Hamarosan költözik a Freeware blogom. Pontos időpontot még nem tudok, és mindenkit megnyugtatok, hogy semmiről nem fog lemaradni. Az oldal működését szeretném áttenni a https://tigrincs.hu címre, illetve azon belül is egy alcímre (feltehetőleg freeware.tigrincs.hu), itt minden korábbi írás megtalálható lesz. További infók itt >

Disk Space Fan 1.4.2.796

2010.03.05. 10:24

Írtam már egy programról, mely a merevlemezeink tartalmát térképezi fel aszerint, hogy fájljaink, mappáink mekkora helyet foglalnak el: Ez volt a WinDirStat. Ez egy igen komoly eszköz volt azok számára, akik szeretnék kideríteni, miért fogyott el a tárolóhelyük, mi emésztette fel a legtöbb helyet a gépükön. Ezúttal is egy hasonló programot szeretnék ajánlani, csak most egy olyan változatot, mely kevesebb adattal, de látványosabb megjelenítéssel csábítja használatra azokat, akiknek a WinDirStat kicsit túl bonyolult volt.

A rossz hír az, hogy a program angol, ám minimális felirattal találkozik az ember használat közben, s az is egyértelmű, hogy mindenképpen megér egy cikket. Indításkor egy listát kapunk a meghajtóinkról, azok teltségének állapotáról, mindegyik alatt egy csíkkal, de a kijelölt tárolóeszköz adatait egy kördiagrammon is láthatjuk, zölddel a szabad, kékkel a foglalt terület mennyiségét. A piros Scan for Details gomb megnyomására elkezdődik a vizsgálat. Tapasztalataim szerint a kevesebb vizsgált adat miatt a Disk Space Fan kicsit gyorsabban dolgozik, mint a WinDirStat, tehát ennyi előnye van a másikkal szemben. Ha végzett az analízissel, akkor a mappák, illetve későbbiekben az almappák foglalják el a baloldalon, illetve a kördiagramban a meghajtók helyét, a sorokra illetve a körcikkekre kattintva az adott tartalom "kibontódik". Egy mappával feljebb a kör közepébe, magjába kattintva juthatunk, de használhatjuk az előző-következő nyilakat is a navigációhoz, vagy a házikó ikont a meghajtó-listához való visszatérésre.

Igazából a játék nagyon komoly vizsgálatra kevésbé alkalmas, az erőssége a látványosságban és a gyors és egyszerű kezelhetőségében rejlik, ami a rendszergazdai teendőkben kevésbé jártas felhasználóknak lehet szimpatikus.

Értékelés: Egészen jó, de lehetne még jobb.

A program honlapja: http://www.diskspacefan.com/index.html

Direkt letöltés: innen

A program legutolsó frissítését itt találod (Disk Space Fan 1.4.4) >


 
szerintem: (3/5)
szerintetek: (0/5)

Szerző: Tigris

5 komment

 

Címkék: disk space fan

A bejegyzés trackback címe:

https://freeware.blog.hu/api/trackback/id/tr51810511

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sunsetjoy · http://retemu.blog.hu 2010.03.05. 15:09:24

Először is örülök, hogy visszatértél, kicsit nem jártam erre, és már behoztad magad.
De mi az, hogy "Iga­zá­ból a já­ték na­gyon ko­moly vizs­gá­lat­ra". Anno c64-en "játszottam" zeneszerkesztővel, ami nem volt játék, de gondolom itt csak elírás volt:)
A linkcserés dolog érdekel még?

Tigris 2010.03.05. 15:26:40

Jóvannamán'!
Csak arra céloztam, hogy azért egy "vájtszemű" rendszergazda keresztre feszítene, hogy egy ilyen csilli-villi flash-animációkra szolídan hajazó, mélyreható analízissel nem szolgáló programról szólni merek, de ugyebár széles a palettám, és szeretném, ha azok is törődnének azzal, hogy mi zabálja fel a helyet a gépükön, akiket a rendszergazdák zöldeskék farmerjétől és kockás pulcsijának gondolatától is kiver a hideg verejték... :D
Meg aztán egy játék lehet okos is, buta is, szép is, jó is, hasznos is, meg teljesen bugyuta is. Ez egy jó "játék" annak, aki nem akar könyökig a gép lelki világában turkálni. :)

A linkcserés dolog érdekel, akár azonnal is, de már most szólok, hogy az egész pereputty költözik áprilisban a blog.hu-ról saját szerverre, de ez az URL-t kivéve remélem semmilyen más zökkenővel nem fog járni. Természetesen amíg itt forgalom lesz, addig a blog.hu-n is megy minden tovább.

Sunsetjoy · http://retemu.blog.hu 2010.03.06. 09:00:46

@Tigris: Lehet, hogy akkor megvárom az új oldaladat.

Tigris 2010.03.06. 12:50:58

@Sunsetjoy: OK, kb. ez lesz a menetrend:
Március utolsó hetében előfizetek új tárhelyre.
Március utolsó napjaiban átregisztrálom a domaint (tigrincs.hu) az új tárhelyre.
Közben megcsinálom az új oldalt és az új aldomaineket (freeware.tigrincs.hu) és áttöltöm az aktuális tartalmat.
Kb. egy hónapig tesztelés alatt lesz az oldal, tehát addig sokminden változhat, lehetnek hibák, kimaradások, stb. Amennyiben stabilizálódik a helyzet, akkor lesz éles a blog odaát.
süti beállítások módosítása