Hamarosan költözik a Freeware blogom. Pontos időpontot még nem tudok, és mindenkit megnyugtatok, hogy semmiről nem fog lemaradni. Az oldal működését szeretném áttenni a https://tigrincs.hu címre, illetve azon belül is egy alcímre (feltehetőleg freeware.tigrincs.hu), itt minden korábbi írás megtalálható lesz. További infók itt >

Trackmania Nations Forever

2009.11.08. 13:05

Trackmania Nations Forever ismertetésRemélem mindenki túlvan a vasárnapi ebéden, hétvégén nem dolgozunk a gép előtt, helyett most egy játékot ajánlok. Méghozzá nem is akármilyet, hanem egy eleve nagyon sikeres játék kicsit továbbfejlesztett, tovább csinosított változatát, mely igaz, hogy egy még szebb, még jobb verziónak a "beetetője", de panaszkodjon az, aki telepítés után fél órán belül fel tud állni a játék mellől. No persze feltéve, hogy nincs ellenére egy jó kis autóverseny. Hogy miért is lett akkora siker a játék? Részben azért, mert se nem túl könnyű, se nem túl nehéz, se nem túl rövid, ráadásul ha az alapjátékot meguntuk egyedül, és már nem kihívás a kanyarvadászat az óra ellen, akkor a versengést saját ismerőseink, ismeretlen magyarok, külföldiek ellen... és aki a versengés helyett egy kis szemlélődéssel akarja tölteni a közösségi játék idejét, az közben beszélgethet is társaival, "beszólhat" az éppen kormányt rángatóknak.

A játék alapvetően egyszerű, gáz, fék, jobbra, balra, s akik komoly szimulációt vagy törésmodellt várnak a játéktól, azoknak az első percekben kiábrándító lesz. Aztán nekiállnak két kézzel a gázra tenyerelni, a kanyarokat egyre izzadva bevenni a jól felépítetten egyre nehezedő pályákon, s végül őket is megfogja az autókázás. Ráadásul azoknak is a kedvére tesz a program, akiket frusztrál, hogy egy versenyben elég egy hiba, utána az elszúrt versenyt is le kell futni, ugyanis itt egy gombnyomásra a pálya elejére ugorhatunk, azonnal újrakezdhetjük a küzdelmet. Akiknek motivációra, vagy segítségre van szükségük, azok értékelni fogják, hogy egyjátékos üzemmódban is lesz társaságunk: egy valódi autó, ami az általunk választott arany-, ezüst- vagy bronzéremhez szükséges időt futja meg (tehát őt kell mindenáron megelőznünk), és egy szellemautó, ami az eddig elért legjobb időnkhöz tartozó utunkat fogja megismételni (tehát ezt lehet másolni, amikor sikerült ügyesen manővereznünk, illetve javíthatjuk a hibáinkat).

Az egyjátékos mód fejezetekre, s azon belül pályákra van osztva, ezeket az egyre nehezedő szinteket kell végigcsinálnunk, hogy újabbakat is kipróbálhassunk.

A játék akkor lesz igazán élvezetes, ha van netünk, ugyanis ekkor már a világ összes játékosához viszonyított helyezést is megkapjuk minden eredmény után. De a netes játék fontosabb része, hogy helyi hálón is versenyezhetünk barátokkal is, és az interneten is szinte bárkivel, bármilyen pályán, s hogy ösztönzés is legyen: a versengés nem csak játékosok, hanem országok között is zajlik.

Aki pedig nem csak a versengést szereti, hanem az autóval vagy a pályával pepecselést is, az a versenyautóját teljesen átfestheti, és olyan pályát építhet magának, amilyet csak ő tud. S akinek nem elég mindez, az még a verseny-videókkal is elbíbelődhet sokáig. Valószínűleg ez a játék nem fogja elhódítani a Forma-1-et hétről hétre néző, a versenyeket a boxban is reprodukálni akaró kormánybűvészeket, de aki pár órás versenyre vágyik, egy kis őrült kanyarvadászatra, annak ez egy igen élvezhető, a számítógép erőforrásaival takarékosan bánó játék. Vigyázat, a szinte tökéletes játszhatóság miatt a versenyzés erősen addiktív, előre állítsuk be a vekkert, hogy pár óra múlva biztosan felálljunk mellőle. Kellemes figyelmesség az alkotóktól, hogy a játékot magyar nyelven is élvezhetjük.

A program honlapja: http://www.trackmanianations.com/

Direkt letöltés: innen (504M!)


 

A bejegyzés trackback címe:

https://freeware.blog.hu/api/trackback/id/tr471506223

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása