatt szeretem, mert mindig sikerül velük 1-2 unalmas favágómunkát megspórolni. Legutóbb a fülekkel és a kedvenc mappák listájával barátkoztam meg, de ilyen volt a csoportos átnevezés lehetősége és a keresés is. Eddig nem sok figyelmet fordítottam az alternatívákra, gondoltam, a TC extrái úgysem kerülnek át ezekbe. Bevallom, az Unreal Commander egész kellemesre sikerült, s a funkcionalitásában sem jelentős az elmaradás. Van mappaszinkronizálás, tömörítés, fülek, ftp kliens, hálózatkezelés, csoportos átnevezés, fájlűveletek háttérben végrehajtása, fájlnézőke, Unicode- és RegExp támogatás, ráadásul a TC WLX és WCX moduljait is kezeli. A külseje nem tetszett, de szerencsére lecserélhető volt, ez sem okozott gondot. Összességében jó szívvel ajánlhatom, pláne, hogy a magyarítás és a magyar súgó is elérhető könnyen.

Értékelés: Kihagyhatatlan! Töltsd le most!

A program honlapja: http://x-diesel.com/

Direkt letöltés: innen

Még több grafikus kezelőfelület letöltése: innen

Magyar nyelvű kezelőfelület letöltése: innen

Magyar nyelvű súgó letöltése: innen

A program legutolsó frissítését itt találod (Unreal Commander 0.96.773) >


 
szerintem: (5/5)
szerintetek: (5/5)

Szerző: Tigris

3 komment

 

Címkék: unreal commander

A bejegyzés trackback címe:

https://freeware.blog.hu/api/trackback/id/tr911521801

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

xaba99 · http://landf.blog.hu 2009.11.25. 17:17:54

a TC-ben van egy "Multi-Rename Tool"-nak nevezett funkció.
ez is tudja ezt?

Tigris 2009.11.25. 17:29:32

Örömmel mondhatom, hogy igen! Egy apróságtól eltekintve, hogy az átnevezési mintát nem lehet menteni/betölteni, ettől eltekintve a TC-vel megegyező a Multi-Rename Tool az UC-ben.

xaba99 · http://landf.blog.hu 2009.11.26. 14:16:14

köszi, akkor ki is próbálom
süti beállítások módosítása