Hamarosan költözik a Freeware blogom. Pontos időpontot még nem tudok, és mindenkit megnyugtatok, hogy semmiről nem fog lemaradni. Az oldal működését szeretném áttenni a https://tigrincs.hu címre, illetve azon belül is egy alcímre (feltehetőleg freeware.tigrincs.hu), itt minden korábbi írás megtalálható lesz. További infók itt >

Halotti beszéd két remek programért. Ez is lehetne a címe a következő leírásomnak, melyben két audio alkalmazást mutatok be. Hogy miért halotti beszéd? Sajnos nemrég úgy döntött a programok fejlesztője, aki – ahogy a név is erre utal – egyben az AIMP zenelejátszó programozója is, hogy a további fejlesztést abbahagyja. Nagyon sajnálom a dolgot, hiszen két tényleg remek kis programról van szó, ami első látásra elnyerte a tetszésem. Az egyik a BonkEnc konkurrenciája, egy hang/zenekonvertáló program, a másik pedig a Windows beépített hangrögzítőjét váltja le, méghozzá olyan extra tudással, ami 2010-ben egy ilyen programból hiányzik.

Az AIMP Audio Converter/CD-Grabber pontosan azt csinálja, amit a neve is mond: CD-k tartalmát tudjuk másolható formátumba konvertálni, illetve egyik formátumból a másikba tudjuk vele átírni a zenéinket. Sajnos menteni relative kevés formátumba tudunk (WAV, WMA, FAAC, MP4, M4A, M4B, FLAC, MP3, MusePack, OGG), de olvasni, tehát konvertálni jóval több formátumból tud a program. Természetesen be tudjuk állítani a kimeneti formátum minőségét és a zene alapvető cimkéit: cím, előadó, album, műfaj, sorszám, de ha a zene egy CD-ről jön, akkor a CDDB segítségével ezeket az adatokat automatikusan kitölti a program. Kisebb beállításokat is eszközölhetünk a konvertálással kapcsolatban, mint pl. a zenék normalizálása (közös hangerő-szintre hozás), a forrás konvertálás utáni törlése, illetve egyező fájlnév esetén kihagyás. A program jól és gyorsan teszi a dolgát, semmi felesleges sallang, csak az, ami kell és ez szerintem pont jó.

Hasonlóan dícsérni tudom a testvérpár másik tagját, az Audio Recordert, ami - mily' meglepő! - hangrögzítésre szakosodott. Ez is az előzőhöz hasonlóan mentes az extra csillivilli dolgoktól: beállíthatjuk, hogy honnan szeretnénk hangot felvenni, milyen minőségben, milyen formátumba szeretnénk menteni és persze hová. Ha a bemeneten szól valami, akkor ezt az szkópon is láthatjuk, a szintezést, tehát a hangerő minimum és maximum szintjét nagyon praktikusan be tudjuk állítani szemre. Ezt egy nagyon jó ötletnek tartom. Szintén jó, hogy felvétel közben az eltelt időn kívül a kihagyásokat (elutasítva… kár a félrefordításért) ún. dropout-okat is méri a program. Az azt jelenti, hogy felvétel közben tájékoztatást kapunk arról, ha a gép a lassúsága miatt nem tudott időben feldolgozni egy bizonyos időtartamú hanganyagot, ilyenkor az eredmény ezen a ponton ugrani fog. Ha szeretnénk hibátlan felvételt készíteni, figyeljünk oda, hogy ennek a mennyisége nullán maradjon!

Ezzel ki is veséztem ezt az ikerpárt, mindkettőről csak jót tudok mondani: minimális díszítés, a kötelező mennyiségű, de jól használható funkciók, remek teljesítmény és minőség. Mindkét program olyan, hogy ilyen remekül összerakott, magyarul is tudó alkalmazást ebben a két kategóriában még nem találtam. Őszintén sajnálom, hogy leállt a fejlesztése, csupán abban reménykedem, hogy a letöltés még sokáig fennmarad, és hogy a programozó hamarosan meggondolja magát. Nagyon kellemes, hogy mindkét program tud magyarul (a nyelvet a zászló alatt találjuk), bár vannak lefordítatlan szövegek és helyesírási hibák benne. Kár érte, de ettől a fordítás még használható.

Értékelés: Már-már tökéletes. Ajánlom.

A program honlapja: http://www.aimp.ru/index.php

Direkt letöltés: innen

A program legutolsó frissítését itt találod (AIMP 2.61.560 Tools) >


 
szerintem: (4/5)
szerintetek: (0/5)

Szerző: Tigris

Szólj hozzá!

 

Címkék: aimp tools

A bejegyzés trackback címe:

https://freeware.blog.hu/api/trackback/id/tr351823026

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása