Hamarosan költözik a Freeware blogom. Pontos időpontot még nem tudok, és mindenkit megnyugtatok, hogy semmiről nem fog lemaradni. Az oldal működését szeretném áttenni a https://tigrincs.hu címre, illetve azon belül is egy alcímre (feltehetőleg freeware.tigrincs.hu), itt minden korábbi írás megtalálható lesz. További infók itt >

O&O Defrag 10 Pro

2010.01.04. 14:08

O&O Defrag 10 Pro képernyőElmúlt Karácsony, elmúlt Újév is, már Télapó sem tesz semmit a Karácsonyfa alá, én mégis egy értékes meglepetéssel kezdeném az ezévi komoly programleírások sorát. Méghozzá egy olyan neves fejlesztő töredezettségmentesítő programjával, amiért pár hónapja még komoly pénzt kellett volna fizetni, méghozzá a megbízható teljesítménye és a biztonságos működése miatt. Az O&O cég mögött tízéves adatmentési és fejlesztési tapasztalat van, s Defrag nevű termékük egyidős a fejlesztő vállalalttal. Most egy legalizálási akció keretében teljesen ingyen megkaphatjuk ezt a teljes értékű karbantartó alkalmazást! Semmi időkorlát, semmi funkció-nyirbálás, semmi idegesítő reklám, ugyanakkor profi teljesítmény. Mivel az akció csak korlátozott ideig tart, buzdítok mindenkit arra, hogy éljen a lehetőséggel!

Az O&O szoftvercég neve ismerős lehet azok számára, akik komolyabban foglalkoztak már adathelyreállítással, -mentéssel vagy más merevlemezkezelési munkával, mondjuk mert rendszergazdák és a munkahelyük O&O termékeket használt. De talán volt már olyan olvasóm is, aki warez-oldalról töltött le egy Defrag 10 Pro-t. Most mindenki számára elérhető lett ez a kiváló termék, csupán regisztrálni kell hozzá, s a programhoz tartozó kulcsot e-mailben megkapjuk. Persze a figyelmes olvasó észreveheti, hogy a program már a 12-es verziószámnál tart, ezért a nagylelkű ajánlat, de ha azt vesszük, hogy ebben a szoftver-szegmensben nem lehet két év alatt (a 10-es verzió 2007 közepén került a boltokba) sok újdonságot alkotni, akkor beláthatjuk, ez egy igen kedvező ajánlat.

A dolog roppant egyszerű, el kell látogatni a következő oldalra:
http://www.oo-software.com/home/en/special/komputerswiat/
megadni a kért adatokat (cégnév, megszólítás*, keresztnév*, családnév*, e-mail*, telefon, fax, cím, irányítószám, város, ország*; ezek közül csak a csillagozottakat kell megadni), illetve a
http://www.oo-software.com/corp/en/download/archive/index.php?product=oodefrag10pro
címről letölteni a program 10 Pro verzióját (download link, illetve ha valakinek 64-bites vagy más nyelvű - német, francia, japán - nyelvű változat kell, akkor ezt állítsa át!), majd az e-mailben megkapott regisztrációs kulccsal legalizálni a programot.

Sajnos a program csak angol/német/francia/japán nyelveken érhető el, de mivel egy kis gyakorlással bárki beletanulhat a használatába, aki már próbálta a merevlemezeit töredezettségmentesíteni. A már ismertetett Defragglerrel összevetve egy hatékonyabb, gyorsabb programról van szó, illetve két alig észrevehető, ám annál hasznosabb funkcióval gazdagabb freeware társánál. Az egyik, hogy a Windows futásához szükséges, az operációs rendszer által "lebetonozott" fájlokat is el lehet rendeztetni vele, méghozzá bootolás előtt, amikor azok még nincsenek helyhez kötve, ezáltal még kisebb töredezettséget tudunk elérni. A másik funkció mindennapi használat közben figyeli a merevlemez működését, és a szokásainkhoz idomulva folyamatosan mozgatja át a fájljainkat, hogy meggátolja a menet közbeni fragmentálódást.

Nemrég, kihasználva a téli szünetet nekiálltam én is töredezettségmentesíteni a gépem. A Defraggler érezhetően jót tett a gépnek, de azért biztos ami biztos, egy kereskedelmi forgalomban levő defrag program próbaváltozatát is ráengedtem a merevlemezekre. Jópár óra elteltével kiderült, a Defraggler után is maradt még mit tökéletesíteni a fájlok elrendezésében, és kicsit fájó szívvel váltottam vissza a Defragglerre. Viszont azt hiszem, most megtaláltam a megfelelő "utánpótlást", jelenleg az O&O Defrag-ot nyúzom a friss és ingyenes, ám ennek ellenére teljes értékű kulccsal, és meg vagyok vele elégedve. Azt hiszem, marad a gépen.

A program honlapja: http://www.oo-software.com/

Direkt letöltés: innen

Akinek annyira megtetszett volna az ajánlat, hogy még háttérképet is szeretne letölteni a programhoz, innen megteheti. :)

Ingyenes regisztráció itt.


 

Szerző: Tigris

6 komment

 

Címkék: oodefrag pro

A bejegyzés trackback címe:

https://freeware.blog.hu/api/trackback/id/tr971643585

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

filipo 2010.01.07. 20:05:12

Az biztos,hogy nagyon jó,bár sosem volt világos,hogy mi a különbség a 4 fajta töredezettség m.-között,amit lehet rajta állítani.

