Hamarosan költözik a Freeware blogom. Pontos időpontot még nem tudok, és mindenkit megnyugtatok, hogy semmiről nem fog lemaradni. Az oldal működését szeretném áttenni a https://tigrincs.hu címre, illetve azon belül is egy alcímre (feltehetőleg freeware.tigrincs.hu), itt minden korábbi írás megtalálható lesz. További infók itt >

Tippek és trükkök: letölthetetlen videók?Már szinte minden tartalmat le tudunk tölteni a netről, az Orbittal, a rádióműsorok lejátszási listái sem okoznak több problémát, látszólag nincs előttünk akadály. Még az eddig kemény diónak tartott IndaVideo sem okoz problémát az Orbitnak. No de mi van akkor, ha az Inda új szolgáltatásáról, az IndaVideo film oldaláról szeretnénk egész estés filmeket letölteni, mert mondjuk a nagymamánkat szeretnénk feldobni egy általa szeretett magyar ritkasággal, annak ellenére, hogy nála nincs internetkapcsolat. A letölthetetlennek tűnő egész estés filmet most letöltjük. De hozzá kell tennem, a teljes filmélmény és az alkotók támogatása végett, ha tetszik a film, inkább vegyük meg DVD-n, ha elérhető!

Előre felhívom a figyelmét mindenkinek, hogy a jogdíjas filmek letöltése a szerzői jogokba ütközhet, tehát mielőtt kipróbálja a tippemet, erről tájékozódjon. (Más kérdés, hogy amikor megnéz valaki egy filmet, technikailag akkor is kénytelen letölteni... tehát a dolog jogilag nem teljesen tiszta.) Kizárólag ingyenes programokat használok a művelet végrehajtására, és természetesen semmiféle jogi felelősséget nem vállalok a módszer használatáért. Jómagam a kihívás miatt kerestem a megoldást, de teljes filmeket nem töltöttem le. Tehát illegális tevékenységre senkit nem akarok buzdítani, csupán egy érdekes lehetőséget mutatok egy technikában rejlő kiskapu kiaknázására. Ugyanakkor javaslom, ha tetszik a film, támogassuk a készítőket és saját jóízlésünket azzal, hogy megvesszük. Ennyit a kötelező jogi ügyekről, remélem mindenki megértette, miről van szó.

És most a technika. Először is nem árt tudni, hogy régebben a letöltött flash videók, ahogy az inda filmjei is, a böngésző gyorstárában, az ún. cache-ben voltak megtalálhatók. Az újabb flash lejátszók, részint hogy lejátszás után azonnal törölni tudják a tartalmat, részint pedig hogy nehezebb legyen megtalálni, egy ideiglenes mappában tárolják a filmek letöltött részét egy .tmp fájlban, méghozzá úgy, hogy csak a lejátszó fér hozzá, mi sem megnyitni, sem másolni nem tudjuk alaphelyzetben. Ez az ideiglenes mappa általában a
c:\Documents and Settings\<felhasználó neve>\Local Settings\Temp\
(XP esetén), illetve a
C:\Users\<felhasználó neve>\Local Settings\Temp\
(Vista esetén... ha jól emlékszem), a fájlt pedig a lejátszás elindítása után fla<számjegyek>.tmp néven keressük (és persze minél hosszabb a film, annál nagyobb a .tmp fájl. Ezt a fájlt hiába próbáljuk meg lemásolni vagy átnevezni, nem fog sikerülni, ha pedig becsukjuk a böngészőablakot, a fájl egyszerűen eltűnik.

A probléma megoldására telepítsük az Unlocker nevű, már ismertetett alkalmazást, és miután a film teljes egészében letöltődött (ezt a film alatti előtöltés-csík végigfutásával ellenőrizhetjük), a program segítségével készítsünk a fájlról egy másolatot, mondjuk valami.flv címen (ugyanis az eredmény egy flash videó). Ne ijedjünk meg, nem lesz egy rövid művelet. A kész másolatot próbáljuk meg megnyitni, mondjuk a K-Lite csomagban levő Media Player Classic-kal... és lőn! Csináltunk egy másolható, megnyitható, átnevezhető kópiát a filmből.


 

A bejegyzés trackback címe:

https://freeware.blog.hu/api/trackback/id/tr781604858

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása