Hamarosan költözik a Freeware blogom. Pontos időpontot még nem tudok, és mindenkit megnyugtatok, hogy semmiről nem fog lemaradni. Az oldal működését szeretném áttenni a https://tigrincs.hu címre, illetve azon belül is egy alcímre (feltehetőleg freeware.tigrincs.hu), itt minden korábbi írás megtalálható lesz. További infók itt >

Frissítés 2010. 06. 07.

2010.06.07. 14:16

A hétvégén kiderült, a nagy szakállas is olvassa a Freeware Blogot fent a felhők közt, hiszen valóban csillagos ég alatt figyelhettük az éjszakai égboltot a friss Stellariummal. A mostani frissítés sem ilyen nagy szenzációkat, sem újabb természeti fordulatokat nem tartogat, csupán kisebb változtatásokról, fejlesztésekről, hibajavításokról tudok beszálmolni. Talán a legjelentősebb változáson a Calibre ment keresztül, számos fejlesztést kapott a program kezelőfelülete, a könyvadatbázis és az illeszkedő eszközök száma is megnőtt: többek közt már az új iPad-ünk könyvtárát is menedzselhetjük vele. A zenekedvelők az új AIMP-nek és Songbirdnek örülhetnek, a hálózati alkalmazások köréből a FileZilla FTP kliens, a Simple Port Forwarding router-beállító program és a Namebench hálózati tesztprogram frissült. Vigyázat, aki a Simple Port Forwarding egy korábbi, 2.x-es változatát használja, gondolja meg a frissítést, hiszen a program fizetős lett, a letölthető változat használhatósága viszont korlátozott! Ajánlom a telepítés előtt a telepítést nem igénylő változat kipróbálását! Frissült még a 7-Zip tömörítő is, de sajnos a sokak által kért ellenőrző-hibajavító funkció még nem került bele. S végül a sort a Dexpot zárja, az új változatban inkább hibajavítások és kisebb finomítások vannak.

A mai ajánlataim közül az első az AIMP zenelejátszó program. Sokáig WinAmp-ot használtam, meg voltam vele elégedve. A blog kapcsán megismerkedtem ezzel az orosz fejlesztésű programocskával, aminek tudása megegyezik a WinAmp-éval, igyanakkor megmaradt kicsinek, gyorsnak és a kezelőfelületét is megszerettem. Egyszóval elhódított a WinAmp-tól. A funkcióit nem sorolnám, gyakorlatilag mindent tud, amit a híres elődje, ennek ellenére az erőforrás-igénye szerényebb. Van beépített cimkeszerkesztője,netes rádiókat is hallgathatunk vele, rendezgethetjük vele a zenetárunkat is és a WinAmp pluginjei is használhatók vele. Az egyik nekem leginkább tetsző funkciója a lejátszási listák kezelése: füleken gyűjti az eddig használt listákat, tehát ha van néhány kedvenc albumunk, vagy playlist-ünk, akkor ezeket nem kell mindig keresgetni a gépen: elég csak a fülek közt kikeresni azt. Aki már használta a WinAmp-ot zenehallgatásra, annak azért ajánlom, mert szerintem az AIMP jobb, aki pedig még nem, annak azért, mert könnyű használni, és a legjobb, amit erre a célra csináltak.

A másik ajánlatom a FileZilla FTP kliens, amivel az internetes fájlküldés válik egyszerűvé és gyorssá. Persze itt nem két ember közötti fájlcserére gondolok, erre továbbra is az üzenetküldő programok, az e-mail és a különböző fájlcserélők az alkalmasabbak. Viszont gyakori, hogy egy munkát, dokumentumot egy cég, egy szolgáltató szerverére kell feltölteni, vagy esetleg onnan letöltve lehet beszerezni, de talán a legsűrűbben akkor találkozik az FTP fogalmával az olvasóm, amikor a honlapját szeretné a szolgáltatójához feltölteni. Ebben a műveletben a megfelelő segédprogram az FileZilla Client. Gyors, pontos, megbízható és könnyen kezelhető, ezért ajánlott mindenkinek, akinek szüksége van eg FTP programra.

És akkor most pedig következzék a hétfői frissítések aktuális listája:

  • 7-Zip 9.14 Beta
  • AIMP 2.61.570
  • Calibre 0.7.1
  • Dexpot 1.5.3 Build 1178
  • FileZilla Client 3.3.3 RC1
  • Namebench 1.3.1
  • Simple Port Forwarding 3.0.1
  • Songbird 1.7.2.1667

 

7-Zip 9.14 Beta

A program honlapja: http://www.7-zip.org/

Direkt letöltés: innen vagy innen (64bit)

Ugrás az ismertetőre >

 

AIMP 2.61.570

A program honlapja: http://www.aimp.ru/index.php?do=lang&lng=en

Direkt letöltés: innen

Ugrás az ismertetőre >

 

Calibre 0.7.1

A program honlapja: http://calibre-ebook.com/

Direkt letöltés: innen

Ugrás az ismertetőre >

 

Dexpot 1.5.3 Build 1178

A program honlapja: http://dexpot.de/

Direkt letöltés: innen vagy innen (telepítés nélkül futtatható változat)

Ugrás az ismertetőre >

 

