Hamarosan költözik a Freeware blogom. Pontos időpontot még nem tudok, és mindenkit megnyugtatok, hogy semmiről nem fog lemaradni. Az oldal működését szeretném áttenni a https://tigrincs.hu címre, illetve azon belül is egy alcímre (feltehetőleg freeware.tigrincs.hu), itt minden korábbi írás megtalálható lesz. További infók itt >

Frissítés 2010. 05. 28.

2010.05.28. 10:13

Végre egy kicsit szinesebb lett a frissítések palettája, hogy hétvégére mindenkinek jusson egy kis telepítgetni, kipróbálni valója. A vad játékosok az ATI videokártya-meghajtó frissítésnek örülhetnek. Aki a hétvégét ház-átalakításra szeretné szánni, annak remek segédlet a Sweet Home háttervező és berendező új verziója. Aki mozizna, annak a DVDStyler DVD-szerkesztő és a K-Lite kodek-csomag lesz érdekesség, ez utóbbi teljesen új és friss tartalommal. (Sajnos ezúttal a Mega változatból még kicsit csúszik a hivatalos 6.0.0-s változat.) Aki pedig a számítógépe lelkét szeretné pátyolgatni, az a Glary Utilities-t segédprogram-csomagot, a Dexpotot, mellyel egyszerre több asztalt is varázsolhat a monitorra, vagy a CCleaner rendszertakarító programot fogja letölteni. A szokásos Spybot frissítés pedig mindenkinek erősen ajánlott, aki biztonságban szeretné tudni a gépét.

Az egyik ajánlatom egy remek magyar fejlesztés, mellyel még időben kiderülhet, hogy az új szekrény nem fog elférni a nappaliban, hogy az ajtót épp a polctól nem fogjuk tudni kinyitni, hogy a radiátor túl közel fog kerülni a TV-állványhoz, de azt is leellenőrizhetjük, hogy a szoba bútorzatához, színvilágához milyen színű fal fog legjobban illeni – ráadásul mindezt úgy, mintha az elkészült szobában járnánk-kelnénk. A Sweet Home 3D tehát egy olyan alkalmazásról, amivel modellezhetjük házunkat, szobáinkat, teljesen mérethűen bebútorozhatjuk, kifesthetjük, s ha elkészült, be is járhatjuk. A program amellett, hogy természetesen magyarul is tud, remekül használható, bútorokból is bőséges a készlet, de ha jártasak vagyunk 3D-modellezésben, akkor saját egyedi darabjainkkal is megtoldhatjuk a készletet. A program annyira élvezetes, hogy amikor az ismertetőt írtam, elgondolkodtam, hogy vajon ne rakjam-e a játékok közé.

Amennyire látványos a Sweet Home 3D, annyira szerényen bújik meg a számítógépünkön a K-Lite kodek csomag. Ennek ellenére nagyon sokat segít, jó szolgálatot tesz a mozizásban, hiszen pont annyi okos segédprogram és dekóder van a csomagban, amennyire szükségünk van. Hogy minél jobban kiszolgálja az igényeket, ennek megfelelően eleve háromféle csomagban elérhető a telepítője: a Basic csak a legszükségesebbeket telepíti, a Standard mindent, amire szükségünk lehet, míg a Full néhány extra eszközzel is megtoldja a csomag tudását. A jelenleg még nem frissült Mega csomag igazából azoknak jön jól, aki kifejezetten videózással, vágással, DVD-szerkesztéssel foglalkozik, remélhetőleg ebből is pár napon belül befut hivatalosan a 6.0.0-s csomag is. Tehát ha azt szeretnénk, hogy mozizásunk kellemetlen hibáktól, elnémulásoktól, és hasonló bosszantó meglepetésektől mentes legyen, akkor használjuk bátran valamelyik K-Lite csomagot!

És íme a hét második felére érkezett frissítések listája:

  • ATI Catalyst 10.5
  • CCleaner 2.32.1165
  • Dexpot 1.5.2 Build 1162
  • DVDStyler 1.8.1
  • Glary Utilities 2.23.0.923
  • K-Lite Codec Pack 6.0.0 / 64bit 3.5.0
  • Spybot S&D updates 2010-05-26
  • Sweet Home 3D 2.4

 

ATI Catalyst 10.5

Direkt letöltés: innen (XP), innen (XP 64bit), innen (Vista) vagy innen (Vista 64bit)

Ugrás az ismertetőre >

 

CCleaner 2.32.1165

A program honlapja: http://ccleaner.com/

Direkt letöltés: innen vagy innen (telepítés nélkül futtatható változat)

Ugrás az ismertetőre >

 

Dexpot 1.5.2 Build 1162

A program honlapja: http://dexpot.de/

Direkt letöltés: innen vagy innen (telepítés nélkül futtatható változat)

Ugrás az ismertetőre >

 

DVDStyler 1.8.1

A program honlapja: http://www.dvdstyler.de/

Direkt letöltés: innen

Ugrás az ismertetőre >

 

Glary Utilities 2.23.0.923

A program honlapja: http://www.glaryutilities.com/gu.html

Direkt letöltés: innen vagy innen (telepítés nélkül futtatható változat)

Ugrás az ismertetőre >

 

K-Lite Codec Pack 6.0.0 / 64bit 3.5.0

A program honlapja: http://www.free-codecs.com/download/K_Lite_Codec_Pack.htm
és  http://www.free-codecs.com/download/K-Lite_Codec_Pack_64-bit.htm (64 bit)

Direkt letöltés: innen (64bit, a Download K-Lite Mega Codec Pack 5.9.0 linkre kell kattintani)
vagy innen (a Download K-Lite Codec Pack 6.0.0 BASIC, STANDARD ill. FULL linkre kell kattintani)

Ugrás az ismertetőre >

 

Spybot S&D updates 2010-05-26

A program honlapja: http://www.safer-networking.org/hu/index.html

Direkt letöltés: innen

Ugrás az ismertetőre >

 

Sweet Home 3D 2.4

A program honlapja: http://sweethome3d.sourceforge.net/

Direkt letöltés: innen

Ugrás az ismertetőre >


 

A bejegyzés trackback címe:

https://freeware.blog.hu/api/trackback/id/tr32037345

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása