Hamarosan költözik a Freeware blogom. Pontos időpontot még nem tudok, és mindenkit megnyugtatok, hogy semmiről nem fog lemaradni. Az oldal működését szeretném áttenni a https://tigrincs.hu címre, illetve azon belül is egy alcímre (feltehetőleg freeware.tigrincs.hu), itt minden korábbi írás megtalálható lesz. További infók itt >

ChromePlus 1.2.6

2009.10.18. 15:18

ChromePlus ismertetésSokáig MS Internet Explorert használtam (Netscape után... aki emlékszik még rá), aztán az egyre nehézkesebb működése, veszélyei miatt áttértem Firefoxra. Tetszett, okos volt, atomstabil, bővíthető, de mivel ez utóbbi jellemzőével sokszor éltem, ezért az is elkezdett túl lassú lenni. Kipróbáltam a Google böngészőjét, a Chrome-ot. Tetszett, sokat használtam, a tesztekben is jól szerepel, gyors volt, stabil. Igen ám, de nem volt ínyemre, hogy a felhasználó mappái közé települ és nem a program files-ba, hogy bizonyos funkciók hiányoztak belőle. Ekkor felfedeztem egy Chrome-ra épülő dolgot, ami rendelkezik az ős minden jó tulajdonságával, ám mégis kicsit összeszedettebb és funkcióiban is hallgattak a Chrome-használók panaszaira.

szerintem: (5/5)
szerintetek: (3/5)

Szerző: Tigris

14 komment

 

Címkék: chromeplus

GLTron 0.70

2009.10.18. 09:49

GLTron ismertetésMivel vasárnap van, biztos vannak akik a komolykodás helyett inkább játszanának. Most rájuk gondolva ajánlok egy ingyenes játékot.

Az 1982-es Tron c. film sok számítógépes játékot megihletett már, különösen a fénymotoros jelenet. Persze akkoriban a filmhez hasonló 3D-s játékgrafikáról nem is álmodhattunk, maradt a "fekete alapon kék csík kergeti a piros csíkot", amit mindenki a saját fantáziájához mérten igyekezett kiszínezni. Aztán jöttek a 3D-s videokártyák, jött a Wolfenstein, a Doom, és hirtelen mindenki elfeledkezett a Tron motorversenyéről.

Szerző: Tigris

· 2 trackback Szólj hozzá!

 

Címkék: gltron

PicPick 2.1.2

2009.10.17. 19:22

PicPick ismertetésA blogot egy nagyszerű és picike programmal kezdem, amiről elsőre el se hittem, hogy ingyenes. Kb. 2,5 megát foglal el a gépen, tehát minden gépen elfér, ugyanakkor webeseknek, grafikával foglalkozóknak, de még rosszul látóknak is igen hasznos dolog. Kicsit bajban vagyok a kategorizálásnál, a sokrétű tudása miatt. Első látásra képlopó program, ami szinte minden lehetséges képforrásból tud menteni: teljes képernyő, ablak, kontroll, régió, kijelölt részlet. Persze DirectX képet nem ment, viszont amit hiányolok belőle (és pl. a HyperSnap tudja...) az a szöveg mentése. Sebaj. Természetesen fájlba, programba (saját szerkesztője is van), FTP-re, vágólapra is ment, BMP/JPG/GIF/PNG-ben, szerintem ez elég jó.

 
szerintem: (5/5)
szerintetek: (0/5)

Szerző: Tigris

2 komment

 

Címkék: picpick

süti beállítások módosítása