FileZilla Client 3.3.3 RC1

A program honlapja: http://filezilla-project.org/

Direkt letöltés: innen vagy innen (telepítés nélkül futtatható változat)

Ugrás az ismertetőre >

 

Namebench 1.3.1

A program honlapja: http://code.google.com/p/namebench/

Direkt letöltés: innen

Ugrás az ismertetőre >

 

Simple Port Forwarding 3.0.1

A program honlapja: http://www.simpleportforwarding.com/

Direkt letöltés: innen (a három egymás alatti download gomb közül a középsőre kattintással a telepítőt, az alsóra a telepítés nélkül futtatható változatot tölthetjük le)

Ugrás az ismertetőre >

 

Songbird 1.7.2.1667

A program honlapja: http://getsongbird.com/

Direkt letöltés: innen

Ugrás az ismertetőre >


 

A bejegyzés trackback címe:

https://freeware.blog.hu/api/trackback/id/tr62062810

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

apacuka11 2010.06.08. 10:36:29

Jó ez az aimp,keveset zabál...
Asszem a kocsiba is beszerelem...
Csak azt mond meg légyszi hungarisen
rádiók url linkjét honnan tudnám meg,
mert a listából hiányoznak...a neten,
meg gyér a választék, vagy rossz helyen kapisgálok....
Érdekelne továbbá, hogy
Tigris Freeware falunap mikor lesz má?

Tigris 2010.06.08. 10:56:07

Ráadásul nem csak keveset zabál, de még ruházni sem nehéz… Tök jó skinek vannak hozzá, meg egy szerkesztő is a honlapján! :D
Magyar rádiók URL-je… na ez már egy jó kérdés! Tudok 1-2 forrást, szoftverest is, webest is, de egyik sem szereti kiadni a címet, hogy mondjuk az AIMP-ba beetesd, mert gondolom címekre lenne szükséged. (Hülye kérdés, leírtad a választ, csak hangosan gondolkodom…) Mellesleg a minap gondolkodtam ezen, mivel már van jópár rádiós programom a PC-n, amihez még a nokiám rádiója is hozzájött, jó lenne ezeket összeszedni, magamnak is, és örülök, ha téged is érdekel ilyesmi. Ezen is dolgozom!
TFw falunap? Ökörsütés, zsákbafutás, lepényevés? Csepü-lapu-gongyola? TFw poló, célbalövés plüsstigris fődíjjal? Elültetted a fülembe a bogarat… Nem is rossz gondolat! :D

Tigris 2010.06.08. 17:51:36

@apacuka11: No, első körben összegereblyéztem neked 81 magyar adót, hírektől a zenéig mindenfélét és lejátszási listába pakolva feltettem ide:
tigrisworks.freeweb.hu/radiok.pls
és
tigrisworks.freeweb.hu/radiok.m3u
Akár letöltöd magadhoz a listát, akár a webről nyitod meg, utána az adókkal azt csinálsz, amit akarsz, könyvjelzőzöd a böngészőben vagy a lejátszóban, az már a te dolgod. Még kb. mégegyszer vagy másfélszer ennyi lesz, csakhát most ennyire futotta, remélem nem kevesled. :) Amúgy kösz az ötletet, szerintem az új oldalon lesz egy szekció, amibe majd kidobom az adókat is, hogy tőlem is direktben lehessen hallgatni, keresni az adók közt, stb.

apacuka11 2010.06.09. 00:07:29

Nem keveslem , mondjuk én 82-re gondoltam,
de hát ne legyünk telhetetlenek...
Ha pap lennék azt mondanám: Á-men...

Így laikusként: Köszönöm szépen!

Tigris 2010.06.09. 00:16:10

@apacuka11: Bízom benne, hogy jobban fogsz aludni, ha megírom még ma, hogy per pill 120-nál jár ez a szám, csak még nem frissítettem a listát. Holnap gyűjtök még hozzá és frissítem.
Nagyon szívesen, remélem találsz ízlésednek megfelelőt! :)

apacuka11 2010.06.09. 00:30:50

Na ja, már akartam mondani, a cikkeken belüli linkek nem új ablakban jelennek meg.
Kissé zavaró, mivel, hogy a rendszerem
betöltése idejére is elugorhatok a közeli kávézóba egy krémesre, oszt te meg megoldod krémes nélkül is...

Joccakát kívánok!
ui: Isten áldásával...

Tigris 2010.06.09. 00:35:32

@apacuka11: A linkek megnyitására az a szokás nálam, hogy a saját oldalra mutató linkek, tehát ami blogon belül marad, az ugyanabban az ablakban nyílnak meg, ami pedig kimutat az oldalról, legyen az oldal vagy letöltés, mind külön ablakot vagy fület nyit meg. Ez egy kicsi önvédelem, vagy érdekvédelem, hogy ne tudjon más oldal elrabolni tőlem. :) Annyi tippet tudok adni, hogy ha a böngésződ támogatja a füles böngészést, akkor állítsd be, hogy minden link új fülön nyíljon meg új ablak helyett, és úgy kicsit kényelmesebb a dolog. Ha megírod, mit használsz, elmondom, hol találod a beállítást.
Jó éjt neked is! :)

Tigris 2010.06.09. 13:01:20

A rádiós lista jelenleg 148-nál tart.
süti beállítások módosítása