Hamarosan költözik a Freeware blogom. Pontos időpontot még nem tudok, és mindenkit megnyugtatok, hogy semmiről nem fog lemaradni. Az oldal működését szeretném áttenni a https://tigrincs.hu címre, illetve azon belül is egy alcímre (feltehetőleg freeware.tigrincs.hu), itt minden korábbi írás megtalálható lesz. További infók itt >

BonkEnc 1.0.14

2009.11.24. 14:50

BonkEnc ismertetésA napi betevő zenehallgatásunk érdekében már mindent megtettünk, már le tudunk tölteni zenéket a uTorrenttel, tudjuk rendezgetni a őket az Mp3tag-gel, le tudjuk játszani őket a Winamppal vagy a VLC Media Playerrel, sőt, audio CD-t is tudunk írni a CDBurnerXP-vel. De hogyan jutnak át kedvenc CD-ink a számítógépre, vagy az MP3 lejátszóra, mielőtt még agyonhallgatnánk és szétkaristolnánk őket? Aki már próbálta a CD-ről a CDI fájlokat, az tudja, így nem.

A műveletet úgy hívják: grabbelés. Ez azt jelenti, hogy a számítógép által, médialejátszók kivételével nehezen hozzáférhető hanganyagot "bejátsszuk" a gépre, és konvertálhatóvá tesszük más formátumba is. Alapvetően erre a célra készült a BonkEnc, de audio-tartalmat nem csak a CD-ről tud nyerni, az ablakba húzott hang-fájlokat is bármilyen általa ismert formátumba tudja konvertálni.

Indítás után adjunk a még üres listához hanganyagot, akár hang-fájlokból, akár CD-ről. Ezeket a lista feletti fapados lejátszó-gombokkal meg is tudjuk szólaltatni, de ezek puritánsága jelzi, hogy alapvetően nem zenelejátszónak készült az alkalmazás, csupán a keresgélésben szeretne segítséget adni. Ha eredeti audio CD-ről szeretnénk tartalmat bejátszani, a program az interneten a FreeDB adatbázis segítségével azonosítani tudja a CD-t, illetve megírja nekünk a számok címeit, előadóit valamint az album adatait. Ha kijelöltük, mely számokat akarjuk mondjuk mp3-ba konvertálni, akkor egy gombnyomással elindíthatjuk a folyamatot.

A konvertálás paramétereit, tehát a formátumot (a lehetőségek: Bonk, MP4/AAC, Flac, Lame MP3, OGG, Wave), a tömörítés arányát, a célmappa helyét, a fájlok elnevezésének módszerét mind beállíthatjuk, de inyencebbek azzal is megtoldhatják a zenék beírását, hogy az elkészült zenékhez lejátszási listát is készíttetnek, vagy pl. ha koncertfelvételről, egybefüggő, nem szétdarabolandó zenéről van szó, akkor egy fájlba is tömöríthetik az anyagot, ún. cue listával ellátva (mindkettő korrekt UTF-8 kódolásban). Beállítható az is, hogy a tömörítés után az eredeti fájlokat (természetesen fájlból és nem audio CD-ről konvertálásnál) a program törölje, illetve hogy a gépet kikapcsolja.

Ismét abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy egy jó minőségű ingyenes programot ajánlhatok, aminek a magyartudása nem hagy kívánnivalót maga után.

Értékelés: Kihagyhatatlan! Töltsd le most!

A program honlapja: http://www.bonkenc.org/

Direkt letöltés: innen


 
szerintem: (5/5)
szerintetek: (5/5)

Szerző: Tigris

Szólj hozzá!

 

Címkék: bonkenc

A bejegyzés trackback címe:

https://freeware.blog.hu/api/trackback/id/tr221548061

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása