Hamarosan költözik a Freeware blogom. Pontos időpontot még nem tudok, és mindenkit megnyugtatok, hogy semmiről nem fog lemaradni. Az oldal működését szeretném áttenni a https://tigrincs.hu címre, illetve azon belül is egy alcímre (feltehetőleg freeware.tigrincs.hu), itt minden korábbi írás megtalálható lesz. További infók itt >

Klavaro Touch Typing Tutor ismertetésSokan irigyeltek már, hogy hogy tudok ilyen gyorsan gépelni. Hja kérem, a gyakorlat...Tizensok éve ülök a gép előtt, a sok chatelés is megtette a maga hatását. De van, akinek nincsen tíz éve rutint szerezni, ugyanakkor szüksége lenne arra, hogy szinte a beszéddel megegyező sebességgel, a monitort nézve tudjon gépelni. El lehet menni fizetős tanfolyamokra, ahol mindent szépen elmondanak, és hónapokig gyakorolni a gépírást. Viszont aki soraimat olvassa, annak nem biztos, hogy van ideje és pénze elmenni tanfolyamra, viszont biztosan kéznél van már egy gyakorlásra alkalmas billentyűzet, az eredményt is látja a monitoron, már csak a jó oktatásra van szükség, ha lehet ne csak angol billentyűzeten.

Sokat kutattam ezt a programot, mivel főleg angol nyelven elérhetőek ilyen jellegű, gépírás-oktató alkalmazások. Aztán mostanában, hogy nézelődtem ingyenes dolgok után, teljesen véletlenül bukkantam erre a meglepetésemre nem csak magyarul beszélő, hanem magyar billentyűzet-kiosztást is használó programra. Rögtön tudtam, hogy erről írnom kell.

Maga az oktatás pofonegyszerű, ha az ember követi a Klavaro által javasolt tanulási menetet. Először elmondja a helyes kéztartást, illetve hogy milyen billentyű-zónákat milyen ujjal üssünk le. Aztán ujjanként begyakoroltatja a leütéseket összevissza szöveggel, kezdetben csak a középső sorban, majd mindegyikben. Ezután már mindegyik ujjunkat használnunk kell, először random betűkkel, majd értelmes szavakk, végül teljes szöveggel.

Gyakorlás közben a program naplózza teljesítményünket, mind a sebességet, mind a pontosságot értékeli, hogy lássuk saját fejlődésünket.

Természetesen, ha valaki más nyelven is szeretne gyakorolni, mind a program nyelvét, mind a billentyű-kiosztást be tudja állítani saját igénye szerint, de ha valakinek baja van a gépelési minta betűtípusával vagy annak méretével, azon is módosíthat, sőt, a hibajelző hangot is ki-be lehet kapcsolni.

Értékelés: Kihagyhatatlan! Töltsd le most!

A program honlapja: http://sourceforge.net/projects/klavaro/

Direkt letöltés: innen


 
szerintem: (5/5)
szerintetek: (0/5)

Szerző: Tigris

Szólj hozzá!

 

Címkék: klavaro

A bejegyzés trackback címe:

https://freeware.blog.hu/api/trackback/id/tr761580605

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása