Hamarosan költözik a Freeware blogom. Pontos időpontot még nem tudok, és mindenkit megnyugtatok, hogy semmiről nem fog lemaradni. Az oldal működését szeretném áttenni a https://tigrincs.hu címre, illetve azon belül is egy alcímre (feltehetőleg freeware.tigrincs.hu), itt minden korábbi írás megtalálható lesz. További infók itt >

Songbird Media Player 1.4.3

2010.05.05. 10:29

Régebben foglalkoztam a szórakozással, az egyszerű zenehallgatással, ahogy azt az ember a nappaliban, a hifi mellett megszokta. Mert sokszor nem akarunk törődni azzal, hogy a gépünkön hol és melyik fáljt szeretnénk lejátszani; csak egyszerűen zenét szeretnénk hallgatni, mondjuk kedvenc számainkat egy adott előadótól, válogatás, bíbelődés nélkül. A Winamp szolgáltatásai jónak mondhatók, de alapvetően mégsem a médiatárunk kezelése volt az elsődleges funkció. Az MP3Tag-gel akkurátusan rendet tehetünk zenéink információ-cimkéi között, illetve magukat a fájlokat is szépen helyretehetjük a cimkék alapján, de azért ez mégsem az igazi. Az AIMP pedig egy nagyszerű zenelejátszó, de a médiatárunkat nem kezeli. Hát akkor lássunk valami igazán jót.

A Songbird egy zenetár és egy zenelejátszó egyben: bár sem a katalogizáló része, sem a zenelejátszó része nem annyira jó, hogy a kategóriában a legjobb legyen, mégis így egybeépítve a kettőt, egy igen jól használható ötvözetet képez belőlük. Természetesen mind a katalógizáló, mind a zenelejátszó funkciók közül az általánosakat tudja a program, tehát pl. tud lejátszási listát keverni, ismételni, belekeresni a zenébe, van hangszínszabályzó, de a listákat is lehet menteni, ahogy az egyes számokhoz tartozó cimkéket is lehet szerkeszteni, és hozzájuk borítókat keresni a neten. A médiatár kereshető, illetve műfaj, előadó, album szerint szűrhető, a számokat pedig az előzők mellett cím, hossz és értékelés szerint rendezhetjük, de a zenelista rengeteg további cimkét is meg tud jeleníteni, s egyben ezek alapján is rendezhető.

A program kinézetét természetesen le lehet váltani, s aki szeretné mindig szem előtt tartani a lejátszópanelt, ám nagy neki az alkalmazás ablaka a médiatár miatt, annak az AIMP-hoz és a Winamp-hoz hasonlóan van kompakt, csíkszerű megjelenítése is, ami természetesen beállíthatóan mindig előtérben maradhat, a többi program felett. A külsők mellett kiegészítéseket, új nézeteket is le lehet tölteni, ezek közül a legszebb, leglátványosabb a Mediaflow nevű, lapozható borítókat megjelenítő modul. A médiatárhoz ráhúzással, és a fájlmenüben több lehetőséggel (keresés, zenefájlok, podcastok, online rádióadók URL-jének megnyitása, lejátszólisták importálása) lehet anyagot hozzáadni. A program telepítéskor rákérdez egy rakás bővítmény telepítésére, ezek mind zene- és zeneszövegforrásokkal, vásárlási és CD-írási lehetőségekkel bővítik az alkalmazás lehetőségeit, ebből ki-ki válogathat szája íze szerint. A felhasználási szerződést leszámítva a kezdetektől magyarul kommunikál velünk a program, méghozzá nagyon jól, dícséret illeti a minőségi fordítást. Arról nem is szólva, hogy komoly fizetős programok hasonló tudás ellenében jelentősen nagyobb területen telepszenek el a gépen.

Összességében ha valaki szereti a bíbelődésmentes zenehallgatást, netán nagyobbacska zenegyűjteménye van, akkor remek társa lesz ez a zenetár/zenelejátszó.

Értékelés: Kihagyhatatlan! Töltsd le most!

A program honlapja: http://getsongbird.com/

Direkt letöltés: innen vagy innen (telepítés nélkül futtatható változat)


 
szerintem: (5/5)
szerintetek: (0/5)

Szerző: Tigris

Szólj hozzá!

 

Címkék: songbird

A bejegyzés trackback címe:

https://freeware.blog.hu/api/trackback/id/tr721975974

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása