Hamarosan költözik a Freeware blogom. Pontos időpontot még nem tudok, és mindenkit megnyugtatok, hogy semmiről nem fog lemaradni. Az oldal működését szeretném áttenni a https://tigrincs.hu címre, illetve azon belül is egy alcímre (feltehetőleg freeware.tigrincs.hu), itt minden korábbi írás megtalálható lesz. További infók itt >

O&O DiskStat 2 Pro

2010.03.31. 10:11

Az O&O fejlesztőcég jóvoltából egy újabb lemezterület-elemző program lett elérhető ingyen. Bár úgy érzem, már sikerült két nagyon jó programot találnom erre a célra, mindenkinek ajánlom, hogy tegyen egy próbát a DiskStat-tal, mert ha a WinDirStat-nál és a Disk Space Fan-nál használhatóbbnak tűnik, akkor bizony egy 30 eurós beruházást intézünk el ingyen, egy egyszerű kérdőív kitöltésével. A program valahol a két program között helyezkedik el, kicsit okosabb, mint a Disk Space Fan, és kicsit könnyebben gyorsabb, kezelhetőbb és egyértelműbb a már nem fejlesztett WinDirStat-nál.

Ahogy ezt már lassan megszokhatjuk, az O&O Software időről időre előrukkol olyan ajánlatokkal, amik megkönnyítik az ingyenes és legális szoftverhez jutást. Az O&O Defrag kapcsán már találkozhattunk az akcióval, hogy egy régebbi, de még mindig nagyszerűen hasznáható programhoz ingyenesen kaphatunk teljes értékű aktivációs kulcsot egy egyszerű kérdőív kitöltésével. Húsvéti meglepetésként most a tárhely-elemző alkalmazásuk, a DiskStat került sorra.

Töltsük ki az alábbi linken elérhető kérdőívet, melyben csupán a megszólítást (Salutation), a kereszt- (First name) és családnevünket (Last name) és az e-mail címünket kell megadnunk, el kell fogadnunk a felhasználási szerződést (Yes, I have read…), majd elküldenünk a kérdőívet a submit form gomb megnyomásával. Ezek után 1-2 órán belül e-mailben kapjuk meg a regisztrációs adatokat, a névnek és a cégnévnek általában a megadott e-mailt kell majd megadnunk, a sorozatszám pedig a kötőjelekkel elválasztott számsorozat lesz. Természetesen addig is letölthetjük a programot az alábbi linkekről, s a regisztrációig is kipróbálhatjuk.

A program sajnos szokás szerint angol nyelvű, de használata nagyon hasonlít a már említett két programhoz. A két felső panelen egy hagyományos, Intézőből megszokott mappa- és fájllista található, alatta pedig egy meghajtóra vonatkozó, és egy aktuális mappa-tartalomra vonatkozó diagram látható, ez utóbbi lehet kördiagram, oszlopdiagram, vagy terület-beosztásos diagram, és csoportosíthatjuk a tartalmat tipus és hely szerint. Az elemzésből csinos jelentéseket lehet készíteni, amit képként is lehet menteni, vágólapra lehet másolni, vagy ki lehet nyomtatni.

Ajándék lónak ne nézd a fogát, tartja a mondás… Ebből a mondatomból érezhető, hogy annyira nem felhőtlen az örömöm, mint az O&O Defrag esetén. A programnak vannak erősebb és gyengébb pontjai. Egy profi programtól több diagrammot, több elemzési módszert, kimutatást, rendezést, beállítást, úgy általában több lehetőséget várok, kicsit csalódás, amennyit tud a program. Ugyanakkor amit tud, azt a másik két ismertetett programnál gyorsabban csinálja, és a kezelőfelületet sem tudom szidni, tiszta, világos, egyértelmű, fájlokra, mappákra kattintva a standard fájl/mappa helyi menük jönnek fel. Ha ez egy régebbi változat lenne, még tudnék örülni neki, de hogy egy ilyen nagy céget egy ilyen vérszegény program képviselje ebben a kategóriában, az azért szerintem kevés. No de nem akarok senkit lebeszélni a programról, elvégre egy jól használható, ingyenes alternatíváról van szó, tehát 5 perc kipróbálást és egy kérdőív-kitöltést szerintem mindenképpen megér. De az értékeléssel szőrös szívű leszek.

Értékelés: Egy próbát megér, de van még mit javulnia.

A program honlapja:
http://www.oo-software.com/home/en/products/oodiskstat/index.html

A kérdőív az ingyenes regisztrációhoz: itt található

Direkt letöltés: innen vagy innen (64bit)


 
szerintem: (2/5)
szerintetek: (3/5)

A bejegyzés trackback címe:

https://freeware.blog.hu/api/trackback/id/tr271882977

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása