Hamarosan költözik a Freeware blogom. Pontos időpontot még nem tudok, és mindenkit megnyugtatok, hogy semmiről nem fog lemaradni. Az oldal működését szeretném áttenni a https://tigrincs.hu címre, illetve azon belül is egy alcímre (feltehetőleg freeware.tigrincs.hu), itt minden korábbi írás megtalálható lesz. További infók itt >

Rainlendar Lite 2.6 b82

2010.01.28. 15:42

Sokan vannak, akiknek a Windows asztal elsődleges tere a legfontosabb infók tárolásának. Az asztali ikonokról indítják a gyakran használt programjaikat, ide teszik azokat a dokumentumokat, amiken épp dolgoznak. Most egy naptár/naplóprogramot ajánlok, mely az asztalunknak egy szép és jól használható eleme lehet. Ha valaki nem szereti a különablakos megoldásokat, mint az pl. Essential PIM vagy a WinWorkBar, annak a Rainlendar ideális lehet.

A program három kis dobozt hoz létre: naptár, eseménylista és teendőlista, melyekről a bevezetőben azt mondtam, hogy az asztalon foglalnak helyet. Ez nem teljesen igaz, mert bár kétségtelenül az egyik legpraktikusabb helye az asztal, be lehet állítani azt is, hogy az ablakok felett, mindig látható legyen. Első használatkor azt hittem, hogy beleköthetek, hogy kellemetlen, hogy minimalizálni, vagy legalábbis kisméretűre kell venni az ablakokat, hogy ez a naptár használható legyen, ezzel a beállítással mindig szem előtt lehet.

Eseményeket, teendőket a naptárban vagy a listájukban jobb- vagy duplakattintással lehet szerkeszteni: az előbbi a lehetőségek teljes tárházát nyújtja elénk, az utóbbi, attól függően hogy létező elemre vagy üres helyre kattintunk duplán, a meglevő szerkesztését vagy új létrehozását ajánlja fel. A naptárban lapozhatunk a hónapok/évek közt, illetve mindig visszaugorhatunk a mai napra is.

Az események/teendők "viselkedése" elég részletesen beállítható, leírást, helyet, netes címet, kategóriát választhatunk hozzá, megadhatjuk az ismétlődés periódusát. Jelzést is csatolhatunk hozzá, hogy le ne maradjunk egy fontos eseményről. A feladatokhoz állapotot és fontosságot is rendelhetünk.

A program tetszőlegesen csicsázható csinosítható, alapesetben kétféle felület közül lehet választani, melyek szinét is meg lehet változtatni, de a honlapon rengeteg letölthető "kabátka" van a programhoz.

És most egy kis macera. A program alapvetően angol, de ezen egy kis ügyködéssel segíthetünk, magyarrá tehetjük. Bevallom, a fejlesztőkre egy kicsit morcos voltam, ugyanis letöltöttem a magyar nyelvű kiegészítőt, s a program menüje, ablakai magyarok is lettek. Igen ám, de a naptár, a főablak és paneljai angolok maradtak. Egy kis utánajárás után kiderült, hogy még egy nyelvi fájlt le kell töltenem ahhoz, hogy ez is magyar legyen. (A letöltések után csak meg kell nyitni a letöltött fájlokat.) Nem értem, ezt miért nem lehet könnyebben elérhetővé tenni, mondjuk azzal, hogy a letöltések közé teszik, vagy még jobb: lehetne egy csak angol és egy nemzetközi változat a programból, s ez utóbbi beépítve tartalmazná legalább azt a modult, amit eldugtak a kérdések közé. No de mindegy, elég a morgásból. Tehát ha nem is egy könnyű, de két könnyű lépésben magyarítható a program, s a fordítás is elég korrekt.

Összességében egy könnyen megszerethető, hasznos kis program, aminek külsejére is kellő figyelmet fordítottak. Csak ez a fránya körülményes magyarítás... A programnak van egy fizetős Pro változata, melyben főleg az online naptárakkal való szinkronizálás az extra, de azt hiszem ezek nélkül még lehet élni.

Értékelés: Már-már tökéletes. Ajánlom.

A program honlapja: http://www.rainlendar.net/

Direkt letöltés: innen
A menük magyarítása letölthető innen
A naptár, az események és a teendő panel magyarítása letölthető innen

A program legutolsó frissítését itt találod (Rainlendar 2.7.89 Beta) >


 
szerintem: (4/5)
szerintetek: (4/5)

Szerző: Tigris

3 komment

 

Címkék: rainlendar

A bejegyzés trackback címe:

https://freeware.blog.hu/api/trackback/id/tr121710089

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

filipo 2010.01.29. 09:22:44

Lehet állítani az átláthatóságát,így ha valaki mániákus háttér kép "gyűjtő" az szinte észre sem veszi,csak ha kell.

Sunsetjoy · http://retemu.blog.hu 2010.01.29. 20:40:42

Azért az jó, hogy a magyar nyelv oldaláról is mindig megközelíted a témát, ezzel is az egyszeri felhasználó képébe helyezve magad.
Mint olyan, aki már fordított egyszer hivatalosan is progit (másodmagammal), meg hobbiból is, ezt értékelem :D

Tigris 2010.01.29. 20:46:54

Bevallom, volt már olyan program meg filmfelirat, amit én fordítottam, mert bosszantott, hogy jó a program/film, de nincs rá magyarítás. Most is van két cucc, amihez szeretnék majd bemutatni, csak előbb lefordítanám.
A történet roppant egyszerű, saját gépet is, haverokét is telepítettem már újra sokszor, és persze mindenki mindent akar csinálni a gépén, természetesen ingyen és természetesen magyarul, hogy a minőségről ne is beszéljek. A kedves szüleim sincsenek az angoltudás magaslatán, nekik is jól jön, ha magyar felülettel találkoznak, főleg ha értelmes a fordítás. Igyekszem válogatni, manapság már a magyar kezelőfelület is egy elvárható dolog.
süti beállítások módosítása