Hamarosan költözik a Freeware blogom. Pontos időpontot még nem tudok, és mindenkit megnyugtatok, hogy semmiről nem fog lemaradni. Az oldal működését szeretném áttenni a https://tigrincs.hu címre, illetve azon belül is egy alcímre (feltehetőleg freeware.tigrincs.hu), itt minden korábbi írás megtalálható lesz. További infók itt >

Device Doctor 1.0.0.1

2009.12.16. 15:23

Device Doctor ismertetésAmikor a számítógépet újan megvesszük, általában egy vagy több CD-n, DVD-n megkapjuk a hardverhez szükséges meghajtóprogramokat, ún. drivereket, amik a rendszerbe kapcsolják a különböző hardverelemeket. Aztán pár hónap múlva a gyártó újabb drivereket tesz közzé, ami általában gyorsabb, biztonságosabb működést, nagyobb kompatibilitást nyújt az eszközöknek, de erről senki nem fog minket értesíteni, ha mi nem járunk utána. Aztán csak azt vesszük észre, amikor egy program újabb verziója a használt hangkártya, webkamera, stb. miatt lassú, vagy akár el sem indul. Ilyenkor az ügyesebbek nekiállnak friss driver után kutatni a neten, ha szerencsések, találnak is, de ha nem sikerül, akkor ugyanúgy feladják, és bosszúsan tudomásul veszik, hogy a gépük avulófélben van. De ennek nem kell feltétlenül így lennie.

A Windows beépített rendszerfrissítés-keresője, a Windows Update ugyan felajánl néha új drivereket, a gépünkre telepített régi helyett, de ez korántsem a teljes lista az újdonságokról, amivel a rendszert frissíteni lehetne. A Device Doctor viszont megkeresi a gépen használt eszközökhöz létező legfrissebb meghajtóprogramokat, és amennyiben ezek újabbak, mint a gépre telepített verzió, akkor felajánlja a letöltésüket. Ezt aztán akkor telepítjük, amikor jólesik.

Az alkalmazás használata pofonegyszerű, a Begin Scan gombbal listát készít a hardverösszetevőkről, illetve azok verziójáról, majd ezt összehasonlítja a neten elérhető változatokkal. Ha a zöld szalag végigfutott, az ellenőrzés véget ért, akkor kapunk egy listát a letölthető frissítésekről, illetve arról, hogy az melyik összetevőt érinti. Olyan is lehetséges, hogy egy olyan hardverelemet talál a program, ami nincs telepítve. Pl. az én gépemben van egy hangkártya, ezért az alaplapra integrált hangkártyát nem szoktam használni, ezért nem is telepítettem hozzá meghajtót. Viszont a Device Doctor felismerte, és letölthetővé tett egy friss drivert hozzá. Ezeket a driver-csomagokat a Download Driver gombbal megnyitott oldalról letölthetjük, ha valaki nem találná, akkor a Download Driver Installer linkre kell kattintani. Ha a csomag letöltődött, már rajtunk múlik, mikor telepítjük.

Ahogy az ismertetőből kiderült, ez a program is azon kivételek közé tartozik, amik angolul kommunikálnak velünk, de az egyszerű használat miatt a magyarítás hiánya szerintem nem okoz különösebb problémát a kezdő használó számára sem.

Értékelés: Egészen jó, de lehetne még jobb.

A program honlapja: http://www.devicedoctor.com/

Direkt letöltés: innenvagy innen (telepítés nélkül futtatható változat)


 
szerintem: (3/5)
szerintetek: (0/5)

Szerző: Tigris

2 komment

 

Címkék: devicedoctor

A bejegyzés trackback címe:

https://freeware.blog.hu/api/trackback/id/tr751602363

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

apacuka11 2010.02.15. 12:36:16

Helló!
Ez a device doctor asszem nálam nem jön be...
Az xp-m re csupa vista illesztőprogit
ajánl, no meg a kb-ban felajánlott letöltés Mb-ban érkezik, ami 530Kb-nál
530Mb-al kezdett letölteni...
Maradok a driver magician-nál, amit a
Driver Agent-tal leellenőrzök.
Azért köszönöm....

Tigris 2010.02.15. 19:49:18

Hali!
A DM-et néztem, hiába ingyenes a program, nekem a regisztráció és a napi minimum egyszeri nyaggatást nem jött be. Amíg ingyenes alternatívát nem találok, addig sajnos nem tudok jobbat.
süti beállítások módosítása