Hamarosan költözik a Freeware blogom. Pontos időpontot még nem tudok, és mindenkit megnyugtatok, hogy semmiről nem fog lemaradni. Az oldal működését szeretném áttenni a https://tigrincs.hu címre, illetve azon belül is egy alcímre (feltehetőleg freeware.tigrincs.hu), itt minden korábbi írás megtalálható lesz. További infók itt >

Circle Dock 1.0

2010.01.25. 11:38

Circle Dock ismertetésEgyszer már írtam a Free LaunchBar nevű indítópanelről, ami nálam a start menüt váltotta ki. Az efféle gyorsindító alkalmazásokból tengernyi van, mindenféle formában és árfekvésben lehet találni, működési elvükben van ami a Vistát, van ami a MacOS-t utánozza, és van, ami teljesen új utakat keres. Az FLB-vel a magam részéről teljesen elégedett vagyok, de biztos vagyok benne, hogy van, akinek túl puritán - mert az ilyen programok ízlés kérdései leginkább. Mutatok egy érdekes alternatívát.

Mint a neve is mutatja, az a felület, ahová a kedvenc programjainkat tudjuk felpakolni, ebben a programban egy kör, illetve ellipszis, melynek méretét és "kapacitását" szabadon beállíthatjuk. Ez a kör beállítható billentyűkombinációra, egérgombra, vagy alapesetben az egér középső gombjára kattintva bújik elő, s tűnik el.

A körön kilenc ikonnak van hely, (ez akármilyen shortcut/gyorsindító ikon lehet, mutasson akár dokumentumra, programra, webes címre, bármire) de ízlés szerint beállíthatóan akár több tucat is elfér egy átlagos monitoron. Akinek ez sem elég, az csoportosíthatja is a cuccait mappákba is, melyeknek egyedi ikont is adhat, s mikor erre kattint, a körbe a mappában levő dolgok kerülnek (visszalépni a kör közepébe kattintva lehet). A körön levő elemeket az egérgörgővel forgatni is lehet, ha valakinek ez fekszik jobban, vagy mondjuk azért, mert a programot a monitor egyik sarkába húzta, s mindig csak egy szeletet lát belőle.

Az alkalmazás kezelése teljesen logikus és egyszerű, az alapvető műveleteket egérrel húzkodva elérjük, minden mást jobb kattintással tudunk előcsalni, pl. az új mappa hozzáadását, vagy a beállításokat. A törléshez pedig mindig elég csak lehúzni a gyűrűről a törlendő elemet.

Nem csak mappát, dokumentumra, programra, vagy webes címre mutató elemet lehet a körön elhelyezni, hanem különleges elemet is, pl. a hálózati helyekre, a vezérlőpultra, a leállításra, vagy sok más hasonló rendszerelemre mutató ikont is.

A képen lehet látni egy érdekeset, amit folder stacknek hívnak, ez egy mappában levő ikonokat nem a gyűrűn nyit meg, hanem vagy egy külső lapon, vagy pedig legyezőszerűen az ikonból kinyitva.

A program bár tud magyarul, ez legfeljebb arra jó, hogy aki semmit nem tud angolul, az ne riadjon vissza a használattól. Szerintem valami buta szótár-automatával lett fordítva az alkalmazás, szóval lehet, hogy leporolom az angoltudásom, és inkább lefordítom a köz javára az egészet, és leközlöm a javított nyelvi fájlt. Persze ez nem most lesz, de lehet a kommentekben bíztatni!

Ugyanakkor a program előnyére legyen szólva, hogy nagyon sok innovatív ötletet és tervet látok a honlapján, mint pl. a médiavezérlés, az online szolgáltatások figyelése (e-mail-ellenőrzés, időjárásfigyelés), az óra/naptár és rendszer-mutatók kijelzésének beépítése (több infó itt). Az alkalmazásban rengeteg kiaknázható lehetőség van, remélem a fejlesztői élnek vele, és a frissítésekben beszámolhatok ezekről.

Értékelés: Már-már tökéletes. Ajánlom.

A program honlapja: http://circledock.wikidot.com/

Direkt letöltés: innen

A program legutolsó frissítését itt találod (Circle Dock 1.5.4) >


 
szerintem: (4/5)
szerintetek: (0/5)

Szerző: Tigris

2 komment

 

Címkék: circle dock

A bejegyzés trackback címe:

https://freeware.blog.hu/api/trackback/id/tr171700260

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

apacuka11 2010.02.12. 20:31:00

"le po ro lom az an gol tu dá som, és in kább le­for dí tom a köz ja vá ra az egé szet, és le köz löm a ja ví tott nyel vi fájlt"
Én biztosan nagyon megköszönném...
Kár,hogy az O&O defrag 10-et nem lehet...
,de azt a tippet is köszönöm.

Tigris 2010.02.13. 13:48:41

Egy kis türelmedet kérem, mert most kicsit fejreállt a gépem, de ha már egy köszönetet kapok érte, akkor lefordítom! :)
Sajnálom, hogy az O&O-val kicsit bicegős segítséget kaptál, szívesen mondanám, hogy leírom a használatát, de most kicsit nehézkes... De ha gondolod, és kicsit később erre is visszatérhetünk!
süti beállítások módosítása