Tigris 2010.01.08. 08:56:50

Mondanám, hogy próbáld ki, de egyrészt idő, másrészt meg nem biztos, hogy érzékelni fogod a különbséget. A lényeg, hogy a program a beállított szempont (név, hozzáférés időpontja, írás időpontja) szerint fogja a fájlokat elrendezni. A fragmentálódásról van egy jó cikk a mostani Chipben, de ha esetleg nem lenne meg neked, akkor kb. arról van szó, hogy úgy alakul ki a töredezettség, hogy a vincsin a fájlok mérete a használat közben sokszor változik. Pl. megnyitsz egy szöveget, törölsz belőle, nő a mérete, utána marad egy kis hely. Oda az oprendszer betesz egy új fájlt. Aztán megint megnyitod a szöveget, akkor már nem fog a régi helyére férni, akkor már két darabban (fragment: töredék), két töredékben fogja tudni lementeni, ami persze össze van kötve, de mégis, amikor az átkötéshez ér a vincsi, akkor keresnie kell a következő darabot, és ez idő. Ebből adódik, hogy azokat a fájlokat, amiknek a mérete állandónak vehető, azokat érdemes lenne egy kupacba tenni, mert ezek használat közben soha nem fognak fragmentálódni, egyszer, s mindenkorra a helyükre lehet őket "bebetonozni", mondjuk a vincsi elején. A vincsi végére pedig azokat a fájlokat kell hagyni, amik gyakran változnak, mert akkor csak a végét kell néhanapján rendbe tenni. A töredezettség módszere azt próbálja kideríteni, hogy melyek azok a fájlok, amiket be lehet betonozni, és melyek fognak várhatóan sűrűn változni. A három Complete közül a név szerinti (Name) csak olyan rendszereken érdekes, ami név szerint növekedően hoznak létre folyamatosan fájlokat, pl. naplóznak, ugyanis akkor sejthető, hogy a név szerint utolsók fognak várhatóan fragmentálódni. Ilyenkor kell a Complete/Name-et választani. A másik kettő már kicsit okosabb, az Access a hozzáférés szerint, a Modified a módosítás szerint fogja sorba rakni a fájlokat. Általános esetben, valószínű nálad is, a Modified beállítás az, ami célszerű.
Van még két beállítás, ez két spec. esetre jó. A Space nem törődik a fájlok rendezésével, csak arra törekszik, hogy minél nagyobb egybefüggő szabad helyed legyen. Ez akkor jó, ha pl. videót, vagy más olyan anyagot akarsz a gépbe írni, ami nagy (vagy előreláthatatlan, hogy mekkora) méretű, és nagy mennyiségű adatot kell folyamatosan a merevlemezre írni, hosszabb ideig. Ugyanis ha ilyenkor a merevlemezen, írás közben keresni kell a következő üres blokkot, akkor a gép lemaradhat az írással, pl. video beírásakor ki is eshetnek tized- vagy akár másodpercek is, és ez nem jó.
Az utolsó a Stealth, ilyenkor a háttérben, használat közben töredezettségmentesít a program, részben kevésbé terheli le a gépet (de lassabban is dolgozik), részben pedig naplózza, hogy mely fájlokat használjuk sűrűbben, melyeket ritkábban, és ezt is figyelembe veszi a rendezés alatt (amiket nem használunk, azt a merevlemez elejére, amiket igen, azt a végére pakolja).
A dolog a valóságban kicsit bonyolultabb, de a használathoz azt hiszem, ennyi is elég lesz.

filipo 2010.01.08. 22:34:22

@Tigris: Köszönöm a kimerítő és érthető válaszod.

xaba99 · http://landf.blog.hu 2010.01.12. 17:45:12

arról nem volt szó, hogy regisztráció után nekiállnak spammelni mindenféle ajánlatokkal...

amúgy nekem nagyon nem vált be, a modified-os verzió pont az ellenkezőjét csinálta, mint kellette volna, a 12%-osan töredezett partíciómat kb. 1 óra alatt 80%-os fragmentáció fölé tornázta, és úgy gondolta, hogy akkor készen is van.

aulogics disk defrag 3 órán keresztül takarított utána... maradok ennél.

Tigris 2010.01.13. 01:19:11

Sajnálom, hogy neked nem jött be a dolog, de persze ízlések és pofonok. Nálam jól működött a program. Nem létezik, hogy 1, kevés a helyed; 2, nem jól állítottad be a töredezettségmentesítés típusát?
Ami a spammelést illeti, a letöltés óta egyetlen hírlevelet kaptam tőlük, 9 napra egy levél nagyságrendekkel kisebb spam, mint ahány viagrás és hasonló valódi spamet kapok.
Az Auslogics DD valószínűleg egy jó program, tesztelni fogom.

Tigris 2010.01.13. 01:21:39

Annyit még az Auslogics DD-hez, hogy nem látom, hogy tudna bootolás közbeni defragot, ami azt jelenti, hogy a rendszerfájlokat nem tudja mozgatni, ellentétben az O&O-val. Ha ez így van, akkor ebből a szempontból az Auslogics DD lemarad.
süti beállítások módosítása