Hamarosan költözik a Freeware blogom. Pontos időpontot még nem tudok, és mindenkit megnyugtatok, hogy semmiről nem fog lemaradni. Az oldal működését szeretném áttenni a https://tigrincs.hu címre, illetve azon belül is egy alcímre (feltehetőleg freeware.tigrincs.hu), itt minden korábbi írás megtalálható lesz. További infók itt >

Pidgin 2.6.3

2009.11.25. 14:46

Pidgin ismertetésAz e-mailek felett eljárt az idő, manapság sokkal jobban szeretünk élő kapcsolatban lenni azzal, aki az internet túloldalán ül. Több tucat azonnali üzenetküldő áll a rendelkezésünkre a kommunikációra, sőt, a már ismertetett Skype az élő audio-video kapcsolattartás úttörője, és máig is élen járó résztvevője. A másik népszerű üzenetküldő a Microsoft Messengerból lett Windows Live Messenger (amit sokan hibásan MSN-nek hívnak, hiszen az MSN a Microsoft Network-öt, tehát a MS internetes szolgáltatásait fedi, Hotmailestül, Windows Live-ostul, Messengerestül). De sokan használnak ICQ-t, Google Talkot, Yahoo Messengert, AIM-et is, sőt, van aki FaceBookon tartja a kapcsolatot az ismerőseivel, és van, aki marad az ősöreg, ám a mai napig jól működő IRC-csatornáknál. Aki már most beleszédült a sok alternatívába, annak nyújtok egy egységes megoldást.

Először kezdeném a rossz hírrel, az audio/video kapcsolattartásról le kell mondani a közös nevező érdekében. Ugyanakkor megmarad minden más, a szöveges beszélgetés, a többkapcsolatos konferencia és a fájlküldés is. A kapcsolatok ugyanúgy csoportokba szervezve jelennek meg, mint az utánzott eredetiben is, és az ismerősök állapotát (online, nem elérhető, ne zavarj, offline) is ugyanúgy látjuk, ahol az illető adott meg, ott képpel is ellátva.

A program bővíthető és folyamatosan bővül bővítményekkel, a következő postban rögtön ismertetek is kettőt. Használhatunk egyedi mosoly-jeleket is, tehát ha valaki animált ikonokkal szeretné tarkítani, vagy épp olvashatatlanná tenni a beszélgetését, az ezt is megteheti. A különböző hangjelzéseket is beállíthatjuk, és a kezelőfelületet is testre szabhatjuk. A beszélgetéseket naplózhatjuk, hiszen a szó elszáll, az írás megmarad.

Aki nem szeretne élni az egyes üzenetküldők extra szolgáltatásaival (mert mondjuk amúgy sem szokott élni vele), vagy szeretné egy helyen tudni minden online kapcsolatát, annak jó választás a Pidgin.

A nyelv illeszkedik a Windows beállított nyelvéhez, átállítani kicsit körülményes, de át lehet, ha a Vezérlőpult (Control Panel)/Rendszer (System) ablakban a Speciális fülön (Advanced) a Környezeti változók (Environment Variables) gombra kattintva előjön egy ablak. A felső részen vegyünk fel egy új változót az Új gombra kattintva. A változó neve legyen PIDGINLANG, az értéke pedig hu (magyar nyelv), vagy a nyelv internetes kódja, pl. angol nyelv esetén en-US (amerikai) vagy en-GB (brit). Mindent okézhatunk, bezárhatunk, majd a Pidgin-t újraindítva már az újonan beállított nyelven fog futni az alkalmazás.

Értékelés: Már-már tökéletes. Ajánlom.

A program honlapja: http://www.pidgin.im/

Direkt letöltés: innen

A program legutolsó frissítését itt találod (Pidgin 2.6.6) >


 
szerintem: (4/5)
szerintetek: (0/5)

Szerző: Tigris

Szólj hozzá!

 

Címkék: pidgin

A bejegyzés trackback címe:

https://freeware.blog.hu/api/trackback/id/tr531551613

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása