Hamarosan költözik a Freeware blogom. Pontos időpontot még nem tudok, és mindenkit megnyugtatok, hogy semmiről nem fog lemaradni. Az oldal működését szeretném áttenni a https://tigrincs.hu címre, illetve azon belül is egy alcímre (feltehetőleg freeware.tigrincs.hu), itt minden korábbi írás megtalálható lesz. További infók itt >

Frissítés 2010. 06. 10.

2010.06.10. 10:11

Remélem mindenki élvezi ezt a finom meleget, és keveset ül a gép előtt. Kicsit félve írom le, hogy apró frissítést kapott az időjós program, a YoWindow: a páratartalomról is ad már információkat. Remélem ez nem fog nagy ködöket és egyéb meteorológiai anomáliákat okozni a napokban. A hétfői frissítésből kihagytam, de most pótlom, hogy az AIMP zenelejátszó frissülésével egyidőben a két hangkonvertáló testvér-alkalmazása is új verziószámot kapott: a Toolsrol, azaz az AIMP Converterről és az AIMP Recorderről van szó. A játékosok számára megérkezett a félévente frissített DirectX alrendszer 9.29-es változata. A kevés látványos változás ellenére 10-es verziószámot kapott az Autoruns, de frissült a PDF-Xchange PDF-olvasó, a Picasa képnézegető és -rendezgető és a virtuális PC-t futtató VirtualBox alkalmazás is. És persze itt van az elmaradhatatlan Spybot S&D minta is.

És most következzék a blogíró ajánlata, az Autoruns. Sokan azt hiszik, hogy egyszerre csak 1-2 program fut a gépükön, és nem értik, mitől lassul le egyszercsak az addig gyorsan futó gépük. Ha futtatjuk ezt a kis segédprogramot, megtudhatjuk, mennyi folyamat, program, szolgáltatás indul el automatikusan, a gép indításakor. Rengeteg! A hosszú listát böngészve beláthatjuk, hogy a gép nem unatkozik, míg mi a kávénkat szürcsöljük, hanem hasznos, vagy kevésbé hasznos funkciói élednek fel a gépnek. Persze ezek közül nem mindegyiknek szükséges az automatikus indulása: ezeknek a felesleges terheknek, ballasztoknak az eltávolítására, kikapcsolására íródott ez a program. Mivel ez nem egy kezdőknek való feladat, adott esetben a gépünk jó működését is megzavarhatjuk vele, ezért csak azok vessék bele magukat az automatikusan induló dolgok „kigyomlálásába”, akik legalább egy kicsit értenek hozzá. És persze azok, akik tudnak angolul, lévén hogy a program nyelve angol.

A másik ajánlatom azoknak szól, akik a nemrég ismertetett CUEToolst túl bonyolultnak találták, valami egyszerűbbet szeretnének, vagy főleg mp3-akat szeretnének átkódolni. Az AIMP Tools két tagja közül a Converter a hangfájlok és audio CD-k konvertálására, a Recorder pedig hangok külső forrásból (pl. mikrofon, audio bemenet, pl. régi lemezjátszó, magnó) való rögzítésére remek eszköz. Mindkét program kicsi, gyors, könnyen kezelhető, azt a keveset tudja, amire készült, de arra kiváló. E két program esetében az sem nehezíti a használatot, ami az Autoruns esetében fenn állt, ugyanis mindkét segédprogram le van fordítva magyarra.

A frissített programok listája pedig a következő:

  • AIMP Tools 2.61.570 (Converter & Recorder)
  • Autoruns 10
  • DirectX 9.29.1962 2010 június
  • PDF-XChange Viewer 2.052
  • Picasa 3.6.105.67
  • Spybot-Search & Destroy updates 2010-06-09
  • VirtualBox 3.2.4.62467
  • YoWindow 2.0 2010-06-08

 

AIMP Tools 2.61.570 (Converter & Recorder)

A program honlapja: http://aimp.ru/index.php?do=lang&lng=en

Direkt letöltés: innen

Ugrás az ismertetőre >

 

Autoruns 10

A program honlapja: http://technet.microsoft.com/en-us/sysinternals/bb963902.aspx

Direkt letöltés: innen

Ugrás az ismertetőre >

 

DirectX 9.29.1962 2010 június

Direkt letöltés: innen

Ugrás az ismertetőre >

 

PDF-XChange Viewer 2.052

A program honlapja:
http://www.tracker-software.com/product/pdf-xchange-viewer/feature_list

Direkt letöltés: innen vagy innen (telepítés nélkül futtatható változat)

Ugrás az ismertetőre >

 

Picasa 3.6.105.67

A program honlapja: http://picasa.google.com/

Direkt letöltés: innen

Ugrás az ismertetőre >

 

Spybot-Search & Destroy updates 2010-06-09

A program honlapja: http://www.safer-networking.org/hu/index.html

Direkt letöltés: innen

Ugrás az ismertetőre >

 

VirtualBox 3.2.4.62467

A program honlapja: http://www.virtualbox.org/

Direkt letöltés: innen

Ugrás az ismertetőre >

 

YoWindow 2.0 2010-06-08

A program honlapja: http://yowindow.com/

Direkt letöltés: innen

Ugrás az ismertetőre >


 

A bejegyzés trackback címe:

https://freeware.blog.hu/api/trackback/id/tr322070652

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

apacuka11 2010.06.10. 15:33:49

HHáát ez a kis progi fenomenális, nem is értem, hogy sok "nagy" (má méretben)mi a lófüttyöt erőlködik.
A multkori pro. lasso-nál gondoltam pont valami ilyesmire...Hurrá!
Kár, hogy nem beszéli a Magyart...
Mellesleg azt szeretném kérdezni, nem létezik e olyasmi szoftver, ami beboot-olja a számítógépet x időpontban, gondolok itt az ébresztő funkson-ra, hogy teszem föl elindítja nekem az AIMP2-t, vagy a kakaskukorékolást, mert most szegényen gégemetszést kellett végrehajtanom, kakasleves ügyből kifolyólag...
No a rádiózás nálam új fejezethez érkezett, neked köszönhetően.
Hálából megadom a mult heti lottószámokat...

Tigris 2010.06.10. 16:55:24

@apacuka11: Ha egyszer kosárcsapatom lesz, téged foglak pompomoslánynak hívni, olyan lelkesítő tudsz lenni. :D
Mellesleg kérdezd meg. Ha megkérdezed, az lesz majd a válaszom, hogy van is ilyen program meg nincs is. A gép indítását a BIOS végzi, ennek kéne tudnia ezeket a funkciókat. Van olyan alaplap, ami egy adott időpontban elindítja a gépet, de ezek általában nem a gép elindítását, hanem az energiatakarékos alvó módból ébresztik fel a gépet, ezt angolul „RTC Alarm”-nak hívják. Ha ilyet tud az alaplapod, akkor van erre mód, ilyenkor kicsit korábban felébreszted a gépet, majd időzítve beállítasz egy programot, mondjuk az AIMP-et hogy zörögjön neked.
Ha netán van a házi hálózatban olyan gép, ami szinte állandóan megy, akkor azt is használhatod a távirányításra, feltéve, hogy az alaplap tud Wake On LAN funkciót. Ha tud, akkor egyrészt fel tudja ébreszteni a gépedet, másrészről pedig a megfelelő jogosultságok birtokában el is indíthat programokat. Ebben nem vagyok biztos, de ha olyan routered (hálózat-elosztó eszköz), amiben van ilyen funkció, akkor azzal is felkeltheted a gépedet.

apacuka11 2010.06.11. 08:32:25

Ég a napmelegtől a kopár szik sarja
Yowindow programom remélem meghallja...

Az én alaplapom olyan komoly,hogy a kondik
benne a Quazi Modo hátát formázzák,
úgy hogy ébresztésre nem fog menni. (örülök,
hogy a nyomógombjával felébred...)
Ha jól láttam MSI MS-6323 űrcomputer
alaplap, még tán Árpád atyánk tesztelte, a
vereckei hágó árnyékos ölén...
A router(DI-524) meg a modem D-Link-es,oszt
kissé túl bonyolult nekem...

apacuka11 2010.06.11. 08:40:46

Jahh...
A kánikulára való tekintettel, nincs
valami ventillátoros screen saver-ed?

apacuka11 2010.06.12. 07:28:53

Te Tigri, a
Startup Delayer
megér egy misét?

Tigris 2010.06.12. 07:38:08

Misét? Persze, a legközelebbi vasárnap lesz.
Te szeretnél misét tartani, vagy azt szeretnéd, hogy én tartsak? :)
Viccen kívül… elvileg érdemes vele játszogatni, ha tudod nagyjából, hogy mik azok a dolgok, amiket késleltetni kell, és hogy mennyire. Ezt egy stabil, állandónak tekinthető gépen ki lehet mérni, meg lehet figyelgetni, és akkor is érdemes vele szórakozni, ha valami rögtön el akar indulni, és sok más programnak várnia kell rá. Viszont ha néha változik a géped, pl. telepítesz rá automatikusan induló cuccokat akkor minden ilyen akciónál a „rajtsorrendet” és a „köridőket” újra kell kalkulálni. Ráadásul nincs igazából recept arra, hogy mit érdemes később indítani és mennyivel. Ha valaki akar vele játszogatni, akkor megér egy misét, főleg ha sikerül jól beállítani a programot, de ez nem egy könnyű feladat.
süti beállítások módosítása