Hamarosan költözik a Freeware blogom. Pontos időpontot még nem tudok, és mindenkit megnyugtatok, hogy semmiről nem fog lemaradni. Az oldal működését szeretném áttenni a https://tigrincs.hu címre, illetve azon belül is egy alcímre (feltehetőleg freeware.tigrincs.hu), itt minden korábbi írás megtalálható lesz. További infók itt >

HostsMan 3.2.71 Beta 7

2009.11.04. 10:19

HostsMan ismertetésMost egy apró, sőt, hétköznapi használatban láthatatlanul megbújó programot ajánlok, melynek főleg mobilnetesek, illetve azok fognak örülni, akik az internet-forgalom után díjat fizetnek. De akik nem szeretik a reklámokat, vagy akik nem akarnak veszélyes oldalakra keveredni a weben, azoknak is hasznos a következő program.

 

Hosts fájl. Sokan azt sem tudják, mi ez, vagy hol taláható. Nos, ez a Windows rendszerfájljai között található hivatkozás-tábla mondja meg, hogy a gépünk egy adott címet hol keressen. E fájlnak a tartalmát a legtöbbször nem is szokás változtatni, hiszen senkinek eszébe se jutna, hogy mondjuk a www.disney.com weboldalt a főnök gépén keresse. Másra viszont nagyszerűen alkalmas lenne... ha nem lenne körülményes a használata. De íme, itt a program, ami megkönnyíti a dolgunkat. A program nem tesz mást, mint hogy bizonyos címeket, oldalakat blokkol, tehát letilthatjuk a gyerkőc gépén a www.playboy.com-ot, vagy megakadályozhatjuk, hogy minden oldalhoz egy rakás reklámot kelljen letöltenünk, feltéve, hogy tudjuk, a reklámok melyik oldalról jönnek. Lévén hogy a reklám-értékesítéssel cégek foglalkoznak, a weboldalak pedig ezeknek a cégeknek az oldalairól linkelik be az oldalba szerkesztett reklámokat, elég csupán a reklám-cégek oldalait letiltanunk, hogy a forgalmat feleslegesen növelő reklámok eltűnjenek. Persze, van amikor mégis szükségünk van, hogy bizonyos letiltott oldalakhoz hozzájussunk, ilyenkor a blokkolás, vagy a szükséges néhány cím tiltása kikapcsolható. Hogy mely címeket praktikus letiltani? A programban több olyan oldalról tölthetünk le és frissíthetünk tiltólistákat, melyek kifejezetten ezzel foglalkoznak. A listát természetesen mi is szerkeszthetjük, kereshetünk benne, törölhetünk belőle, hozzáadhatunk, ha valami olyat találtunk, amit száműzni szeretnénk az életünkből. A webes fejlesztők, honlapszerkesztők is örülni fognak ennek a programnak, hiszen címek átirányítására nekik is szükségük van, s ezzel az eszközzel könnyen elintézhetik e teendőt. A változtatások után sose felejtsük el a Windows DNS gyorsítótárát törölni (Tools/Flush DNS Cache)! Igértem már egy programot, ami kivételesen nem tud magyarul - sajnos ez az. Mentségére szolgál, hogy mindennapi beavatkozást nem igényel, egyszer kell jól beállítani, néha frissíteni, ebben pedig úgyis praktikusabb egy hozzáértő segítségét kérni.

Értékelés: Már-már tökéletes. Ajánlom.

A program honlapja: http://www.abelhadigital.com/

Direkt letöltés: innen

A program legutolsó frissítését itt találod (HostsMan 3.2.73) >


 
szerintem: (4/5)
szerintetek: (0/5)

Szerző: Tigris

Szólj hozzá!

 

Címkék: hostsman

A bejegyzés trackback címe:

https://freeware.blog.hu/api/trackback/id/tr441493867

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása