Hamarosan költözik a Freeware blogom. Pontos időpontot még nem tudok, és mindenkit megnyugtatok, hogy semmiről nem fog lemaradni. Az oldal működését szeretném áttenni a https://tigrincs.hu címre, illetve azon belül is egy alcímre (feltehetőleg freeware.tigrincs.hu), itt minden korábbi írás megtalálható lesz. További infók itt >

CodecInstaller 2.10.2.0

2010.01.27. 14:09

CodecInstaller ismertetésEste van, vagy hétvége, pihenni szeretnénk, bekészítjük a havertól frissen kapott filmet a számítógépbe, kényelmesen elhelyezkedünk a monitor előtt, barátnő, pattogatott kukorica kéznél, lejátszás gomb... de nincs kép. Vagy hang. Vagy egyik sem. Aki nem hallgatott rám, és nem telepítette az egyik K-Lite csomagot, annak ilyenkor keserves félórájába kerül, hogy a filmet működésre bírja, ha egyáltalán nekiáll küzdeni, és nem mindig hoz eredményt a küzdelem. Aki nem hisz a kodek-csomagokban, vagy nem akar tíz percet szánni a K-Lite telepítésére, újraindításra, annak íme a gyors segítség.

A program készítői összekötötték a kellemest a hasznossal, a probléma diagnózisát a megoldással. Telepítés után egy meglehetősen egyszerű ablak fogad minket, melyen az előbb említett kínos helyzetek gyors megoldásának lépései gombokkal indíthatók.

A telepített kodekek gombbal megnézhetjük, milyen manapság sztenderdnek mondható kodekek vannak telepítve a gépünkre. Ez egy száraz, főleg hozzáértőknek sok információval szolgáló informatív ablak, melyben négy fülre felosztva (video, audio, egyéb, általános) láthatjuk a filmek/hangok lejátszásáért felelős rendszerelemeket.

A fájl elemzésénél részletes infót kapunk egy megnyitott film vagy zenefájlról, hogy a lejátszásához mi szükséges. Ha valakinek így kényelmesebb, megnyitás helyett az ablakra is húzhatjuk a fájlt az elemzéshez. Amennyiben többfajta formátum jöhet szóba (pl. tipikusan youtube-ról, vagy más videomegosztó-oldalról XVideoServiceThief-fel letöltött flash videó esetében), akkor a program egy listát ad a lehetőségekről, melyek közül mi választhatjuk ki a szerintünk helyeset, ám a döntésben segít nekünk: %-ban közli, melyik a legvalószínűbb verzió (a fent említett flash videók esetében ez ált. .M4V). Ha gondunk volt a lejátszással, akkor itt infót kapunk arról, hogy mit is kellene letöltenünk.

A kodekek telepítése gombra kattintva egy rövid listát kapunk a manapság általánosan használt kodekekről, melyekről rövid leírást is kapunk (sajnos angolul), megtudhatjuk, hogy az illető kodek a gépünkön elérhető-e, telepítve van-e, illetve rendelkezünk-e a friss verzióval. Amennyiben telepíteni vagy frissíteni szeretnénk a kiválasztott kodeket, a letöltés gomb megnyomásával megnyílik egy böngészőoldal, ahonnan letölthetjük a kívánt kodeket (a click here linkre kattintva).

A program egy alapvetően jó ötletre épült, és bár a megvalósítással kisebb, a fordítással nagyobb gondjaim vannak (vannak itt-ott lefordítatlan funkciók, illetve a leírások nagyon hiányoznak a kodekek mellől), könnyen el lehet nézni az alkalmazás hibáit. Aki pedig úgy érzi, kifejezetten elégedett a programmal, az a fejlesztő munkáját pénzadománnyal is segítheti.

Értékelés: Egészen jó, de lehetne még jobb.

A program honlapja: http://www.jockersoft.com/english/codecinstaller.php

Direkt letöltés: innen (full package)


 
szerintem: (3/5)
szerintetek: (0/5)

Szerző: Tigris

2 komment

 

Címkék: codecinstaller

A bejegyzés trackback címe:

https://freeware.blog.hu/api/trackback/id/tr991705558

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

töklámpa 2010.02.05. 22:30:10

Kimaradt a leírásból: A programhoz .Net 2.0 kell!

Tigris 2010.02.05. 22:43:35

A .Net sajnos nem csak ehhez a programhoz kell, de mivel itt is találsz forrást hozzá, gondoltam nem írom le. Szerinted érdemes lenne a leírásokhoz hozzátenni ezt az infót?
Köszönöm az észrevételt!
süti beállítások módosítása