Hamarosan költözik a Freeware blogom. Pontos időpontot még nem tudok, és mindenkit megnyugtatok, hogy semmiről nem fog lemaradni. Az oldal működését szeretném áttenni a https://tigrincs.hu címre, illetve azon belül is egy alcímre (feltehetőleg freeware.tigrincs.hu), itt minden korábbi írás megtalálható lesz. További infók itt >

Dexpot 1.5.0.1042

2009.11.16. 14:43

Dexpot ismertetésBevallom, belém bújt a kisördög és valami rosszra fogom csábítani az olvasókat. Az vesse rám az első követ, aki munkahelyén soha nem foglalkozott mással is, mint ami a munkája lenne, pláne ha számítógépen dolgozott. Aki már régebb óta ül a monitor előtt, talán akkor még Hercules/CGA/EGA előtt, és játszott néha DOS-os játékokkal (Larry... khm), és jött a főnök, akkor bajban volt, feltéve, hogy nem volt tisztában a "Boss key" fogalmával. Ez főnökgombot jelent szabad fordításban, azaz ha láttuk, hogy a sarkon most fordul be a revizorunk, rácsaptunk mondjuk az Esc gombra, és kedves felettesünk már csak azt látta, milyen elmélyülten ülünk a táblázataink előtt, hiszen a játékprogram a monitorra dobott egy lázas munkát imitáló képernyőképet. No jó, a következő program nem csak erre jó, sőt... de tény, hogy egyes lógós munkakerülő, playboy.com-ot nézegető olvasóim imáikba fogják foglalni a nevem. Egy több Windows-asztalt kezelő alkalmazásról lesz szó.

És még milyenről? Bevallom, hosszasan válogattam a jelölteket, de hogy funkciójában ilyen profi programot, ami ráadásul ingyenes (na jó, adományokat elfogad) és még magyarul is tud... szóval ilyet nem reméltem. Aki még nem használt volna ilyen programot, az képzelje el, hogy a gépére négy monitort kötöttek. Mindegyiken elrendezheti ikonjait, saját hátteret kaphat, és a futó programok ablakait is szétdobálhatja aszerint, hogy melyik teendőhöz mi kell. Persze monitorból továbbra is egy darabunk lesz, viszont egy gyorsbillentyűvel váltogathatunk köztük, ilyenkor csak az ahhoz az egy asztalhoz, "monitorhoz" tartozó dolgokat fogjuk látni. Nem kell többé Alt-Tab-os váltogatás a tucatnyi futó program eléréséhez, nem kell nyakatekert módon átméretezni az ablakokat, hogy minden szem előtt legyen. Nos, egy alap asztal-kezelő ennyit tud. Töredelmesen bevallom, semmi kedvem nincs leírni, mit tud a Dexpot, magyarul is tud, tessék kísérletezni, mert mire minden extrát leírnék, hiába lenne akár 20 monitorom (ennyi asztalt kezel a program), egyetlen billentyűzetem se maradna, mert elkoptatnám. Ízelítőnek pár funkció:

  • Teljes képernyős ablak-katalógus a futó programokról. Itt kiválaszthatjuk egérrel, melyik ablak is kell nekünk (hasznos, ha mondjuk sok szövegszerkesztő ablak van kinyitva, és Alt-Tab-bal nehéz kitalálni, melyik is kell, miközben ránézésre tudjuk, hogy az, amiből a kiemelt szöveget ki akarjuk vágni).
  • Teljes képernyős asztal-katalógus. Itt szintén kattintással választhatunk a használni kívánt asztalok közt.
  • Tetszőleges beállítások minden asztalhoz, a névtől, az egyedi háttéren, be- és kilépőhangon, képernyővédőn át az asztal jelszavas lezárásáig, a megjelenített asztalelemek (ikonok, feladatsor, start gomb, tálca) egyenkénti ki-bekapcsolásáig minden.
  • Kicsi ikonos és nagy ablakos asztalválasztó, ha valaki nem gyorsbillentyűvel vagy a tálcán levő ikonnal szeretne asztalt váltani.
  • Ablakkezelő, amiben asztalonként mindent megtehetünk minden ablakkal és ikonnal, sok olyat is, amit normálisan nem (átlátszóság, mindig látható beállítás, átméretezés, áthelyezés, bezárás, minimalizálás, teljes képernyő, felhajtás - Mac felhasználóknak ismerős lesz, elrejtés) és persze asztalok közt is mozgathatjuk vagy másolhatjuk őket.
  • Egyéni szabályok, ami alapján pl. egy bizonyos alkalmazás mindig egy bizonyos állapotban egy bizonyos asztalon indul el, tehát a passziánszt sosem fogjuk tudni véletlenül sem azon az asztalon elindítani, amin éppen vadul táblázat-kezelünk a főnök orra előtt, még akkor sem, ha véletlenül mégis elindítanánk.

Nos, bevallom, eddig nem voltam az ilyen asztal-kezelők lelkes híve, elvégre nem volt rá szükségem, sőt, jelenleg magam főnöke vagyok, tehát az alkalmi lógásért is csak magamat dorgálhatom. De ez a kis programocska nagyon tud valamit. Tessék kipróbálni, szerintem öreg rókáknak is nagyon fog tetszeni, nem csak a munkát imitálni akaró fiatal irodai munkásoknak.

Értékelés: Kihagyhatatlan! Töltsd le most!

A program honlapja: http://www.dexpot.de/

Direkt letöltés: innen


 
szerintem: (5/5)
szerintetek: (5/5)

Szerző: Tigris

1 komment

 

Címkék: dexpot

A bejegyzés trackback címe:

https://freeware.blog.hu/api/trackback/id/tr491528091

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

filipo 2010.01.06. 19:59:14

Ez tényleg nagyszerű program,kipróbáltam.
süti beállítások módosítása