Hamarosan költözik a Freeware blogom. Pontos időpontot még nem tudok, és mindenkit megnyugtatok, hogy semmiről nem fog lemaradni. Az oldal működését szeretném áttenni a https://tigrincs.hu címre, illetve azon belül is egy alcímre (feltehetőleg freeware.tigrincs.hu), itt minden korábbi írás megtalálható lesz. További infók itt >

DVDStyler 1.7.4

2009.12.11. 14:45

DVDStyler ismertetésA DVD-lejátszók elterjedésével már mindenki számára elérhetővé vált a házi mozizás. A mozifilmeken kívül már a családi emlékeket, vagy bármilyen mozgóképet is meg lehet őrizni és bármikor, bárki által megtekinthetővé lehet tenni, ha film-DVD-t csinálunk belőle. Sajnos erre a célra általában csak drága fizetős programokat, és kezdők által nagyon nehezen kezelhető DVD szerkesztőket és konvertálóeszközöket lehet találni. Sokáig kerestem, míg a következő programra bukkantam, ami végre teljesíti a könnyű kezelhetőség feltételét is, magyarul is tud, és még ingyenes is.

A DVDStyler nem bonyolítja túl a DVD-szerkesztés műveletét, csak arra kérdez rá, ami mindenképpen szükséges. Ha új DVD-t szeretnénk készíteni, először megadhatjuk a DVD-re általános érvényű paramétereket, a nevét, a méretét és a kódolási paramétereket. Aki netán teljesen új lenne a kérdésben, az a minőséget hagyja automatikus beállításon, a Magyarországon szokásos DVD kódolás pedig a PAL, 4:3-as vagy 16:9-es képarányú (filmtől függ, az utóbbi a szélesvásznú formátum) video AC3-as hanggal. Ezután megadhatjuk a felírt film menüben megjelenő címét, és választhatunk a két darabból álló hatalmas menüválasztékból, amit szerencsére utána tetszőlegesen átszabhatunk. Ha ez is megvan, akkor az ablak bal oldalán három fül jelenik meg. A Fájl böngésző, vagy a menü alatti zöld + gomb segítségével filmeket/szinkronhangokat/feliratokat adhatunk a DVD-hez. A Hátterek fül alatt találhatunk háttérképeket, amivel lecserélhetjük az alapértelmezett kéket. A gombok fül alatt nagy meglepetésünkre gombokat találunk, amivel különböző eseményeket indíthatunk el a DVD-n. Hogy pontosan mit, azt a menüre húzott gombra jobb egérgombbal kattintva, a jellemzőkné tudjuk megadni: megkezdhetjük a film lejátszását, ugorhatunk egy bizonyos fejezetre a filmben, válthatunk hangot vagy feliratot, vagy menüre léphetünk. A fejezeteket is, ahogyan a film beállításait is az ablak alján, a hozzáadott film jellemzői (szintén jobb kattintásra) között adhatjuk meg. Ha tetszés szerint kimenüztük a DVD-nket, akkor elmenthetjük további használatra, vagy összeállíthatjuk a DVD tartalmát a piros DVD gombbal a menü alatt. Az összeállításnál megadhatjuk, hogy csak összeállítani szeretnénk a DVD tartalmát (ilyenkor csak a formátum-konverzió és a menük elkészítése történik meg), ISO képfájlt akarunk generálni a tartalomból, amit már csak meg kell írnunk a későbbiekben, vagy rögtön az összeállítás után DVD-t is írnánk a filmből.

Értékelés: Egy próbát megér, de van még mit javulnia.

A program honlapja: http://www.dvdstyler.de/

Direkt letöltés: innen

A program legutolsó frissítését itt találod (DVDStyler 1.8.0.2) >


 
szerintem: (2/5)
szerintetek: (0/5)

Szerző: Tigris

Szólj hozzá!

 

Címkék: dvdstyler

A bejegyzés trackback címe:

https://freeware.blog.hu/api/trackback/id/tr191590236

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása