Hamarosan költözik a Freeware blogom. Pontos időpontot még nem tudok, és mindenkit megnyugtatok, hogy semmiről nem fog lemaradni. Az oldal működését szeretném áttenni a https://tigrincs.hu címre, illetve azon belül is egy alcímre (feltehetőleg freeware.tigrincs.hu), itt minden korábbi írás megtalálható lesz. További infók itt >

Xaba nevű olvasóm felvetette a kérdést, hogy hogyan lehet több gép között, pl. munkahelyi és otthoni gép között az azonos működéshez szükséges adatokat szinkronizálni. Nem mindenki akarja hazavinni a munkát, hogy otthon is dolgozzon, ám mindenkinek praktikus, ha megszokott, "kézre álló" weboldalait mindig, mindenhonnan elérheti. A következő trükkel mindenhonnan el fogjuk érni könyvjelzőinket, ahol csak internet van. Ha netán Chrome-alapú böngészőt használnánk, mint pl. a ChromePlus, akkor pedig automatikusan fognak a programba épülni a könyvjelzők. Hogy az unalmas szöveges bemutatóim helyett valami látványosabbat, könnyebben megérthetőt kapjon az olvasóm, ezúttal videón mutatom be a trükköt.

A dologhoz mindössze egy GMail-es cím szükséges, ami természetesen ingyenes, viszont hozzáférést ad a Google más szolgáltatásainak igénybevételéhez is, mint pl. a YouTube, a Blogger, a Google Docs és a Calendar. A könyvjelzők tárolásához a Google Docs-t fogjuk felhasználni, a trükk pedig minden újabb Chrome-alapú böngészőn működik. Regisztrálni a GMail nyitóoldalán lehet, a 'Fiók létrehozása' gombbal.

Ha ezzel megvagyunk, akkor jöhet a szinkronizálás:
 


 
szerintem: (4/5)
szerintetek: (1/5)

Szerző: Tigris

5 komment

 

Címkék: chromeplus

A bejegyzés trackback címe:

https://freeware.blog.hu/api/trackback/id/tr181724457

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KlauZulu 2010.05.21. 19:22:43

Egy kattal le lehet radírozni az összes k.jelzőt? Huh,ez meredek.Most viszont egy pici off topic a böngészőkról.A gond nálam az,hogy nem bírok elszakadni a FFox-tól,mert nem is igen ajánlják.Kipróbáltam a Chrome-ot és nem nyűgözött le,mert átlag user volnék.Magamfajtának a foxot hasznos lapozgatnia.A ChromePlus-ról viszont találtam egy picit nyugtalanító írást itt: thepcsecurity.com/chrome-plus-review-why-to-avoid-google-chromeplus-browser/
Ebben azt írja az úriember,hogy ezt nem a gugli fejleszti,hanem 2 emberke.Ő nem ajánlja hétköznapi felhasználóknak biztonsági szempontok miatt.Persze, vita lett ebből az oldalon,de nem nagy hévvel védik.A cikkből viszont legalább megtudtam,hogy a Chromium az open source és nagyon lehúzta v.ki a Chrome-ot.
Bocsánat,hogy ide írtam ezt,de a bookmarkkal a böngészőkre terelted a figyelmem akaratlanul.
Köszi szépen a videót!

Tigris 2010.05.21. 21:54:21

A ChromePlus-ról pár szó. A Chrome a Google fejlesztése, nyílt forráskódú (mellesleg ugyanúgy, mint a Firefox!), tehát alapjaira bárki csinálhat böngészőt. A Mozilla/Firefox fejlesztői csapata, hasonlóan a Chrome-éhoz, nem két emberből áll; az a team, akik a Chrome működéséért, biztonságáért felelős, az nem az a két (ha jól emlékszem kínai) srác, akik a ChromePlus-t csinálják. Ők csupán annyit tesznek, hogy néhány eleve hasznos bővítményt integrálnak, illetve a Chrome sokat kritizált funcióját, hogy a Google-nak anonim böngészési infókat továbbít, kiiktatták. De a Chrome bizonsági beállításait is fejlesztették az eredetihez képest, erről egy összehasonlító táblázatot találsz itt:
www.chromeplus.org/chromeplus_privacy_policy.php?hl=en
A cikket és a kommenteket olvastam, nekem nem volt szimpatikus a cikkíró azon megjegyzése, hogy ő tulajdonképpen nem is tudja, milyen sűrűn frissítik, vagy egyáltalán frissítik-e a ChromePlust, miközben tudni véli, hogy biztonságtechikailag aggályos a CP használata. Ez azt jelenti, hogy nem hogy a fejlesztői fórumot, mások tapasztalatait, vagy a változások naplóját nem olvasta, de valószínűleg a főoldalt és a letöltési oldalt kivéve mást nem is nézett meg. Ha valaki a gyanúira alapozva ír véleményt, akkor az annak ellenére nem fair dolog, ha utólag hangsúlyozza, hogy ő senkit semmire nem akar rá- vagy lebeszélni. Hiába említ ez a cikk is, és a másik belinkelt vélemény biztonsági veszélyeket, konkrétumot egyik sem nevez meg. Ugyanakkor hónapról hónapra nagyon sok biztonsági rést fedeznek fel a Firefoxban is, ilyen értelemben sajnos kezdi beérni az IE-t. Épp a minap olvastam egy cikket egy súlyos hibáról, ami minden hármas feletti Firefoxot, IE6-ot, IE8-at, és a 9.5x-es Operát érinti, a Chrome-ból viszont csak az 1.0-s verziót (jelenleg a 6.0-nál tart, a ChromePlus-ban óvatosságból még csak az 5-ös forráskódját használják).
Részletek itt: seclists.org/bugtraq/2010/May/149
Sajnos minél okosabb egy böngésző, annál bonyolultabb rendszer, és ennek velejárói a hibák és a biztonsági rések is. Mivel a biztonságot egzaktan mérni nem lehet, ezért összehasonlító adataim nincsenek. Csak annyit tudok mondani, hogy jelenleg az Opera és a Chrome-alapú böngészők azok, amik még nem váltak támadások célpontjaivá, ez is egy ok volt, amiért erről a kettőről írtam. Mellesleg jegyzem meg, a Chrome alapjait nem csak a CP készítői használták fel, létezik egy másik, ám szerényebb tudású böngésző, ami Google alapokra épül, és ugyanúgy letiltották benne a Google adathalász funkcióját, ez az Iron. (www.srware.net/en/software_srware_iron.php)
Az említett cikk írója arra hivatkozik, hogy bár elismeri, hogy jó húzás, hogy a fejlesztők kikapcsolják ezt a funkciót, mégis ő inkább szolgáltat adatokat a Google-nek, mint ismeretlen kínai hackereknek, akik ki tudja mit tesznek a ChromePlus-ba. A válasz erre nagyon egyszerű, és ismét csak azt tudom mondani, hogy a cikkíró feltevésekre alapozott, ahelyett hogy utánanézett volna. Egy valamirevaló tűzfallal bárki ellenőrizheti, hogy bármelyik programja mikor, mire és hogyan használta az internetet, de vannak erre nagyon precíz és minden részletre kiterjedő programok is. Pontosan azért, mert másokra is kell gondolnom, amikor leírásokat írok, olyanokra, akikről nem feltételezhetem, hogy szakértők, az ismertetett programokat bekapcsolt és gyanakvóra állított tűzfallal telepítem és használom. Ráadásul a CP-t már lassan egy éve használom, és gyanú helyett tényekkel tudom igazolni, hogy a kínai „hackereknek” titulált fejlesztők semmi gyanús funkcióval nem vértezték fel a ChromePlust.
Összefoglalva, a gyanú, az óvatosság teljesen jogos, de szerencsére ez most vakriasztás volt. De természetesen megértem, ha a CP nem tetszik neked, ezzel nem vitatkozhatok, ezért is ajánlottam alternatív megoldásként a Google Toolbart.
Szépen kérlek, ne kérj még egyszer bocsánatot a nagyon is értelmes és jogos kérdéseid, hozzászólásaid miatt! :)
A videót pedig nagyon szívesen!

KlauZulu 2010.05.24. 19:31:40

No igen, ezért vagy Te tigri :).Ez aztán alapos,kimerítő replika volt.Köszi szépen!Ez lesz az alternatív böngim FF mellé.Egyébként máris elmozdították az srware-ről azt a lapot.Ilyet?

Tigris 2010.05.24. 19:42:34

@KlauZulu: Szerintem a linkelt oldal inkább csak a weboldal átrendezésének lett áldozata. Ismét megtalálhatod itt:
www.srware.net/en/software_srware_iron_chrome_vs_iron.php

Tigris 2010.05.24. 19:44:27

És persze ismét nagyon szívesen! :)
süti beállítások módosítása