Hamarosan költözik a Freeware blogom. Pontos időpontot még nem tudok, és mindenkit megnyugtatok, hogy semmiről nem fog lemaradni. Az oldal működését szeretném áttenni a https://tigrincs.hu címre, illetve azon belül is egy alcímre (feltehetőleg freeware.tigrincs.hu), itt minden korábbi írás megtalálható lesz. További infók itt >

UFO: Alien Invasion

2009.11.28. 11:08

UFO: Alien Invasion ismertetés2084-at írunk, az UFO-megfigyelések egyre gyakoribbak a Földön. Nem ritka, hogy földet érnek, s már nem csak az általunk nagyon intelligensnek hitt szürkék, hanem mindenféle más fajtájú idegen száll ki belőle, hogy nem igazán barátságos szándékkal portyázzon az emberek között, raboljon el, vagy mészároljon le egyeseket. A feladatod nem más, mint szervezett idegen-vadászokból és kutatókból álló csapatoddal szembeszállj a megszállókkal, kutass és fejlessz felszerelést, épületeket, pajzsot, fegyvereket magadnak, akár idegen forrásból is. Vigyázz, a világ egyre inkább rettegésben tartott népessége pénzeli tevékenységedet, ha nem tartod szem előtt az ő érdekeiket és véded meg a lakosságot a támadásoktól, a küldetésed veszélybe kerül!

Úgy döntöttem, ezen a hétvégén a kicsit több gondolkodást igénylő játékokat fogom előnyben részesíteni. Igen, játékokat, tehát most nem csak egyet ismertetek, tessék figyelni az oldalt!

Elődként említhetjük elődnek az 1988-as Laser Squadot is, de a játék, ami valóban a mostani alapjául szolgált, egy klasszikus, 1993-as Microprose TBS, tehát körre osztott stratégia: az X-COM, UFO: Az ellenség ismeretlen. Akinek van kedve fejest ugrani egy ősrégi stratégiába, nem ciki a 2d-s pixeles grafika, a 16 szín, annak ajánlom, hogy nézze meg a Laser Squad linkjét!

Kezdem a rossz hírrel, a program angol nyelvű, de aki tud angolul, az előtt egy igen érdekes, szinte scifibe illő történet bontakozik ki a "marslakókról", hogy kik ők, milyen technológiát használnak, honnan jöttek és mik a szándékaik. Azért a többieknek sem lesz nehéz beletanulni a játék kezelésébe, és a történetet sem nehéz kitalálni az események tükrében.

A gazdálkodás mellett időnk nagy részét a harcok fogják kitölteni, ilyenkor mindenkinek adott mennyiségű pontja van, amit mozgásra, harcra vagy más tevékenységre fordíthat. A játék grafikája nagyon kellemes, a bújócskázás hangulata is átjön. Néha rágjuk a kefét, hogy a kör utolsó pillanatában veszünk észre egy nagyágyú ellenséget, aki persze észrevesz minket. Mi meg csak reménykedhetünk, hogy egy másik katonánknak van még pontja és rálátása az ellenfélre, hogy levadássza, mielőtt minket mészárolnak le. Persze kihívás a kutatás, a gyártás is, főleg ha fogytán vannak az erőforrásaink. De van, amikor ég a ház, amikor az UFO-k már a bázisunkat ostromolják, és akkor már nem csak a pénz és az idő, ami korlátozza a fejlesztéseinket, hanem a földönkívüliek is a közvetlen közelből szívják a vérünket. Amilyen lassan, nyugodtan indul, annyira gyorsuló tempóban záporoznak ránk az új fejlesztések, a teendőink és a történet eseményei.

Összességében egy kellemes remake-je az eredeti játéknak, ahogy az eredetivel, ezzel is sokáig el lehet szórakozni. Az egyetlen bicegő része a nyelv... reménykedjünk a mielőbbi folytatásban. Az angolul nem tudók számára azért igérem, még tartogatok számukra valamit a hétvégén, hogy ők se unatkozzanak.

A program honlapja: http://ufoai.sourceforge.net/

Direkt letöltés: innen


 

Szerző: Tigris

1 komment

 

Címkék: ufo ai

A bejegyzés trackback címe:

https://freeware.blog.hu/api/trackback/id/tr411558215

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nyaligátor · http://autostat.hu/technikai-szotar 2009.12.01. 12:51:59

Zsír old school, de nekem ha nosztalgiázok, akkor Final Fantasy VII.
Amúgy ahhoz van egy grafikai tuning, elég, ha beírod, hogy ff7 patch...
süti beállítások módosítása