Hamarosan költözik a Freeware blogom. Pontos időpontot még nem tudok, és mindenkit megnyugtatok, hogy semmiről nem fog lemaradni. Az oldal működését szeretném áttenni a https://tigrincs.hu címre, illetve azon belül is egy alcímre (feltehetőleg freeware.tigrincs.hu), itt minden korábbi írás megtalálható lesz. További infók itt >

7-Zip 9.07 Beta

2009.10.20. 14:59

7-Zip ismertetésA CCleaner kapcsán már írtam, hogy helyből sosem lehet elég egy gépen. De sokszor adódik, hogy nem a helyhiány miatt szeretnénk "összecsomagolni" fájlokat, mert így kisebb lesz, hanem vagy mert így egy fájlban, egy "csomagban" lehet kezelni, a mappastruktúrát megtartva, vagy mert jelszóval még védhetjük is adatainkat a külső szemlélődő elől. DOS-os időkből még emlékezhetünk az ezt a célt szolgáló PKPak, PKZip, ARJ és a RAR programokra, Windowson pedig a WinZip és a WinRar a legelterjedtebb tömörítő. De nem feltétlenül a legjobb. Most ajánlok egyet, ami amellett, hogy az egyik legjobb tömörítési arányt adja, még ingyenes is.

szerintem: (5/5)
szerintetek: (5/5)

Szerző: Tigris

4 komment

 

Címkék: 7zip

Winamp 5.56

2009.10.20. 10:10

Winamp ismertetésVitathatatlanul az internet történelmét is befolyásoló kis programról írok most, mely ugyan átélt már tulajdonosváltást, kinézetváltást és számos funkcióval is bővült, mégis a mai napig, ha zenehallgatásról van szó, akkor a legtöbb embernek a WinAmp jut eszébe. Ez volt az a könnyen kezelhető, pofás programocska, ami sok versenytársát padlóra küldte, ami az mp3 formátum mellett az internetes szórakoztatás egyik motorja volt, és amiben először találkoztunk a kezelőfelület egyszerű cseréjével, a "skin"-ekkel. A Winamp első verzióját 1997-ben tették közre, szerencsére a mai napig megmaradt ingyenesnek, ha eltekintünk 1-2 fizetős funkciótól, amit arra amúgy is alkalmasabb programokkal érdemesebb végeztetni.

szerintem: (5/5)
szerintetek: (0/5)

Szerző: Tigris

Szólj hozzá!

 

Címkék: winamp

Notepad++ 5.5.1

2009.10.19. 15:08

Notepad++ ismertetésKétségkívül ez az az ingyenes program, amit talán a legsűrűbben használok. Nagyon sok fizetős texteditort messze lehagy a tudásával, miközben gyors és ingyenes maradt. Aki szöveges fájlokkal dolgozik, legyen az egyszerű szöveg, HTML kód, C++ programkód, vagy akár ASCII-art, annak nem tudok jobbat ajánlani.

 
szerintem: (5/5)
szerintetek: (5/5)

CCleaner 2.24.1010

2009.10.19. 09:12

CCleaner ismertetésSzabad helyből sosem elég, már csak azért sem, mert mindig csak fogy és fogy. Az internetet böngészve a letöltött oldalelemek ugyanúgy foglalják a helyet, mint a különböző programok, vagy épp az op. rendszer frissítései, vagy a telepített-használt-eltávolított programok maradványai. De a rendszer lassul is a registry-ben és a memóriában felhalmozódó haszontalan infóktól. Íme egy program, ami a rendszeres takarítást végzi el nekünk.

szerintem: (5/5)
szerintetek: (0/5)

Szerző: Tigris

Szólj hozzá!

 

Címkék: ccleaner

süti beállítások módosítása