Hamarosan költözik a Freeware blogom. Pontos időpontot még nem tudok, és mindenkit megnyugtatok, hogy semmiről nem fog lemaradni. Az oldal működését szeretném áttenni a https://tigrincs.hu címre, illetve azon belül is egy alcímre (feltehetőleg freeware.tigrincs.hu), itt minden korábbi írás megtalálható lesz. További infók itt >

Revo Uninstall 1.83

2009.11.03. 09:32

Revo Uninstall ismertetésAmióta megjelentek az első telepítőcsomagok, mindig szidják a programokat, hogy eltávolítás után felesleges szemetet hagynak maguk után, amik nem csak a helyet foglalják, de esetenként a gépet is lassíthatják, annak ellenére, hogy az eltávolítást hibátlanul elvégeztük. Persze ezek egy része praktikus okokat szolgál, pl. hogy egy esetleges újratelepítés után ne kelljen megint mindent beállítanunk, vagy hogy a gépet ne kelljen a használathoz újraindítani, de azért a korrekt mégis az lenne, ha a telepítő erről kikérné a véleményünket... persze nem szokta.

 

A Revo Uninstaller nem mást vállalt magára, mint hogy ezt a telepítés-eltávolítás után maradt szemetet összegyűjti és megszabadít minket tőle. Persze ez egy kényes művelet, van aki szereti tudni, mi történik a gépével, és beleszólni, ha valami mégis kell neki a szemétből, és van, aki szeretné a dolgot két kattintással letudni. Mindkét felhasználó-csoportnak segít a Revo, hiszen a számunkra felkínált infók és lehetőségek mennyiségét négy fokozatban is megadhatjuk, a teljesen automatikus eltávolítástól a legszőrszálhasogatóbbig. A folyamat egyébként egyszerű, a program listát ad a telepített alkalmazásokról, melyből kiválaszthatjuk az eltávolítandót. Ha úgy döntünk, leszedjük, akkor először megkérdezi, mennyire szeretnénk beavatkozni a műveletbe, majd a választásunk függvényében esetleg törlendő registry- és fájltörléseket is felajánl, az eltávolítás után, illetve teszi ezt automatikusan, amennyiben ezt választottuk. A program már így is elég hasznos lenne, főleg a jó hatásfoka miatt, de biztos ami biztos, beépítettek pár extra funkciót, amire elsőre legyintettem, de most, hogy a bemutatót írom, fel kellett hogy fedezzek, és kellemes meglepetést okozott. A Tools/Eszközök tartalmaz pár olyan "takarító" funkciót, ami konkurrenciája a CCleaner-nek (ismertető itt), de egy kicsit más, és bár összességében nem jobb, mint a CCleaner, de egyes funkciói megszorongatják, esetenként meg is előzik azt. Ami lenyűgözött, az a Junk files cleaner/Felesleges fájlok funkció, ami az amúgy tisztán tartott gépemen is tudott sok tíz megát takarítani. Természetesen ez is, ahogy a többi funkció is, először listát ad a törlendő dolgokról, mielőtt bárki kikukázna valami értékeset, de a listát látva el kellett ismernem, valóban van még törlendő a gépemen. Az angol/magyar nevek kettős használatából gyakorlott olvasóm már helyesen következtethet arra, hogy igen, ez a program is tud magyarul.

Értékelés: Kihagyhatatlan! Töltsd le most!

A program honlapja: http://www.revouninstaller.com/

Direkt letöltés: innen

A program legutolsó frissítését itt találod (Revo Uninstall 1.87) >


 
szerintem: (5/5)
szerintetek: (0/5)

Szerző: Tigris

Szólj hozzá!

 

Címkék: revo uninstall

A bejegyzés trackback címe:

https://freeware.blog.hu/api/trackback/id/tr171493113

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása