Hamarosan költözik a Freeware blogom. Pontos időpontot még nem tudok, és mindenkit megnyugtatok, hogy semmiről nem fog lemaradni. Az oldal működését szeretném áttenni a https://tigrincs.hu címre, illetve azon belül is egy alcímre (feltehetőleg freeware.tigrincs.hu), itt minden korábbi írás megtalálható lesz. További infók itt >

Frissítés 2010. 04. 19.

2010.04.19. 10:07

Ismét nyugodtabb hétvége után vagyunk, a múltkori frissítés-dömping után. Első látásra unalmasnak tűnhet a lista, mivel majd mindegyik szereplője csak egy picit emelkedett verziószámban, de azért vannak itt komolyabb dolgok is. A uTorrent torrentkliens ismét többhetes béta-tesztelés után jutott el egy stabil kiadáshoz, ahogyan a flash-konkurrens Silverlight is kiforrott 4.0-s verziót ért meg. Akik a Microsoft fejlesztésű webes komponens hallatára csak legyintenek, azoknak ajánlom figyelmébe, hogy remek videofolyam-kezelése miatt több online videóadást adó médiacég állt már át erre a technikára, beleértve pl. jópár magyar TV-adót is. Szintén örvendetes tény, hogy a Revo, annak ellenére hogy útjára indította a rendszer-tisztító alkalmazásuknak, a Revo Uninstaller-nek a fizetős kettes sorozatát, úgy néz ki, az ingyenes 1.8-as sorozatot sem hagyta magára: az 1.87-es friss verzió erre a bizonyság. És akkor most két programot ajánlok azoknak a figyelmébe, akik netán kihagyták volna.

Az egyik egy programcsomag, melynek telepítésével enyhíthetünk filmnézési bonyodalmainkon. A K-Lite programcsomag különböző csomagjai képessé teszik gépünket az alapigényektől kezdve az egész profi elvárásokig megfelelni a mai hang- és képlejátszási követelményeknek. A Basic a legkisebb csomag, mely a legszükségesebb formátumokat lejátszó rendszerösszetevőket tartalmazza, míg a Full és végül a Mega már a legritkábban használt kodekeket, és néhány segédprogramot is telepít. Ha valaki nem szeret beállításokkal bíbelődni, csupán mozizni szeretne, azoknak hasznos programcsomag.

A másik ajánlatom a JDownloader mögött kissé érdemtelenül háttérbe szorult Orbit Downloader, melynek erőssége főleg az online rádió- és TV-műsorok letöltése, de természetesen ez is mindent tud, ami megkönnyíti a dolgunkat, ha egy weboldalról bármilyen tartalmat, fájlt le szeretnénk menteni. A JDownloaderrel szembeni legnagyobb előnye talán a böngészőkbe való zökkenőmentes beépülés.

Az előbbi két program ismertetője is megtalálható a többivel együtt, a frissítések mai listájában:

  • 7-Zip 9.13 Beta
  • Calibre 0.6.48
  • Java Runtime Environment 1.6.0.20
  • K-Lite Mega Codec Pack 5.90
  • K-Lite Codec Pack 5.90 Basic/Standard/Full
  • K-Lite Codec Pack 64-bit 3.4.0
  • Orbit Downloader 3.0.0.4
  • Revo Uninstaller 1.87
  • Silverlight 4.0.50401
  • uTorrent 2.0.1 Build 19078

 

7-Zip 9.13 Beta

A program honlapja: http://www.7-zip.org/

Direkt letöltés: innen vagy innen (64bit)

Ugrás az ismertetőre >

 

Calibre 0.6.48

A program honlapja: http://calibre-ebook.com/

Direkt letöltés: innen

Ugrás az ismertetőre >

 

Java Runtime Environment 1.6.0.20

Direkt letöltés: innen vagy innen (64bit)

Ugrás az ismertetőre >

 

K-Lite Codec Pack 5.90 Basic/Standard/Full

A program honlapja: http://www.free-codecs.com/download/K_Lite_Codec_Pack.htm

Direkt letöltés: innen (Basic), innen (Standard) vagy innen (Full)

Ugrás az ismertetőre >

 

K-Lite Mega Codec Pack 5.90

A program honlapja: http://www.free-codecs.com/download/K_Lite_Mega_Codec_Pack.htm

Direkt letöltés: innen

Ugrás az ismertetőre >

 

K-Lite Codec Pack 64-bit 3.4.0

A program honlapja: http://www.free-codecs.com/download/K-Lite_Codec_Pack_64-bit.htm

Direkt letöltés: innen

Ugrás az ismertetőre >

 

Orbit Downloader 3.0.0.4

A program honlapja: http://www.orbitdownloader.com/

Direkt letöltés: innen

Ugrás az ismertetőre >

 

Revo Uninstaller 1.87

A program honlapja: http://www.revouninstaller.com/

Direkt letöltés: innen vagy innen (telepítés nélkül futtatható változat)

Ugrás az ismertetőre >

 

Silverlight 4.0.50401

Direkt letöltés: innen

Ugrás az ismertetőre >

 

uTorrent 2.0.1 Build 19078

A program honlapja: http://www.utorrent.com/

Direkt letöltés: innen

Ugrás az ismertetőre >


 

A bejegyzés trackback címe:

https://freeware.blog.hu/api/trackback/id/tr571933256

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

filipo 2010.04.21. 08:51:02

A JDownloader-rel az a tapasztalatom,hogy mivel java alapú zabálja a memóriát.Ráadásul még a betöltése is piszok lassú. Az én kedvencem a FreeRapid Downloader.Ingyenes,magyar,Az összes nagy oldalakról-beleértve a magyarokat is-le tud tölteni.

Tigris 2010.04.21. 08:55:52

Sajnos a JD erőforrásigényét meg tudom erősíteni, erről már a bemutatónál írtam is. Időről időre végeznek felmérést, hogy milyen irányban folyjanak a fejlesztések (szimpatikus húzás), ilyenkor meg szoktam jegyezni, hogy kéne már nagyon egy nem Java alapú bináris is. Remélem, egyszer összejön a kritikus tömeg, hogy a jelenlegi állapot megváltozzon.
A FreeRapidot köszönöm, még nem ismertem, de megvizslatom!
süti beállítások módosítása